Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ανασχηματισμός...

Περί τις 23:00, αναμένεται η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της Κυβέρνησης. 


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενσωματώνεται στο υπουργείο Υγείας το Κοινωνικής Ασφάλισης με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η νέα ονομασία του είναι υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης. 

Υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο Δημήτρης Δρούτσας, με αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Λαθρεμπόριο καυσίμων


Absolut λέγεται το σκάφος βορειοελλαδίτη ξενοδόχου και κατασκευαστή που άραξε προχθες το βράδυ στην Κεφαλονιά. Είναι 36 μέτρα και εμφανίζεται σαν επαγγελματικό. Αγόρασε καύσιμα με τη γνωστή ατέλεια για τα επαγγελματικά σκάφη, ενώ στα δελτία των 8 είχε ανάψει η συζήτηση για το αν θα πληρώσουμε ακριβότερα το πετρέλαιο θέρμανσης τον φετινό χειμώνα. Κάποια στιγμή καλό θα είναι να μπει ένα τέλος και σε αυτό το ανέκδοτο.


protagon.gr
Τάσος Τέλλογλου

Που είναι ο Φόρτες;;;


Αν κι ακόμα το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει , το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι κοντά στην ανακοίνωση του ονόματος του Ηλία Μπεριάτου ως υποψήφιου περιφερειάρχη της ΠΙΝ, τουλάχιστον σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών αυτός φωτογραφίζεται, εκτός κι αν αρνηθεί την υποψηφιότητα.

Απ' την πλευρά Φόρτε σιωπή.....τι θα κάνει το πάλαι ποτέ στέλεχος του σκληρού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, θα κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητος; θα αποσυρθεί; κι αν τελικά κατεβεί σε ποιούς και πόσο θα δημιουργήσει πρόβλημα;; Πάντως υπάρχει και η άποψη οτι αν κατεβεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος τελικά πιθανότατα θα αποτελέσει επιλογή για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (δεν είναι και λίγοι), που δεν συμφωνούν με τη πολιτική του Μνημονίου αλλά κι απ' την άλλη δεν θέλουν να απομακρυνθούν απο το ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά δεν πρέπει να αποκλείσουμε κάποιου είδους συνεργασία.... άλλωστε είμαστε πλέον συνηθισμένοι σε συμμαχίες της τελευταίας στιγμής.

Η σιωπή απο πλευράς Φόρτε αναμένεται να σπάσει μετα την οριστική ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων απο το ΠΑΣΟΚ.
Για να δούμε.....τι θα δούμε.....

Με τη μπακαλιαρόπιτα επιλέγουμε ροζέ...

Μπακαλιαρόπιτα και κρεατόπιτα. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές γι' αυτές τις δύο συνταγές, που επηρεάζουν την τελική επιλογή του κρασιού. Ωστόσο, ένα πολυποικιλιακό ροζέ, με την ευχάριστη οξύτητα και τη φρεσκάδα της νιότης του, θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Περισσότερα σχετικά με τις επιλογές κρασιού στο ενδιαφέρον άρθρο της Καθημερινής: kathimerini.gr

Αναδασωτέα η Πρέβελη -απαγόρευση κάθε μορφής παραθερισμού


Αναδασωτέα κηρύσσεται η περιοχή στο φοινικόδασος του Πρέβελη, με παράλληλη απαγόρευση της βόσκησης για τα επόμενα 10 χρόνια, καθώς επίσης και κάθε μορφής κατασκήνωσης για παραθερισμό αλλά και οποιαδήποτε δράση μπορεί να βλάψει το ήδη «τραυματισμένο» περιβάλλον, μετά την πρόσφατη καταστρεπτική πυρκαγιά.

Αυτό αποφάσισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, ως τα πρώτα άμεσα μέτρα, με σκοπό τη διατήρηση του δασικού οικοσυστήματος και την προστασία του έως την τελική αποκατάστασή του.

Από το Σάββατο, προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου και της Περιφέρειας Κρήτης οριοθετεί την περιοχή του φοινικοδάσους Πρέβελη, ενώ υπάρχει και η σχετική ενημέρωση πολιτών και φορέων της περιοχής για τις απαγορεύσεις και τα μέτρα που λήφθηκαν.

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ SITE H ΣΕΜΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΟΛΙΑ


Για να μας ληθεί λοιπόν η αποροία, τι είναι αυτό που θα γίνει στο troktiko σχετικά με τον Γκιόλια, η Σεμίνα ανέβασε στο media soup το παρακάτω άρθρο:

"Σε λίγες μέρες, θα βρίσκεται ''στον αέρα'' της μπλογκόσφαιρας, ένα site αφιερωμένο στον άνανδρα δολοφονημένο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια,του οποίου οι εκτελεστές, δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.
Ήδη σχεδιάζεται με πολλή προσοχή και αγάπη, από ανθρώπους που δεν τον ξεχνούν και απευθύνεται στις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, που τον θυμάται και τον τιμά.
(Αξίζει να θυμηθούμε στο σημείο αυτό, τα λόγια της Λιάνας Κανέλη, όταν της ζητήθηκε πριν από λίγο καιρό, από τη Ρίτσα Μπιζόγλη, να σχολιάσει το μούδιασμα και την περίεργη σιωπή που παρατηρείται σε κάποια ΜΜΕ, μετά από την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου.. Αυτή τη στιγμή -είπε- όποιος δημοσιογράφος ή καναλι σωπαίνει, είτε από φόβο είτε από κάτι άλλο, είναι βούτυρο στο ψωμί των ψυχρών δολοφόνων. Κανείς δεν πρέπει να φοβηθεί , κανείς να σωπάσει. Αλλιώς, αυτό θα είναι το κέρδος τους'')
Ανάμεσα στο πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενό του, θα ξεχωρίσει σίγουρα η αληθινή -και όχι η παραποιημένη- ιστορία της σύντομης ζωής του, τα πραγματικά όνειρα και σχέδιά του, οι φίλοι της καρδιάς, καθώς και το παρασκήνιο -και η ερμηνεία άραγε;- του καθημερινού πολέμου λάσπης και κατασυκοφάντησης, που δεχόταν, από συγκεκριμένα ''κέντρα'' παραγωγής παραπληροφόρησης και χυδαιότητας.
Μικρά κομματάκια του παζλ, αυτής της ιδιαίτερα μαχητικής προσωπικότητας, που άνοιξε δρόμους στο διαδίκτυο, θα μπορούν να προσθέτουν στο site αυτό, (που θ αποδείξει στην πράξη, ότι κανείς δεν πρόκειται να φοβηθεί ή να σωπάσει,) φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες του, σημαντικοί συγγραφείς, αθλητές, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, αλλά και αναγνώστες που αγάπησαν τον ίδιο και το Τρωκτικό.
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ
Περισσότερα σε λιγα 24ωρα

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ"
Ακόμα μια προσπάθεια να γίνει μια μελό αγιογραφία του Γκιόλια με σκοπό τη δημοσιότητα μου φαίνεται, και τίποτα παραπάνω. Τελικά κανείς δε ξεχωρίζει απο αυτό το συνάφι... έχουν όλοι το DNA του κορακιού......

Απ' την άλλη ας περιμένουμε και ίσως διαψευσθούμε.....

Στα 74$ υποχωρεί το πετρέλαιο

Προς τα 74 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί τη Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς η ζήτηση στις ΗΠΑ υποχωρεί λόγω του τέλους της θερινής περιόδου όπου κορυφώνεται η κατανάλωση καυσίμων.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε πτώση έως 51 σεντς στα 74,09 δολάρια και από την αρχή του 2010 η πτώση διαμορφώνεται στο 6,5% περίπου.

Το Μπρεντ υποχώρησε έως 49 σεντς στα 76,18 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2006 οι επενδυτές που ποντάρουν σε πτώση των τιμών της βενζίνης ξεπερνούν αυτούς που στοιχηματίζουν σε άνοδο.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχήματα για το αργό, τα συμβόλαια που ποντάρουν σε άνοδο υποχώρησαν κατά 52% (σε εβδομαδιαία βάση) την εβδομάδα που τελείωσε στις 31 Αυγούστου.

in.gr

Να δούμε αν θα ακολουθήσουν και οι τιμές πώλησης της βενζίνης τον ίδιο δρόμο...