Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Γεωτρύπανο σκάβει νέα έξοδο για τους εγκλωβισμένους στη Χιλή

Ένα γεωτρύπανο άρχισε να σκάβει σήμερα μια τρίτη έξοδο κινδύνου για τους 33 ανθρακωρύχους που παραμένουν εγκλωβισμένοι από τις 5 Αυγούστου, 700 μέτρα κάτω από τη γη, στη βόρεια Χιλή, παράλληλα με τη λειτουργία άλλων δύο μηχανημάτων γεώτρησης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την έναρξη των εργασιών ενός γεωτρύπανου που χρησιμοποιείται για γεώτρηση πετρελαιοπηγών, ενός «RIG-422» της καναδικής εταιρίας Precision Drilling που αναμένεται να διανοίξει μια σήραγγα λίγο κοντύτερη (597 μέτρα) σε σχέση με τις άλλες δύο», δήλωσε ο Πινιέρα ο οποίος είχε μεταβεί κοντά στο ορυχείο του Σαν Χοσέ, 800 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο.
«Τρία μηχανήματα εργάζονται. Σήμερα για πρώτη φορά τα τρία μηχανήματα θα εργαστούν ταυτόχρονα», σε μια επιχείρηση διάσωσης των ανθρακωρύχων», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Χιλής συνοδευόμενος από τη συγγραφέα Ιζαμπέλ Αλιέντε.
«Το μεγάλο πλεονέκτημα του μηχανήματος αυτού, αν και αρχίζει πολύ αργά (η λειτουργία του), είναι ότι τρυπάει απευθείας την τελική διάμετρο των 60 εκατοστών», σύμφωνα με τον υπουργό Ορυχείων της Χιλής Λόρενς Κολμπόρνε. Τα άλλα δύο γεωτρύπανα σκάβουν μια λεπτή σήραγγα, πριν από την περαιτέρω διάνοιξή της.
Το πρώτο μηχάνημα γεώτρησης, ένα Τ-130 έφθασε την Παρασκευή σε βάθος 630 μέτρων κάτω από τη γη, σε μια στοά που συνδέεται με μια σήραγγα κοντά στους ανθρακωρύχους αλλά θα χρειαστούν ακόμη έξι εβδομάδες για τη διαπλάτυνση της σήραγγας, προκειμένου να μπορούν να εξέλθουν οι «33»। Το δεύτερο μηχάνημα, ένα Strada 950, δεν έχει ακόμη φτάσει τον τελικό του στόχο.

kathimerini

Ο Προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών....



Με εντολή του Μακαριωτάτου δημοσιεύεται φέτος για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το 2010.
Να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τα μισθώματα ακινήτων ανέρχονται σε 529.836 ευρώ, ενώ από τα παρεκκλήσια σε 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό το σύνολο των εσόδων αφαιρουμένων των ανταποδοτικών ποσών ανέρχεται στα 3.457.251 ευρώ και τα έξοδα σε 3.454.220 ευρώ. Η διαφορά ανέρχεται σε 3.030,80 ευρώ.

Τα φέραν από εδώ, τα φέραν απο κεί...τελικά τους έμειναν μόνο 3.000...κρίμα τα παιδιά..!!!!

Για να δείτε τον προϋπολογισμό πατήστε εδώ

Υ.Γ:Αν έχουμε κάποιον αναγνώστη λογιστή ...να μας πεί τι είναι τα ανταποδοτικά ποσά .

Yπόθεση Κεντέρη-Θάνου Έκτη αναβολή... έξι χρόνια μετά



Για έκτη φορά αναβλήθηκε, σήμερα, η εκδίκαση της υπόθεσης Κεντέρη - Θάνου για το τροχαίο λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε οριστεί για το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ωστόσο, αναβλήθηκε εκ νέου.

Στην υπόθεση πλην των δύο αθλητών, κατηγορούμενοι είναι επτά γιατροί του νοσοκομείου ΚΑΤ, καθώς και ο προπονητής Χρήστος Τζέκος.

Ο τελευταίος ήταν παρών στο δικαστικό μέγαρο, ενώ οι δύο αθλητές εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για την 12η Ιανουαρίου του 2011.


πηγή:tovima.gr

Κληρονομικό δικαίωμα η συμμετοχή στα κοινά ....τώρα και στη Κεφαλονιά...

Μετά τους Παπανδρέου,τους Καραμανλήδες και τους Μητσοτάκηδες....τώρα έρχεται και η δυναστεία των Κοψαχειλέων....!!!
Ετοιμαστείτε για μια ακόμη εικοσαετία (και λίγα λέω), να αποφασίζει για τον τόπο σας, να σας μιλά μόνο προεκλογικά και φυσικά να σας λέει οτι το ΠΑΣΟΚ δε κάνει ρουσφέτια (όταν όλοι οι δικοί τους είναι βολεμένοι), ο Κοψαχείλης junior.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Κοψαχείλης, δεν θα συμμετέχει στο συνδυασμό του Μ.Κοτσιλίνη, προκειμένου να παραχωρήσει τη θέση στο γιό του.

Ανακοίνωση υποψηφίων της Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού «Ανεξάρητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» του υποψήφιου Δήμαρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Στο Αργοστόλι:
1. Καππάτου Αυγερινού Στεφανία, Δικηγόρος
2. Eυαγγελάτος Ευάγγελος, Παιδίατρος, Διευθυντής ΕΣΥ, Πρόεδρος Δ.Σ. Λειβαθούς
3. Κουκουλέτσος Θωμάς, Οικονομολόγος, π. Δ/ντης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Νομού Κεφαλληνίας
4. Τιμοθεάτος Τζέρης, Ξενοδόχος
5. Κουταβάς Νίκος, π. Διευθυντικό στέλεχος ΟΤΕ
6. Μπαλή Βασιλική, Δημοτικός Σύμβουλος, Στέλεχος ΕΟΤ
7. Σακαλής Σπύρος, Δ/ντης ΕΠΑΣ Β. Νοσηλευτών Γ.Ν. Κεφαλληνίας, Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν. Κεφαλληνίας Εκπρόσωπος των εργαζομένων (Πλην γιατρών)
8. Βαρδαραμάτου Βιργινία, Ιδιωτικός Υπάλληλος
9. Δελλαπόρτα Αφροδίτη, Τεχνολόγος Βιοπαθολογίας – Διοίκηση Μονάδων Υγείας

Η Νέα Ιόνιος Πολιτεία του Σπ. Σπύρου

Μετά από κατάθεση αρκετών προτάσεων από μέλη και φίλους του συνδυασμού, αναφορικά με την επωνυμία αλλά και το σήμα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, αποφάσισε ότι εκείνο που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το συνδυασμό του είναι:
ΝΕΑ - ΙΟΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, το όνομα του συνδυασμού είναι απότοκο πολλών..... 
συζητήσεων, καθώς επιθυμία όλων ήταν να εκφραστεί με συνοπτικό τρόπο, αφενός η νέα προσέγγιση στο θέμα της αιρετής περιφέρειας, που κάνει ο συνδυασμός του με βάση το πρόγραμμά του, αλλά και η ιστορικότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Σύλληψη υπαλλήλου του ΣΔΟΕ για χρηματισμό

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται για χρηματισμό βρίσκεται υπάλληλος του ΣΔΟΕ- Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έλαβε το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει συγκεκριμένη φορολογική υπόθεση. 


Τα υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο εν λόγω υπάλληλος τίθεται σε αργία και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. 

Απάντηση στον... αρχαιολόγο Μεταξά

Από το Σύλλογο Φιλομήρων Ιθάκης «Ευχήν Οδυσσεί» εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις του κ. Μάκη Μεταξά σχετικά με την ανακάλυψη του Οδυσσειακού ανακτόρου στην Ιθάκη:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ                                                                         Ιθάκη, 1/9/2010
«ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΨΕΥΔΗ
«ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ»

Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση του κ. Μεταξά αλλά τα μεγάλα ψέματα κάποτε τελειώνουν όσο κι αν υποστηρίζονται οικονομικά και πολιτικά.

Αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη ενσυνειδήτως!

Σύλληψη αλλοδαπών με πλαστά χαρτιά στο αεροδρόμιο

Μεσημβρινές ώρες της 20-9-2010 εμφανίστηκαν στο σημείο αναχωρήσεων του Κρατικού Αερολιμένα Κεφαλληνίας δυο (2) αλλοδαποί υπήκοοι τρίτης χώρας προκειμένου να αναχωρήσουν με πτήση CHARTER για Άμστερνταμ Ολλανδίας.

Ειδικότερα ένας άνδρας ηλικίας 31 ετών υπήκοος Αλγερίας ο οποίος κατά τον αστυνομικό έλεγχο χρησιμοποίησε πλαστή Αυστριακή ταυτότητα και συνόδευε ανήλικο ηλικίας 17 ετών, ο οποίος κατά τον αστυνομικό έλεγχο χρησιμοποίησε πλαστή Ολλανδική ταυτότητα.

Οι αστυνομικοί του αερολιμένα μετά από προσεκτικό έλεγχο κατόρθωσαν να εντοπίσουν την πλαστότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων και τους συνέλαβαν.

Σε βάρος των προαναφερόμενων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Αστυνομική Δ/νση Κεφαλληνίας

Εκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας 25/9 - 16/10

Εκθεση ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κώστα Κοτσανά

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»

25 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου 2010

Ώρες επίσκεψης: 9 π.μ.-1 μ.μ. και 6.30-8.30 μ.μ.

ΑΝ.Α.Σ.Α: Ασυδοσία στις αερομεταφορές:

Πριν λίγο καιρό ,αμέσως μετά την «εξαγορά» της Ολυμπιακής από την MIG , η Aegean air διέκοψε τα δρομολόγια από και προς Κεφαλονιά προφασιζόμενη οικονομικούς λόγους.

Η Ολυμπιακή (Olympic air) που παρέμεινε προχώρησε σε χρόνο μηδέν σε υπερδιπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου. Έτσι η διαδρομή Αθήνα-Κεφαλονιά με επιστροφή κοστίζει από 240-270 ευρώ , την ίδια στιγμή που η διαδρομή Αθήνα-Βουδαπέστη με επιστροφή ,για παράδειγμα, κοστίζει 125 ευρώ.

Συνεχίζεται η κινητοποίηση ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, που ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Από νωρίς το πρωί έχουν κλείσει το Σύνταγμα, ενώ απειλούν ότι από τις 12:00 θα αποκλειστούν εθνικές οδοί και δρόμοι από τα παραταγμένα φορτηγά.

Αρκετοί μεταφορείς παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας συγκεντρωμένοι μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Από νωρίς το πρωί έκλεισαν το ρεύμα ανόδου της Βασ.Σοφίας από την Αμαλίας μέχρι την Ακαδημίας, στα ανθοπωλεία, και στη συνέχεια απέκλεισαν την Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή και έως τη Συγγρού. Στο σημείο επικράτησε ένταση, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν συνεργείο της ΝΕΤ και έριξαν κάτω την τηλεοπτική κάμερα.