Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Διαγραφή Νοοτροπίας

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε όλο και περισσότερες αναλύσεις, άρθρα και δηλώσεις σχετικά με την τριπλή εκλογική ήττα του τοπικού ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Παράλληλα, πριν από μερικές ημέρες είχαμε τη σύγκλιση της περίφημης απολογιστικής Πανολομέλειας του κινήματος, «δήθεν» για τη ανάλυση των αιτιών της ήττας.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ όμως, γνωρίζουν καλά ότι οι περισσότερες από τις τοποθετήσεις τόσο στα τοπικά ΜΜΕ όσο και στην Πανολομέλεια, ήταν προσχεδιασμένες και προσχηματικές. Οι μετεκλογικές τακτικές των (τεσσάρων πλέον) ομάδων που ερίζουν για την κομματική σφραγίδα, έχουν ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνονται. Οι εμπλεκόμενοι ξέρουν καλά ότι για να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι, θα πρέπει να ετοιμαστούν για την «μητέρα των μαχών», δηλαδή για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές. Ο έλεγχος των τοπικών οργανώσεων, αλλά και της Νομαρχιακής Επιτροπής και κατ’ επέκταση της κομματικής σφραγίδας, θα τους επιτρέψει να είναι οι επίσημοι συνομιλητές της Ιπποκράτους. Θα τους επιτρέψει να φωτογραφίζονται δίπλα στους υπουργούς της κυβέρνησης όταν αυτοί επισκέπτονται το νησί. Θα τους επιτρέψει να είναι πάλι υποψήφιοι παρά τις εκλογικές ήττες που πιθανόν να έχουν στο βιογραφικό τους. Οι εσωκομματικές εκλογές είναι πλέον «όλα τα λεφτά».

Η NASA θα μιλήσει για τους εξωγήινους

"Φωτιά" πήραν τα πληκτρολόγια των blogger την Τετάρτη, όταν η NASA, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, προανήγγειλε την πραγματοποίηση την Πέμπτη συνέντευξης Τύπου, σχετικά με μια επιστημονική ανακάλυψη που σχετίζεται με την εξωγήινη ζωή.

Η συνέντευξη θα γίνει στην Ουάσινγκτον, στις 2 το μεσημέρι (19:00 GMT) την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η NASA θα πραγματοποιηθεί συζήτηση "για μία ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή".
Οι λάτρεις του διαστήματος και των εξωγήινων έχουν πλημμυρίσει την μπλογκόσφαιρα με εικασίες για τη σημασία αυτής της ανακοίνωσης, αλλά η NASA δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως.

Παύλος Γερουλάνος- Αναπτυξιακοί στόχοι για την προώθηση του τουρισμού

Στις αναπτυξιακές προτεραιότητες μέσα από τις συνέργιες του Πολιτισμού και του Τουρισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος μιλώντας σήμερα στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. «Η έξοδος από την κρίση είναι μια διαδικασία που απαιτεί καθαρούς στόχους και συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας», υπογράμμισε ο υπουργός και τόνισε ότι μέσα από το ενοποιημένο υπουργείο δημιουργήθηκε συμμαχία δυνάμεων της ΕΡΤ, του ΕΟΤ και του ΟΠΑΠ.

Ο κ. Γερουλάνος χαρακτήρισε τη μείωση του ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα στο 6,5%, που αποφασίστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ως «το πιο αναπτυξιακό μέτρο που έχει ληφθεί σ’ αυτή τη χώρα εδώ και χρόνια στο χώρο του τουρισμού», ενώ σημείωσε μια σειρά από πρωτοβουλίες που προωθούνται με άλλα υπουργεία. Σε αυτές περιλαμβάνονται η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η συνεργασία με το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων για «το τέλος της στρέβλωσης ου επέβαλε το καμποτάζ», απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση βίζας με το υπουργείο Εξωτερικών και η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ). Επίσης με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υγείας και το Δικαιοσύνης γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης «του νοσούντος αστικού ιστού της Αθήνας», ενώ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προωθείται το νομοσχέδιο για τον αγροτουρισμό και με το Υγείας ενισχύονται οι υποδομές για τον τουρισμό υγείας.

Βίντεο από τη συναυλία των Μπλε στο Ενετικό





youtube upload: 323xxx

Λουκέτο στο σφαγείο Ληξουρίου.

Εντολή για την αναστολή λειτουργίας εννέα σφαγείων σε όλη τη χώρα, που δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ανάμεσά τους το Δημοτικό σφαγείο Ληξουρίου. Παρουσιάζει πολλαπλές ελλείψεις. Επιπλέον, γειτνιάζει σε απόσταση λιγότερη των 500 μέτρων με κατοικημένη περιοχή, πρόβλημα το οποίο είναι ανυπέρβλητο.

πηγή: newsbeast.gr

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο 'Ενετικό'!


Ο πολύ αγαπητός τραγουδοποιός και τραγουδιστής Αλκίνοος Ιωαννίδης θα είναι κοντά μας στη μουσική σκηνή του 'Ενετικό', της 6 Δεκεμβρίου!

Το 'Ενετικό' θα φέρνει γνωστούς και αγαπητούς τραγουδιστές και συγκροτήματα ανα εβδομάδα, κάνοντας την νυχτερινή ζωή της Κεφαλλονιάς πολύ πιο ενδιαφέρουσα।

Την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκαν οι 'Μπλέ' και ο Stefan Schwerdtfeger όπου πολλοί Κεφαλλονίτες τους απόλαυσαν!

Κεφαλονίτικη Κρεατόπιτα!


Υλικά για 1 ταψί:

1 κιλό ζιγούρι ψαχνό καλά ξεκοκαλισμένο

1 φλιτζ του καφέ ρύζι για πιλάφι

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζ του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο

1½ νεροπότηρο ντομάτες κονκασέ

λίγη φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη (εάν είναι η εποχή της)

1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδοαλάτι,

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

Συνελλήφθησαν δυο Κεφαλλονίτες για εμπορία ναρκωτικών


Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας μας στα πλαίσια των ελέγχων που διενεργούν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 27/11/2010 συνέλαβαν στην περιοχή Αργοστολίου ένα ημεδαπό για διακίνηση εμπορία μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας (ηρωίνη) καθώς και άλλον έναν ημεδαπό για συναλλαγή.
Επίσης συνελήφθη και ένας ακόμη ημεδαπός ο οποίος μετά από συνάντηση που είχε με τον ανωτέρω συλληφθέντα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο, όταν οι Αστυνομικοί προσπάθησαν με περιπολικό να τον ακινητοποιήσουν για έλεγχο, αυτός προσπάθησε να τους αποφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα και στην συνέχεια όταν εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το όχημα του προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς ασκώντας βία προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε। Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτ/κών Κεφαλληνίας για τα περαιτέρω.

kefaloniapress