Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ο Πολυμήχανος Οδυσσέας και οι Κεφαλλονίτες

Η φράση "Αυτός δε χωνεύει τα άντερα του" κατωχηρώνεται σίγουρα σε Κεφαλονίτη και αφορά σίγουρα Κεφαλονίτη. Ναι το χουμε αυτό... μας είναι αδύνατο να δεχτούμε κάτι χωρίς κριτική και καχυποψία, είμαστε άλλωστε γνωστοί σε όλοι την Ελλάδα οτι αμφισβητούμε τα θεία όσο κανείς άλλος.

Θα μπορούσε να πεί κάποιος, οτι αυτό συμβαίνει γιατί οι Κεφαλονίτες είναι ανήσυχος λαός, έξυπνος και ταξιδεμένος... ναι το ξέρω...μας αρέσει πολύ να τα ακούμε αυτά...παίρνουμε τα πάνω μας και κρυφογελάμε όταν κάποιος ξένος μας λέει οτι δε μπορούμε να αντέξουμε ούτε ο ένας τον άλλο...έλα όμως που αυτό το πράγμα γίνεται συχνά αυτοκαταστροφικό.

3η Ανοικτή Καλλιτεχνική Τριλογία Κεφαλονιάς

Εγκαίνια της 3ης Ανοικτής Καλλιτεχνικής Τριλογίας Κεφαλονιάς, την Τετάρτη 25/8/2010, στο Δημοτικό θέατρο του Αργοστολίου «ο ΚΕΦΑΛΟΣ», στην αίθουσα «Αντίοχος Ευαγγελάτος». Ώρα έναρξης 8 μμ
Εκθέτουν οι ιδρυτές της Τριλογίας:
Τζόγια Καππάτου, που απεικονίζει γνωστούς παιδικούς ήρωες κινουμένων σχεδίων (καρτούν), ξυπνώντας συναισθήματα και μνήμες.
Σοφία Αράβου-Παπαδάτου, που παρουσιάζει με ζωγραφική-πανώ, τη γυναίκα παγκόσμια, μέσα στο χώρο και στο χρόνο.
Βαγγέλης Ευαγγελάτος, που ζωγραφίζει τη φύση και τον άνθρωπο, εκφράζοντας βαθύτερες σκέψεις.
Μαζί τους εκθέτουν τις δημιουργίες τους:
Νίκος Γαρμπής (Καλλιτεχνικό κόσμημα)
Διονύσης Καππάτος (Ζωγραφική)
Μάκης Σταματελάτος (Σκίτσο-γελοιογραφία)
Μάκης Δημητράτος (Χρηστικά ξυλόγλυπτα του Αίνου)
Νέλη Κουρή (Ζωγραφική)
Βενετία Δρίτσα (Ζωγραφική)
Mάγκυ ( Ανάγλυφο και γλυπτά)
Φώτης Μανέτας (Φωτογραφία)
Αλεξάνδρα Κουστουμπάρδη (Ζωγραφική)
Γεράσιμος Αυγερινός (Ζωγραφική)
Κώνυ Μπακουλάκη-Τζένκινς (Φωτογραφία)
και η Θάλεια Προκοπίου (Κόσμημα Faux)

Η τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνος.

Σήμερα το βράδυ θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο, μιας και η επόμενη πέφτει τέλη Σεπτέμβρη και δεν ξέρουμε αν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν θα είναι ευνοϊκές.

Γι' αυτό ξεχυθείτε στις παραλίες να περάσετε μια ρομαντική βραδιά υπό το φως του φεγγαριού, που θα είναι άπλετο. Ίσως το συνδυάσετε και με κανένα βραδινό μπανάκι.

Και ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού εκμεταλλεύεται την ημέρα για να διοργανώσει συναυλίες και άλλα events σε αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα προσφέροντας δωρεάν είσοδο, μετά λύπης μας παρατηρούμε την Κεφαλονιά να λάμπει δια της απουσίας της από το πρόγραμμα: http://www.yppo.gr/files/g_35529.pdf

Δεν έχουμε εμείς αρχαιολογικούς χώρους να θαυμάσουμε υπό το φως της πανσελήνου? Περίεργο...

Μικρογραφίες Πανσελήνου

Εγκαινιάζεται απόψε στις 9 μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής, ψηφιακών εικόνων και κατασκευών «Μικρογραφίες Πανσελήνου» στην Πινακοθήκη Villa «Ροδόπη» του Κώστα Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι (Μεσολωρά 7 και Βύρωνος)

Με την εθνική στο δρόμο για το Euro

Oι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν εισιτήριο διαρκείας της Εθνικής Ομάδας για τα προκριμματικά UEFA EURO 2012 (5 αγώνες) μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της ΕΠΣΚΙ κατά της εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να λαμβάνουν πληροφορίες καθώς και την σχετική αίτηση αγοράς, την οποία πρέπει να συμπληρώνουν.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις κάρτες τους την ημέρα του αγώνα Ελλάδα – Γεωργία στις 3.09.2010 από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» από τις 09:00 έως και την ώρα έναρξης του αγώνα (21:45), σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξωτερικά της κεντρικής εισόδου της θύρας 25.

epski.gr