Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σύνθεση αρχαίων νομισμάτων το σήμα το Δήμου Κεφαλονιάς

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδήμαρχου κου Σαββαόγλου, το δηλωτικό σήμα του Δήμου Κεφαλονιάς, αποτελείται απο τέσσερα νομίσματ, το καθε ενα απο τα οποία χρησιμοποιούταν στις τέσσερις πόλεις - κράτη της Κεφαλονιάς, ΚΡΑΝΗ, ΠΑΛΗ, ΠΡΟΝΝΟΙ, ΣΑΜΗ.  
Η σύνθεση τους σε ένα ενιαίο σήμα χωρίς καμιά μεταβολή στις απεικονίσεις τους (αυθεντική αναπαράσταση), δημιουργεί ένα σοβαρό εικαστικό αποτέλεσμα, το οποίο ως δηλωτικό σήμα του νέου δήμου Κεφαλλονιάς συνδέει το σήμερα με το χθες, τη νέα αρχή του τόπου (ριζική διοικητική μεταρρύθμιση) με την αρχή της πολιτισμικής του ταυτότητας πριν από 2.500 χρόνια. 
 

Τσουλήθρα στο... όνειρο

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Ντίσνεϊ που βαφτίστηκε "Disney Dream" είναι πραγματικά ένα... όνειρο. Αμέτρητα decks με ανέσεις που θα τις ζήλευαν τα μεγαλύτερα υπερωκεάνεια, αίθουσες θέατρων, σινεμά, καφετέριες, εστιατόρια, άπειρους παιδότοπους. Στην κορυφή του καταστρώματος, ένα απίθανο joyride που εκτείνεται περίπου 4,5 μέτρα έξω από τις κουπαστές του πλοίου, προσφέροντας σε όσους το δοκιμάζουν μια ματιά στον ωκεανό, στα 45 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας...

πηγη: το εθνος

Καινούρια κόλπα...ο Δήμος Ιθάκης ανακοινώνει τα θέματα του ΔΣ μέσω γνωστού blog

 Ο Δήμος Ιθάκης, ανάρτησε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου για την ερχόμενη Κυριακή στο γνωστό blog tromaktiko. Τώρα γιατί δε ξέρω, ίσως θεωρεί οτι η σελίδα του δήμου δεν έχει αρκετή επισκεψιμότητα ή δεν είναι όσο λειτουργική θα έπρεπε. Όπως και να χει πρώτη φορά βλέπουμε κάτι τέτοιο.Πολύ πρωτοπόρος ο Δήμος...!!!! Στη συνέχεια το κείμενο που έχει αναρτηθεί στο tromaktiko:

1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Την Κυριακή 06 – 02 – 2011 και ώρα 11:00 πμ θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιθάκης στο Μορφωτικό Κέντρο, με κυριότερα θέματα...
 :
Ø Ψήφιση προϋπολογισμού ανταποδοτικών τελών ύδρευσης και καθαριότητας.
Ø Σύσταση Επιτροπής απογραφής των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου.
2. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Για την μελέτη και εκτέλεση του Αναπτυξιακού Προγράμματος του Δήμου, θα χρειαστούν εθελοντές – χωρίς αμοιβή –ως παρακάτω :
Ø 1)Χωροτάκτες
2)Λιμενολόγους
3)Αρχιτέκτονες
4)Μηχανικούς
5)Ειδικούς σε θέματα ενέργειας
Ø Δωρητές σε χρήματα ή υλικά
Ø Εργάτες και καθαριστές πάσης φύσεως
Όλοι οι ανωτέρω μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Δήμαρχο απ ‘ ευθείας στο τηλέφωνο : 00306980305665 ή στο mail : i.kassianos@ithaki.gr.
3. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης της διαδικτυακής σελίδας του Δήμου – www.ithaki.gr – για την άμεση επικοινωνία και ενημέρωση όλων των Ιθακησίων ανά τον κόσμο.
Παρακαλούνται οι πολίτες που έλαβαν αυτή την ανακοίνωση, να ειδοποιήσουν όλους τους γνωστούς, φίλους ή συγγενείς εκτός Ιθάκης, να επισκέπτονται την σελίδα μας.

http://www.ithaki.gr/?module=site__downloads&view=1151&lang=el

Οι εφημερίες των Φαρμακείων του Αργοστολίου

Στο site kefalonizw.com βρήκαμε και αναδημοσιεύουμε τις εφημερίες Φαρμακείων του Φλεβάρη:

Απογραφή Κτιρίων & Πληθυσμού 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Γενικές Απογραφές Κτιρίων & Πληθυσμού-Κατοικιών 2011

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), στο πλαίσιο των εθνικών, ευρωπαϊκών
και διεθνών υποχρεώσεών της, διενεργεί τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και
Πληθυσμού – Κατοικιών 2011, με βάση το Π.'. 168/2008 και τον Κανονισμό
763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Σκοπός των ανωτέρω Γενικών Απογραφών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων
στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του
πληθυσμού, για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους καθώς
και για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Ο Κρυμμένος Θησαυρός του Αργοστολίου...


Αποκαλύπτεται ότι Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού το οποίο θα κυριαρχήσει  στο φετινό Καρναβάλι ξεκινάει στις 19 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαρτίου. Τη φετινή χρονιά θα είναι άκρως ανανεωμένο, με νέα στοιχεία, νέες δοκιμασίες, νέα παιχνίδια, εκπλήξεις & πάρτυ. Καλούμε όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς του να λάβουν συμμετοχή. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 18/02/2011 στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου και στο KEFALONIZW μέχρι την Πέμπτη 17/02/2011.
Νέοι και ... όσοι αισθάνεστε νέοι ... ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ...!!!

Το Πρόγραμμα
Έναρξη 19/02/2011 - Λήξη 05/03/2011


Δηλώστε Συμμετοχή έως 18/02/2011 στις 2:00 μμ.
στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου, στο 26710 25600 και στο
www.kefalonizw.com μέχρι 17/02/2011.