Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Η ...μεταγραφή του Ράιαν Γκιγκς στην Κεφαλονιά

Σύμφωνα με δημοσίευμα της espresso, o ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ράιαν Γκιγκς παζαρεύει ένα συγκρότημα κατοικιών στη χερσόνησο της Λάσης, στο πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Κεφαλλονιάς, μόλις 2 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι.




πηγή:
http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=3&artid=1239517

Λέτε να κλείσει την καριέρα του ανεβάζοντας καμιά τοπική ομάδα στην Superleague?

Θα βρέξει... αστέρια!


Για μια ακόμη χρονιά, οι «Περσείδες», οι πολυπληθείς διάττοντες αστέρες, δίνουν το ραντεβού με τους ουρανούς της Γης. Το μοναδικό υπερθέαμα της «βροχής από πεφταστέρια» θα βρίσκεται στο αποκορύφωμά του αύριο και μεθαύριο.

Στην Ελλάδα το θέαμα θα είναι ορατό, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική.

Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα, αν και μερικές φορές διαψεύδονται οι προσδοκίες των θεατών που ξενυχτούν.

Φέτος το φαινόμενο συνδυάζεται με μια σύγκλιση πλανητών, που θα είναι ορατή μετά τη δύση του ηλίου και μέχρι τις 10 το βράδυ, όταν η Αφροδίτη, ο Κρόνος, ο Άρης και η Σελήνη (ένα μέρος της) θα βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα κύκλο διαμέτρου περίπου 10 μοιρών.

Οι ειδικοί πάντως της NASA, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, εκτιμούν ότι πρέπει να αναμένεται πτώση μετεώρων με μέσο ρυθμό 50-80 την ώρα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μετά το 2007 υπάρχουν καλύτερες συνθήκες από ποτέ για την παρακολούθηση του φαινομένου, κυρίως από σκοτεινές περιοχές στην εξοχή, ώστε να μην παρεμβάλλεται η φωταύγεια των πόλεων.

Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαίνονται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, αλλά αυτό είναι μια οπτική αυταπάτη.

Στην πραγματικότητα προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης και λοιπά υπολείμματα που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά (μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων) του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αμερικανούς Λιούις Σουίφτ και Όρας Tατλ από τους οποίους και πήρε το όνομά του.

Ο κομήτης αρχίζει να συναντιέται με την τροχιά της Γης από τις αρχές του Αυγούστου και χρειάζεται περίπου 130 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο.

Αυτό που παρατηρούμε είναι στην πραγματικότητα τα σωματίδια σκόνης και βράχων που άφησε στο πέρασμά του μέσα από το ηλιακό σύστημα ο κομήτης αυτός.
Και καθώς η γη περνά μέσα από το νέφος των σωματιδίων αυτών, υπό τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, λαμβάνει χώρα στο νυχτερινό ουρανό το σχετικό φαντασμαγορικό θέαμα.
Οι Περσείδες παρατηρούνται συνήθως μεταξύ 23 Ιουλίου και 20 Αυγούστου κάθε χρόνου.

Τα μετέωρα («πεφταστέρια») είναι μικροί διαστημικοί βράχοι που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά.

Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60χλμ/δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.
απο: ta nea

Για αυτό άυριο και μεθαυριο που το φαινόμενο θα είναι εντονότερο, αράξτε σε μια όμορφη παραλία της Κεφαλονιάς και κάντε μια ευχή....

Πολιτιστική Εκδήλωση Κεφαλλονίτικου Τρύγου

Πέμπτη 12 Αυγούστου και απο ώρα 9μ।μ

  • Αναβίωση Κεφαλλονίτικου Τρύγου
  • Χοροί απο χορευτικά τμήματα συλλόγων
  • Καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα
  • Πλούσια Κεφαλλονίτικη Κουζίνα
Προάυλιος Χώρος Αγ।Παρασκευής Ξεριζωμένο
Τρωϊαννάτα

Δωρεάν Μουσταλευριά

Διοργανωτής
Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου "Πολιτιστική Στέγη Τρωϊαννάτων"

Αυγουστιάτικη Σαλάτα

Συστατικά

  • 500 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες
  • 500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 500 γρ χταπόδι
Για τη σάλτσα:
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • μισό φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
  • μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες

  1. Βράζουμε χωριστά το χταπόδι, τις γαρίδες και τα καλαμαράκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε μικρά κομματάκια το χταπόδι και τα καλαμαράκια.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις γαρίδες ολόκληρες και τα κομματάκια από το χταπόδι και τα καλαμαράκια. Τα αλατίζουμε με πολύ προσοχή και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: Στο μπλέντερ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, το ξύδι το σκόρδο και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Περιχύνουμε τα θαλασσινά ανακατεύουμε καλά και καλή μας όρεξη!

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Καλό θα είναι να μαριναριστούν τα θαλασσινά μέσα στη σως για αρκετές ώρες! Όσο μένουν τόσο αρωματικά γίνονται!!!
    Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα από την προηγούμενη και να τη βάλετε στο ψυγείο! Συνοδεύει καταπληκτικά και ψάρια σαν ορεκτικό!


Σάμη-Ιθάκη-Αστακός


Από σοβαρή βλάβη της μηχανής το ferry boat «ΙΟΝΙΟ» διακόπηκε η γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Αστακού, με ανεπανόρθωτες ζημιές στην οικονομία και των δύο νησιών!
Μετά το κτύπημα από την άστοχη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης με τους φορτηγατζήδες τώρα έχουμε νέο χτύπημα απόψε το βράδυ για να περάσουν τα καύσιμα από τον Αστακό (και να μην μείνουμε πάλι), το Ζακυνθινό καράβι της κοινοπραξίας κάνει το γύρο και πάει για το κρίσιμο για τα νησιά δρομολόγιο.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση επιχειρηματίας της Κεφαλονιάς, υγρών καυσίμων μας είπε απόψε το βράδυ, ότι θα υπάρξει πρόβλημα καυσίμων. Εκτός της ζημιάς που έγινε ήδη από τη μη μετακίνηση των επισκεπτών και των οχημάτων προς τη Κεφαλονιά και το Θιάκη από τη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα. Έπρεπε η πολιτεία να επαλειφθεί έγκαιρα του προβλήματος και όχι την τελευταία στιγμή να τρέχουν στον Αστακό να έρθουν το πρωί τα καύσιμα για να προλάβουμε να μην στεγνώσει πάλι η αγορά!
Μάλλον αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα της Κεφαλονιάς που πρέπει να απασχολήσουν τους υποψηφίους στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και όχι τα χρίσματα και οι κολακείες των «Πατρώνων». Τα νησιά μας έχουν σοβαρά προβλήματα υποδομών. Ο τουρισμός θα χαθεί αν δεν λυθούν αυτά τα προβλήματα. Ευθύνες έχουν διαχρονικά όλοι.
Κύριες Νομάρχη εσείς τι λέτε; Έως πότε θα είμαστε όμηροι των εφοπλιστών;
Το υπουργείο Ναυτιλίας που κάποτε υπήρχε τώρα ποιος θα αναλάβει της ευθύνη για τη νέα καταστροφή των νησιών μας που βρίσκεται προ των πυλών αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα.
πηγή : infokefalonia

Ανεκδοτακι....

Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στη ρεσεψιόν της Κόλασης και ο
υπάλληλος του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να διαλέξει μία από τις κολάσεις των χωρών-μελών.
Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη Γερμανική.
Οργανωμένη χώρα σου λέει, τόσα χρόνια στην Ελλάδα τι κατάλαβα, μου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας πάρω μυρωδιά του τι σημαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση.
Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κολάσεως. Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά. Χτυπάει.... Του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει.
- Να δω, του απαντά εκείνος πώς είναι.
- Ούτε να το σκέφτεστε, του απαντά ο υπάλληλος! Όλη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά!! Φρίκη! Φρίκη!
Όπου φύγει-φύγει ο ρωμιός...... Δοκιμάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, τα ίδια. Έτσι, απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση!
Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη. Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα φωσφορίζοντα γράμματα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ φυσικά δεν ανάβουν. Έτσι η επιγραφή γράφει -Ο-ΑΣΗ.
- Ελληνική ανοργανωσιά....μουρμουρίζει.
Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύβους..Μοιάζουν με μουσική.
Πλησιάζει περισσότερο. Η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, μπαγλαμάδες κλπ.
Χτυπάει... Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας μία μπουκάλα στο χέρι εντελώς φέσι και τον ρωτά τι θέλει.
- Ήρθα να δω πώς είναι του λέει και βάζει το κεφάλι του μέσα...
Τραπέζια, κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια, νταούλια... Γενικώς, μπάχαλο.
Τρελαίνεται ο τύπος....
- Ήρθα να ρίξω μια ματιά εδώ, λεει ο τύπος. Να δω και πώς είναι η ελληνική Κόλαση.
- Aσε φίλε! Χάλια! του λέει ο μεθυσμένος. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά.
- Πλάκα μου κάνεις, ρωτά ο πεθαμένος. Εδώ πίνετε και γλεντάτε......
- Εεε, ξέρεις πώς είναι εδώ στην Ελλάδα. Τη μία δεν έχουμε σκατά, την άλλη χαλάνε τα μαστίγια......

Η ανεργία στα Ιόνια νησιά.

Τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα τοπικά (και όχι μόνο) portals και blogs κυκλοφορεί η είδηση ότι η ανεργία στα νησιά του Ιονίου έχει χτυπήσει κόκκινο, ανεβαίνοντας στο δραματικό ποσοστό του 52,1%.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουζούλα, γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ, για το α' τρίμηνο του 2010 η ανεργία πανελλαδικώς έχει αυξηθεί κατά 26,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά 124.470 και πλησιάζουν τους 570.000, δηλαδή ποσοστό 11,7% του εργατικού δυναμικού.

Στην ανάλυση των ποσοστών ανεργίας ανά περιφέρεια για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαβάζουμε “Ιόνια Νησιά από 7,4% στο 52,1%”, διαπιστώνοντας έντρομοι ότι στα Ιόνια νησιά η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 52,1% το 2010. Δηλαδή οι μισοί συμπολίτες μας είναι άνεργοι.

Να δούμε όμως και τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το αντίστοιχο διάστημα όπως δημοσιεύτηκαν στις 17 Ιουνίοu:

Το ποσοστό ανεργίας για το α' τρίμηνο του 2010 είναι πράγματι 11,7% και αν συγκριθεί με το 9,3% του 2009, δείχνει πραγματικά μια αύξηση 25,8%. Μέχρι εδώ λοιπόν, επιβεβαιώνεται ο κ. Μπουζούλας.

Φτάνουμε όμως σε ένα σημείο που η πολυκυκλοφόρητη δημοσίευση αρχίζει να μην τραβάει άλλο. Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια έρευνα η ανεργία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από το 14,1% του 2009 βρίσκεται το 2010 στο 20,4%, έχοντας αυξηθεί κατά 44,7%.

Δεν έχω στα χέρια μου επίσημα στοιχεία από τη ΓΣΕΕ για να συγκρίνω μεθόδους και αποτελέσματα, όμως αρχίζει και διαφέγγει η εκ παραδρομής (ελπίζω) σύγχιση του ποσοστού ανεργίας με το ποσοστό αύξησης της ανεργίας. Είναι σαν οι 10 να γίνανε 15 και επειδή αυξήθηκαν κατά 50% να λέμε ότι γίνανε 50.

Λίγο ηρεμία λοιπόν σε όλους όσους παπαγαλίζουν ειδήσεις δημιουργώντας άθελά τους ή μη εντυπώσεις. Μια διασταύρωση στοιχείων είναι πάντα χρήσιμη.

Αν από την άλλη βρεθούν στοιχεία σε σχέση με την εκτίμηση της ΓΣΕΕ που να επιβεβαιώνουν το εξωπραγματικό ποσοστό του 52,1% θα είμαι ο πρώτος που θα κάτσω να τα διαβάσω και να τα επεξεργαστώ.

Πηγές:

Δελτίο τύπου Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A0101/PressReleases/A0101_SJO01_DT_QQ_01_2010_01_F_GR.pdf