Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Απόκτησε και εσύ ένα Χόμπι!

Τί είναι το χόμπι?

Μια ευχάριστη δραστηριότητα που κάνει κάποιος για να ξεφύγει απο την καθημερινή ρουτίνα...Μπορεί να μην είναι ένα, μπορεί να είναι πολλά..
Είναι κάτι που σε κάνει να περνάς χαλαρά και ευχάριστα την ώρα σου ή κάτι που ανεβάζει την αδρεναλίνη σου στο 'κόκκινο'..
Είναι μια ασχολία, που σε πολλές περιπτώσεις γίνεται τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωής..
Είναι κάτι που μπορεί να σε κάνει να το σκέφτεσαι όλη μέρα και όλη νύχτα...
Είναι ένας τρόπος να περνάς τον ελέυθερο χρόνο σου...
Είναι κάτι που ανυπομονείς να κάνεις μόλις τελειώσεις την δουλειά...
Είναι κάτι που ανυπομονείς να κάνεις όπου και να βρίσκεσαι...
Είναι ένας τρόπος να αξιοποιείς κάποιο ταλέντο σου...
Είναι ένας τρόπος να δοκιμάζεις τα όριά σου...
Είναι ένα τρόπος να γνωρίζεις ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα...
Είναι κάτι που θα το 'μεταφέρεις' στα παιδιά σου ή στην οικογένειά σου...
Είναι μια γλυκεία 'μανία' που συνήθως σε βάζει σε λίγα ή πολλά έξοδα...
Είναι δημιουργία...
Είναι ζωή...

Ασχολήσου με την ζωγραφική, την κηπουρική, με κάποιο σπόρ, κάνε κάποια συλλογή, με το ψάρεμα, μάθε κάποιο μουσικό όργανο, διάβασε ένα βιβλίο, μάθε πώς να γράψεις ένα βιβλίο, κάνε μικροκατασκευές, μάθε γλυπτική, φωτογραφία, μουσική, μάθε στίχους, ταξίδεψε, παίξε σκάκι, μάθε μια ξένη γλώσσα, μαγείρεψε, παίξε επιτραπέζια, λύσε γρίφους, σταυρόλεξα, κάνε κατάδυση, μάθε χορό, ασχολήσου με τον ραδιοερασιτεχνισμό, με το off-road, με τον μοντελισμό, φτιάξε κοσμήματα, κατασκέυασε κεραμικά και δεκάδες άλλες ιδέες που δεν τελειώνουν ποτέ, αρκεί κάποιος να έχει φαντασία και όρεξη!

Επιμονή για το 52,1% της ανεργίας.

Σε δήλωσή του σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κος Θεόδωρος Γαλιατσάτος σχολιάζει τα στοιχεία της ΓΣΕΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα μέσα του Αυγούστου και κάνουν λόγο για 52,1% ανεργία στην περιφέρειά μας.

Σύμφωνα με την έρευνα των Σέστων η οποία βασίστηκε σε επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ποσοστό αυτό πιθανολογείται ότι δεν αναφέρεται στην πραγματική ανεργία στα Ιόνια Νησιά, αλλά πρόκειται για την αύξηση του αριθμού των ανέργων. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο θέμα των Σέστων: "είναι σαν οι 10 να γίνανε 15 και επειδή αυξήθηκαν κατά 50% να λέμε ότι γίνανε 50"


Αναλυτικά η από 11/8/2010 έρευνα των Σέστων εδώ: Η ανεργία στα Ιόνια νησιά

Θα περιμέναμε από τον κύριο Γαλιατσάτο λίγη μεγαλύτερη προσοχή στα στοιχεία που χρησιμοποιεί. Στο κάτω κάτω, αν όντως αυτά τα ποσοστά ευσταθούν, περιμένουμε από τον κύριο γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ περισσότερα στοιχεία. Έως τότε όμως θεωρούμε αναληθή τα συγκεκριμένα ποσοστά διατηρώντας κάθε επιφύλαξη.

U2 Live In Athens!



Οι U2 θα δώσουν μία μοναδική συναυλία στη χώρα μας στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
Το στήσιμο της σκηνής σημαίνει ότι όλες οι θέσεις του σταδίου είναι διαθέσημες, ακόμα κι αυτές πίσω από τη σκηνή. Εξού και το όνομα της περιοδείας "360 ° Tour".
Το stage διαθέτει ένα κυλινδρικό σύστημα βίντεο που αποτελείται από κυψέλες οθονών LED και μια ατσάλινη κατασκευή ύψους 45 μέτρων από το έδαφος, πάνω από μια τεράστια σκηνή με περιστρεφόμενες γέφυρες.

Τέλος το κάπνισμα

Ακόμη και με την απειλή του Αυτόφωρου, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι τους προσεχείς μήνες οι καπνιστές που αρνούνται να συμμορφωθούν με το νέο νόμο της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα.

Οπως έγινε σαφές, από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νόμος προβλέπει πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Ο πρώτος μήνας θα λειτουργήσει ως "περίοδος χάριτος", καθώς θα γίνονται μόνο συστάσεις, οι οποίες όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, εφόσον μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής "υποτροπιάσουν" αργότερα και το φαινόμενο επαναληφθεί.

Καλό μήνα!

Σεπτέμβριος ο τρυγητής

Ο Σεπτέμβριος, ή Σεπτέμβρης, ή Σταυρίτεν (ποντιακά), είναι ο ένατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Περιλαμβάνει 30 ημέρες. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο 7ος septem-μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου εξ ου και η ονομασία του. Στη Βυζαντινή περίοδο ο Σεπτέμβριος ήταν ο πρώτος μήνας του επίσημου ημερολογιακού έτους, όπου η 1η Σεπτεμβρίου ήταν η αρχή της Ινδίκτου οπότε και αρχίζει το εκκλησιαστικό έτος που ακολουθεί μέχρι σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία.

'Ο τρυγητής' είναι η πιό γνωστή και διαδεδομένη ονομασία του, και βέβαια συνδέεται με τον τρύγο, την κύρια αγροτική απασχόληση τον των αγροτών τον μήνα αυτό।

wikipedia

Χαμογελάστε!

- Καραμανλής,Παπανδρέου και Παπαρήγα στον Αγ।Πέτρο

Ήταν ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και η Παπαρήγα μπροστά στον Αγ।Πέτρο για να κρίνει αν θα πάνε παράδεισο ή κόλαση.- Λοιπόν τώρα που έχετε πεθάνει, εξαρτάται τελείως από μένα αν θα πάτε στον παράδεισο ή στην κόλαση. Για να πάτε στον παράδεισο, πρέπει να μου απαντήσετε τι γένους είναι το δέντρο που βλέπουμε απέναντι.Τι νομίζεις εσύ λοιπόν, Καραμανλή; Είναι το δέντρο θηλυκό ή αρσενικό;- Ε, να πάω να το δώ από κοντά.Πηγαίνει ο Καραμανλής να το εξετάσει από κοντά.- Εσύ τι νομίζεις, Παπανδρέου;- Ε, να πάω και εγώ να το δω από κοντά;Πηγαίνει και αυτός κάτω από το δέντρο και το κοιτά απορημένος...- Εσύ τι νομίζεις, Παπαρήγα. Θες και εσύ να πας να το δεις από κοντά;- Μπα, δεν χρειάζεται. Το δέντρο είναι αρσενικό.- Μπράβο, απάντησες σωστά. Πως το κατάλαβες όμως;- Ε, δεν βλέπεις τα δύο αρ* που κάθονται κάτω από το δέντρο;

- Πολιτική συζήτηση

Συζητάνε δυο φίλοι :- Γιάννη γιατί οι πολιτικοί δεν παραιτούνται όταν γεράσουν ; Τι τη θέλουν την εξουσία γέροι άνθρωποι ;- Φαίνεται , λέει ο Γιάννης , ότι μετά τα εξήντα η εξουσία μπαίνει στην θέση του σεξ ।- Δηλαδή ;,Ρωτάει ο Βασίλης .- Ότι δεν μπορούν να κάνουν στην γυναίκα τους , το κάνουν στην χώρα τους , απαντάει ο Γιάννης !

- Ο Λένιν στην Βιέννη

Κάποιος πού ήτανε μανιώδης συλλέκτης αντικειμένων που είχαν σχέση με τον Λένιν , πληροφορήθηκε ότι μια γριά στα βάθη της Σιβηρίας είχε στην κατοχή της έναν πίνακα ζωγραφικής που ονομαζόταν " Ο ΛΕΝΙΝ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ " και τον οποίο έψαχνε για χρόνια και δεν πίστευε ότι υπήρχε καν , και ήταν το μόνο κομμάτι που έλειπε από την συλλογή του για να την συμπληρώσει । Έτσι ξεκίνησε για την Σιβηρία , να βρει την γριά αυτή και να μάθει αν αληθεύει η πληροφορία που είχε σχετικά με τον πίνακα , ώστε να μπορέσει να τον αποκτήσει . Πράγματι έφτασε στην Σιβηρία , βρήκε την γριά και αφού συμφώνησε μαζί της πληρώνοντας όσο όσο για τον πίνακα , πήγε πίσω σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που είχε τον πίνακα και τον έφερε για να τον δείξει στον συλλέκτη . Ο πίνακας απεικόνιζε μια γυμνή γυναίκα ανάσκελα στο κρεβάτι με έναν γυμνό άντρα από πάνω της . " Ποια είναι αυτή η γυναίκα ; " ρωτάει την γριά ο συλλέκτης ." Η γυναίκα του Λένιν " απαντά αυτή ." Και αυτός ο άντρας από πάνω της ποιος είναι ; " ξαναρωτά ο συλλέκτης ." Ο εραστής της " απαντά ξανά η γριά ." Καλά και ο Λένιν που είναι ; " απορεί ο συλλέκτης ." Ε , δεν είπαμε ; Στην Βιέννη ! "


Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη που δεν γελάσαμε.
~Nicolas Chamfort~ (Γάλλος συγγραφέας) - 1740-1794