Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δραπέτευσε λαθρεπιβάτης του Ionian Queen

Χθες το βράδυ ο πλοίαρχος του Ionian Queen που εκτελούσε το δρομολόγιο Πρίντεζι - Σάμη ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Σάμης ότι ο 26χρονος λαθρεπιβάτης που επρόκειτο να παραδώσουν στη Λιμενική Αρχή λόγω του ότι ταξίδευε με πλαστά έγγραφα, είχε δραπετέυσει από την καμπίνα που εκρατείτο.

Το Λιμενικό διενήργησε έρευνες επί του πλοίου και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμης και Ιθάκης, όμως απέβησαν άκαρπες. Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνεργασία της Αστυνομίας.

Ο Τσιλιμιδός στο photo finish?

Και ενώ τις τελευταίες ημέρες είχαμε την ενημέρωση ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει στην άκρη το Γιώργο Τσιλιμιδό και στηρίζει το Μάρκο Κοτσιλίνη για υποψήφιο Δήμαρχο Κεφαλονιάς φαίνεται ότι το σκηνικό αλλάζει. Οι φήμες μιλάνε για την περιβόητη δεύτερη λίστα της Ιπποκράτους με τους υποψήφιους δημάρχους με το ΠΑΣΟΚ και ακούγεται ότι περιλαμβάνει το όνομα του Τσιλιμιδού.

Το γκάλοπ που διενεργήθηκε φαίνεται τελικά ότι του έδωσε προβάδισμα έναντι του Κοτσιλίνη, αν και ακούστηκε το αντίθετο πριν από δύο περίπου εβδομάδες. Η ανακοίνωση των υποψηφίων αναμένεται σήμερα ή αύριο, οπότε δεν θα αργήσει η στιγμή που θα λυθούν όλες μας οι απορίες και θα δοθεί ένα τέλος στην παραφιλολογία και τις εικασίες.

Λέτε να πάει φυλακή ο συμπατριώτης μας "κύριος" Μαντέλης;


Η προσωρινή κράτηση εξακολουθεί να είναι πιθανό ενδεχόμενο για τον κ. Αναστάσιο Μαντέλη, ο οποίος πάντως αποχώρησε ελεύθερος χθες μετά το τέλος της πολύωρης απολογίας του για την εμπλοκή του στην ελληνική πτυχή του σκανδάλου με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Και αυτό διότι ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Μεταφορών θα πρέπει να αναμένει την κρίση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο θα συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να άρει τη διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ της ειδικής εφέτου ανακρίτριας κυρίας Μαρίας Νικολακέα και του εισαγγελέα Εφετών κ. Κ. Χατζίκου. Κατά το διάστημα της αναμονής ως τη δημοσίευση του κρίσιμου για την «τύχη» του βουλεύματος ο κ. Μαντέλης είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται εντός των ελληνικών συνόρων, καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου που του είχε επιβληθεί και με την έγκριση του δικαστικού συμβουλίου από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Η κυρία Νικολακέα έκρινε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 200.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για να διασφαλιστεί η παρουσία του κ. Μαντέλη ενώπιον των δικαστικών Αρχών. Αντίθετα, ο κ. Χατζίκος είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί. Ετσι, το αν θα κρατηθεί προσωρινά ή όχι ο κ. Μαντέλης θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο το προσεχές διάστημα θα αποφανθεί σχετικά.

Σαν σήμερα σκοτώθηκε η Lady Dianna (31-8-1997)


Το τραγούδι , φόρος τιμής απο τον Elton John στη κηδεία της,

Candle in the wind

Βουτιά τα έσοδα από τον τουρισμό στο Ιόνιο. Σε καλά επίπεδα η Κεφαλονιά.

Υπολογίζεται ότι οι απώλειες των εσόδων των τουριστικών επιχειρήσεων κυμαίνεται από 15 έως και 50%, ανάλογα με την επιχείρηση, ενώ κάθε μία από τις εταιρείες του κλάδου θεωρείται ότι έχει χάσει, την τελευταία διετία, το 30% του τζίρου της.
Χιλιάδες επιχειρήσεις επιβιώνουν οριακά, καθώς υπολογίζεται ότι το 60% των ξενοδοχειακών μονάδων βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και τα περισσότερα από αυτά αντιμετωπίζουν και τρίτη κακή χρονιά, απειλούνται με «λουκέτο» και θα αφήσουν στον «αέρα» χιλιάδες εργαζόμενους.

Τα πρωτοβρόχια δεν έρχονται ποτέ μόνα τους....

Τα πρωτοβρόχια δεν έρχονται ποτέ μόνα τους....

έρχονται μαζί με την αίσθηση μιας καινούριας αρχής...μιας επανεκκίνησης

τώρα πια έρχονται και με αναμνήσεις...

Μυρίζει το χώμα, μυρίζει σχολείο, μυρίζει αρχή, μυρίζει τετράδιο και βόλτες

Μου θυμίζει Γυμνάσιο και Λύκειο... βγαίναμε βόλτες με τους συμμαθητές, αγοράζαμε σχολικά και διηγούμασταν τις καλοκαιρινές περιπέτειες.Φοράγαμε μετά από καιρό τα τζιν μπουφάν και μας άρεσε, πηγαίναμε προς την πλατεία να δουμε "τι κυκλοφορεί"...

"Αν η άνοιξη μυρίζει τρέλα, το φθινόπωρο μυρίζει προσμονή."

Προσμονή για τη σχολική χρονιά, τα νέα σχέδια, τα ραντεβού. Θα έχουν αλλάξει άραγε οι συμμαθητές ;

Κι ύστερα...
τι ώρα θα γίνει ο αγιασμός;
και πού θα πάμε μετά τον αγιασμό;
κι ευτυχώς που δεν ξεκίνησαν ακόμα τα φροντιστήρια
και μην ξεχάσουμε να πάμε στα ηλεκτρονικά, όλοι εκεί μαζεύονται!

Αχ όλα αυτά! μα δεν μυρίζουν τέλεια αυτά τα απογεύματα, αυτά τα πρωινά;

Και βέβαια το πιο ωραίο...η αίσθηση κάθε Σεπτέμβρη, ότι μέσα σε ένα καλοκαίρι μεγάλωσες...

Κάθε Σεπτέμβρη νιώθεις πιο μεγάλος....


Χάκερ χτύπησε το blog vlahatasamis.

Χάκερ έκλεψε τους κωδικούς του e-mail του blog vlahatasamis.blogspot.com και στέλνει μυνήματα στις επαφές με περιεχόμενο ότι ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στην Αμερική, έχει χαθεί και χρειάζεται χρήματα για να επιστρέψει! Ο ίδιος χάκερ απενεργοποίησε τη διαχείρηση της σελίδας του blog στο facebook.

Νέο φρούτο... εθνικοεπαναστατικό?



Η εθνικοεπαναστατική οργάνωση "Φράξια Μαρίνος Αντύπας" ανέλαβε την ευθύνη για την πυρπόληση ενός πανό της κατάληψης των ΤΕΙ, καθώς και για τη βεβήλωση του μνημείου της συνδρομής των Ισραηλινών δυνάμεων μετά το σεισμό του '53.

Το κείμενο που έχουν αναρτήσει στο forum webwar2.org δηλώνουν εθνικιστές επαναστάτες (μείγμα ναζισμού με κομμουνισμό δηλαδή ?), φέρονται κατά δεξιών και ακροδεξιών αλλά και αναρχικών, Εβραίων κλπ (ό,τι κινείται εκτελείται)

Δηλώνουν δε, ότι οι παραπάνω ενέργειες ήταν μόνο η αρχή και απειλούν ότι θα ακολουθήσουν άλλες, πιο δυναμικές.

Στην Κεφαλονιά προσανατολίζεται το ΠΑΣΟΚ για Περιφερειάρχη

Έτσι η ιδέα της υποψηφιότητας περιφερειάρχη από ένα άλλο- πλην της Κέρκυρας -νησί , συζητιέται έντονα στην Επιτροπή Αυτοδιοίκησης της Ιπποκράτους ακόμα και σαν “Αντι- Φόρτε” αντίδοτο, αν και υπάρχουν άτομα στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στην επιτροπή, τα οποία υποστηρίζουν πολύ θερμά την άποψη να στηρίξει το κόμμα τον Μάκη Φόρτε. Γάντι λοιπόν έρχεται η κομματική και χαμηλών τόνων Κεφαλλονίτισσα υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για να βγει η οργάνωση από τα αδιέξοδα. Βέβαια, εκτός από το Υπουργικό της βιογραφικό, κουβαλάει μαζί της και δυο αρνητικές εκτιμήσεις για το έργο της στο Υπουργείο Υγείας από τον Αντιπρόεδρο Πάγκαλο, και βέβαια από τους ελεγκτές της τρόϊκα.