Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σαν σήμερα...

Το 1940: Γεννήθηκε ο Τζον Λένον, ένας από τους τέσσεριςBeatles
Και 25 χρόνια αργότερα την ίδια ημέρα το 1965: Το τραγούδι των Beatles «Yesterday» ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, όπου θα παραμείνει για τέσσερις εβδομάδες.
Τυχαίο? Δεν νομίζω...

Η ανάλυση της δημοσκόπησης της VPRC

Πυροδότη πολιτικών εξελίξεων στην Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών αποτέλεσε η πρώτη δημοσκόπηση για τις περιφερειακές εκλογές, την οποία διενήργησε η VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας μας, δεδομένου ότι καταγράφηκαν οι δυνάμεις των συνδυασμών, που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, σε κάθε νησί, καθώς και ο ρόλος των υφιστάμενων συμμαχιών.
Η δημοσκόπηση της VPRC για το εκλογικό περιβάλλον και τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών διενεργήθηκε, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, κατοίκων των νομών Ζακύνθου, Κερκύρας, Κεφαλληνίας και Λευκάδος, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Καταδίκη 25 ετών για τον πατέρα που βίαζε την κόρη του

Ποινή κάθειρξης 25 ετών αποδόθηκε στον 51χρονο πατέρα από την Κεφαλονιά, ο οποίος βίαζε κατά συρροή την κόρη του, από την ηλικία των 12 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 51χρονος παρενοχλούσε την κόρη του, όταν η ίδια ήταν μόλις 7 ετών και ύστερα από πέντε χρόνια ασέλγησε για πρώτη φορά εις βάρος της.

Η κοπέλα αρχικά είχε κρατήσει το στόμα της κλειστό, διότι φοβόταν τις απειλές του πατέρα της, ωστόσο, μετά από 8 χρόνια, σε ηλικία 20 ετών βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον εφιάλτη που ζούσε από μικρή.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να πείσει τους δικαστές.

zougla.gr