Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η πιο θερμή χρονιά παγκοσμίως από το 1880

Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχετε ανάψει το τζάκι και να σκέφτεστε οτι ο τίτλος του post δεν είναι πραγματικός, κι όμως το 2010 ήταν η πιο θερμή χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1880, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Tagesspiegel».

Η υψηλότερη θερμοκρασία, 53,3 βαθμοί, καταγράφηκε στο Πακιστάν, τον περασμένο Μάιο, ενώ στο Λος Άντζελες και τη Μόσχα σημειώθηκαν το καλοκαίρι θερμοκρασίες-ρεκόρ της τάξεως των 45 και 37,8 βαθμών αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Πέτερ Χέπε, υπεύθυνο του τμήματος έρευνας για περιβαλλοντικούς κινδύνους.

πηγή: zougla

Στόλισε... χασισόδεντρο για τα Χριστούγεννα!


Πίστευαν ότι τα είχαν δει όλα οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στην Πάτρα, αλλά το θέαμα που αντίκρισαν στο σπίτι ενός Γερμανού, που κατοικεί μόνιμα στην πόλη, σίγουρα δεν θα το είχαν ξανασυναντήσει! Αντί για έλατο, ο αλλοδαπός είχε στολίσει και φωταγωγήσει ένα… χασισόδεντρο, ύψους δύο μέτρων!Ο Γερμανός καλλιεργούσε το δενδρύλλιο ινδικής κάνναβης στην αυλή του, αλλά κανείς δεν το είχε παρατηρήσει, έως την στιγμή που αποφάσισε να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, χωρίς να… ξοδευτεί, για να αγοράσει το παραδοσιακό δέντρο! Έτσι, έκοψε το χασισόδεντρο και το στόλισε με γιρλάντες, μπάλες και φώτα!Όπως ήταν φυσικό, όμως, το ασυνήθιστο χριστουγεννιάτικο δέντρο κίνησε την προσοχή των γειτόνων του και κάποιος από αυτούς ενημέρωσε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον Γερμανό, ο οποίος δεν έδωσε καμία εξήγηση για την παράξενη επιλογή του.Αντίθετα, διαμαρτυρήθηκε, επειδή δεν πρόλαβε να βάλει… δώρα στη βάση του χασισόδεντρου!
protothema

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Υπό το μηδέν οι θερμοκρασίες - Χιονίζει στα ορεινά της Αττικής

Χιόνια στην Αθήνα, μόνο με αλυσίδες τα οχήματα στην Πάρνηθα- Πολικές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα - Στο -8 θα πέσει ο υδράργυρος στη Χαλκιδική!- Ισχύει και για σήμερα η μερική απαγόρευση απόπλου
Σε κλοιό κακοκαιρίας όλη η χώρα από χτες με την θερμοκρασία να πέφτει ως και 20 βαθμούς Κελσίου μέσα σε μία ημέρα σε ορισμένες περιοχές।Στην Αθήνα από χτες το βράδυ είδαμε χιόνια στα βόρεια προάστια όπου σε πολλές περιοχές το έχει στρώσει। Στα λευκά ντύθηκε η Πάρνηθα. Μόνο με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. Το Σάββατο ακόμη και στην Αττική η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν ενώ χιόνι έριξε ακόμη και στον Πειραιά.Προσοχή στους δρόμους συνιστά η τροχαία, καθώς το οδόστρωμα σε συνδυασμό με την κακοκαιρία κρυβει παγίδες.

newsit

Απαγορευτικό σε όλα τα λιμάνια μας!

Απαγορευτικό και σήμερα θα έχουμε σε όλα τα λιμάνια μας λόγω κακοκαιρίας।
Οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές όλη την εβδομάδα, και τα μποφόρ πολύ ισχυρά.
Ανάψτε τζάκια, σόμπες, καλοριφέρ να ζεσταθείτε!!!!
Καλό μας χειμώνα και επίσημα πλέον!