Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Που είναι ο Κοτσιλίνης???

Συγγνώμη που ρωτάω....αλλά δεν συνηθίζεται όλοι ακόμα και οι ηττημένοι να λένε κάτι μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα.? Να λένε ευχαριστώ σε αυτούς που τους ψήφισαν, να λένε καλή επιτυχία στους νικητές...., να αναλαμβάνουν την ευθύνη της ήττας......

Νομίζω πως έχουμε δει από χθες τις πολιτικές δηλώσεις όλων, νικητών και ηττημένων. Όλων εκτός του κου Κοτσιλίνη. Τουλάχιστον εγώ δε τη βρήκα πουθενά δημοσιευμένη. Πως δικαιολογείται άραγε μια τέτοια στάση? Μήπως δεν δικαιολογείται  ..???

Θα διακινούσαν τρία κιλά χασίς και ηρωίνη...

Με όλα τα… αξεσουάρ για την διακίνηση ναρκωτικών σε ολόκληρη την Κεφαλονιά είχαν εφοδιαστεί τρείς νεαροί Αλβανοί που είχαν μετατρέψει το σπίτι τους στο Αργοστόλι σε… σούπερ μάρκετ, από το οποίο οι χρήστες αγόραζαν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης αλλά και ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κεφαλληνίας έκαναν έφοδο στο σπίτι των τριών νεαρών ηλικίας 28, 20 και 23 χρόνων και, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλου, βρήκαν κρυμμένες 20 συσκευασίες με συνολικά δύο κιλά και 740 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 15 γραμμαρίων, αλλά και περίπου 70 νάιλον σακουλάκια με φερμουάρ που χρησιμοποιούνταν για την συσκευασία της κάνναβης σε… δόσεις!

Στην κατοχή των τριών αλλοδαπών κατασχέθηκαν μια μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την διανομή ναρκωτικών και έξη κινητά μέσω των οποίων επικοινωνούσαν με τους αγοραστές. Στο σπίτι συνελήφθησαν και άλλοι τρεις νεαροί Αλβανοί ηλικίας 29, 21 και 18 χρόνων, που δεν είχαν σχέση με τα ναρκωτικά αλλά βρίσκονταν  παράνομα στη χώρα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.



Πρώτο Θέμα

Ετοιμάζεται ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα, στην Αθήνα το ιστορικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τον καθιερωμένο τριήμερο εορτασμό της επετείου του 1973. Μαζικοί φορείς, σύλλογοι, σχολεία, αγωνιστικές συσπειρώσεις του κινήματος και μεμονωμένοι επισκέπτες θα δώσουν το «παρών» όπως κάθε χρόνο στον εορτασμό κραδαίνοντας τα μηνύματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας την επικαιρότητα και τη σημασία τους για το «σήμερα». Ο τριήμερος εορτασμός αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, με την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
...
Στην Κεφαλονιά, αύριο Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, με αφιέρωμα στο «ιστορικό της εξέγερσης», συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και το νόημα της ανεξαρτησίας σήμερα» και μουσικό αφιέρωμα. Την Τετάρτη, στην Κεφαλονιά θα γίνει η κεντρική εκδήλωση και πορεία στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Αργοστολίου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία.

Ριζοσπάστης

Ρεκόρ αποχής στο Β' γύρο

Εκτος ορίων η αποχή στις χθεσινές εκλογές, θα μπορούσε να εκλέξει δήμαρχο ή περιφερειάρχη με ποσοστά που άγγιξαν... ταβάνι, σημειώνοντας ρεκόρ στα εκλογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο μέσος όρος της αποχής έφτασε το 54% σε όλη την επικράτεια, ξεπερνώντας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό της αποχής στις περσινές ευρωεκλογές (47%) που είχε θεωρηθεί, τότε, εξαιρετικά μεγάλο.
Στην Αθήνα η αποχή άγγιξε το ιλιγγιώδες ποσοστό 65,25% όπως και στην Κεφαλονιά (ποσοστό 64,3%), σε ενσωμάτωση που έφτανε το 20%. Στην κορυφή η Λήμνος, με 72,24% αποχή.

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου

Τα τελευταία μεγάλα εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας έκριναν το derby της περιφέρειας και έδωσαν τη νίκη στο κο. Σπύρου με ποσοστό 50,8%.

1364 ψήφοι η τελική διαφορά και ενώ μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα οι δυο υποψήφιοι βρίσκοντας σε απόσταση αναπνοής. Μάλιστα ο Μπεριάτος βρισκόταν μπροστά για ακρετή ώρα με 350-400 ψήφους, όμως η Κέρκυρα δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα.

Οι κάλπες της Κεφαλονιάς καταμετρήθηκαν νωρίτερα και έδωσαν νικητή τοπικά τον κο. Γεωργάτο του συνδυασμού του Μπεριάτου με οριακό ποσοστό 50,18% και μόλις 58 ψήφους διαφορά. Την ίδια ώρα ο Μπεριάτος ήταν ακόμη μπροστά και στο σύνολο της περιφέρειας. Ωστόσο αργότερα προστέθηκαν τα τελευταία και πολυάριθμα εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας, τα οπία έδειξαν προτίμηση στο συντοπίτη τους, κο Σπύρου, τοποθετώντας τον στη θέση του Περιφερειάρχη.