Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Θεοφάνεια στη Σκάλα

Ημέρα των Θεοφανείων σήμερα, η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων) και οι κάτοικοι της Σκάλας γιόρτασαν με κατάνυξη, τη βάπτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον βαπτιστή.
Μετά τη λειτουργία μεταφέρθηκαν όλοι στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στη Σκάλα και ο Παπά Φώτης με τον νέο Παπά Σταύρο, Άγιασαν τα νερά ρίχνοντας το Σταυρό στη θάλασσα, ο κόσμος χειροκρότησε και ευχήθηκε υγεία και προκοπή στα νέα παιδιά που τόλμησαν να πέσουν και να τιμήσουν το έθιμο, προσδοκώντας κάθε χρόνο στη συμμετοχή της νεολαίας.



Ο καιρός ήταν θαυμάσιος δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν τον ήλιο και την ομορφιά της θάλασσας, να ευχηθούμε κάθε χρόνο τα Φώτα να τα γιορτάζουμε με λαμπρότητα όπως και σήμερα... χρόνια πολλά!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ

Και άλλα videos από τα Θεοφάνεια στη Σκάλα:
http://www.youtube.com/watch?v=sfqtzz9y73A
http://www.youtube.com/watch?v=TRLT0bPtsj8
http://www.youtube.com/watch?v=lnIVirQuepY

Ενδιαφέρουσα άποψη απο τη "Σπίθα"

Κύριοι Μοσχόπουλε, Κοτσιλίνη, Σπανέ, Βαλλιανάτε, Καλαφάτη, Φόρτε, κυρίες και κύριοι 300 υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών κι όσοι ακόμα πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ,
Αν δεν υπήρχατε εσείς, δεν θα υπήρχαν Πάγκαλοι, που χαρακτηρίζουν την επανάσταση του 21, "απόσχιση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία". (Η φράση του κυρίου αυτού συνεπάγεται συναίνεση για την επιστροφή μας στη νέα μεγάλη οθωμανική αγκαλιά).
Αν δεν υπήρχατε εσείς, δεν θα υπήρχε "πρωθυπουργός", "κυβέρνηση" και βουλευτές, που συναινούν στην άρση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων , υπογράφοντας δανειακές συμβάσεις.
Αν δεν αποτελούσατε στυλοβάτες αυτών των πολιτικών, δεν θα υπήρχε αντιπρόεδρος της βουλής να χαρακτηρίζει "αντιπαραγωγικό το στρατό", δεν θα υπήρχε υπουργός άμυνας να καθηλώνει αεροπλάνα, και να μειώνει τη στρατιωτική δύναμη της πατρίδας, για "λόγους οικονομίας," όταν οι τούρκοι αμφισβητούν ευθέως κατοικημένα νησιά.
Αν δεν στεκόσαστε στο πλευρό τους, δεν θα υπήρχε "πρωθυπουργός" να πηγαίνει στο ερζερούμ, σαν τούρκος πρέσβης, όταν ο υπουργός ενέργειας της τουρκίας δηλώνει πως "πετρέλαιο δεν θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας".
Αν δεν υπήρχε η δική σας υποστήριξη, δεν θα υπήρχε "κυβερνητική" και κομματική ανοχή σε έναν τουρκογραικύλο, που λέει πως "οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή".
Αν δεν υπήρχε η δική σας ψήφος, δεν θα πετύχαινε το σχέδιο της μετατροπής της πατρίδας σε γεωγραφική περιοχή του ΔΝΤ και της εκκολαπτόμενης, με πασοκική συνενοχή, νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .