Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για θέσεις πλήρους απασχόλησης

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων.

Το ποσό επιχορήγησης που αποδίδεται μέσω της χρέωσης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ-ΟΑΕΔ και της αντίστοιχης πίστωσης του λογαριασμού του εργοδότη ανέρχεται στο σύνολο (100%) των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τις πραγματικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων/επιχορηγουμένων που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους των:

  •    2.000 ευρώ για τα άτομα με αναπηρία.
  •    1.800 ευρώ για εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω
  •    1.300 ευρώ για τους κοινούς εργαζόμενους.

Για να μην κουρλαθώ...

Ο Καλούδης και ο Φόρτες ψήφισαν το Μνημόνιο στη Βουλή;
Ψηφίζουν οι επιλαχόντες Βουλευτές και από πότε;

Ο Μπεριάτος ως Πανεπιστημιακός “Παντογνώστης”
πως και δεν έχει άποψη για το Μνημόνιο; Πως του ξέφυγε;

Ο Νικόλας που φώναζε μαζεύτε τον πως και μαζεύτηκε ο ίδιος;

Ο Σαμαράς είναι ενάντια στο Μνημόνιο; Η ενάντιος
σε αυτό το Μνημόνιο και θέλει να μας φέρει ένα άλλο
καλύτερο; Τι είναι δηλαδή το Δ.Ν.Τ; Φιλανθρωπικό ίδρυμα;

Ο Σπύρου που τόσο καιρό έψαχνε τον καλύτερο
υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Βρήκε στο Πρόσωπο του Σωτήρη;
Αυτή είναι η καθαρή νέα πρόταση;

Το Λάος που υποστηρίζει τον Σπύρου ψήφισε κατά του Μνημονίου;

Το Κ.Κ.Ε που μάχεται κατά του Μνημονίου, υπερασπιζόμενο τον απλό
εργαζόμενο, λειτουργεί με τα ίδια φιλάνθρωπα αισθήματα και στην “Τυποεκδοτική” ;

Ο Τσίπρας παραμένει αντιμνημονιακός και επέλεξε για υποψήφιο Περιφερειάρχη
τον Αντινομάρχη του Γεωργάτου; (ΠΑΣΟΚ). Μήπως εκεί στη Νομαρχία είναι πιο πολλά
αυτά που τους ενώνουν παρά αυτά που τους χωρίζουν; (βλέπε κακό Μνημόνιο)
Για τη Δημοκρατική Αριστερά τι να πώ ,συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ στην
ΑΘΗΝΑ (Μισή Ελλάδα) και το κοντράρει στην άλλη μισή.

2η Εβδομάδα Δημοσκόπησης των Σέστων

Σήμερα κλείσαμε και τη 2η εβδομάδα της δημοσκόπησης για τις εκλογές του Νοεμβρίου (http://tasesta.blogspot.com/2010/10/on-line.html). Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 1ης εβδομάδας είχαμε κάποια παρατράγουδα καθώς υπήρξε ένα ξαφνικό ενδιαφέρον ψηφοφόρων ενός εκ των υποψηφίων για το Δήμο Κεφαλονιάς να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία μας (http://tasesta.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html). Παρ' όλα αυτά η ψηφοφορία συνεχίζεται και όσο περισσότεροι λάβετε μέρος σε αυτή, τόσο γρηγορότερα θα εξαληφθεί αυτή η αλλοίωση.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι απαντήσεις των αναγνωστών στην ερώτηση "Ποιον θα ψηφίσετε για Δήμαρχο Κεφαλονιάς?"


Βλέπουμε τη σαφή "προτίμηση" στο Μιχαλάτο, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το 14,1 στο 29,5%, ποσοστό όμως που εκτιμάται ως ιδιαίτερα αβέβαιο όπως προαναφέραμε. Ενδιαφέρον έχει ότι η αποχή έχει περιοριστεί από το 23,4% στο 15,6%, γεγονός που δείχνει ότι αποκτά ενδιαφέρον η εκλογική διαδικασία όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Στη συνέχεια υπολογίζουμε τα ποσοστά των υποψηφίων δημάρχων στο σύνολο των αναγνωστών που θα ψηφίσουν ώστε να έχουμε μια εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος:


Αναβλήθηκε η έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ-Ι

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κεφαλληνίας και Ιθάκης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι εξαιτίας της μη ύπαρξης αδειών λειτουργίας και καταλληλότητας των γηπέδων Αγ. Αντωνίου, Ληξουρίου, Δημοτικού Γηπέδου Κεραμειών, Δημοτικού Γηπέδου Τζαννάτων, Δημοτικού Γηπέδου Μακρυωτίκων, Δημοτικού Γηπέδου Σκάλας, δεν είναι δυνατή η έναρξη του Πρωταθλήματος ούτε αυτήν την εβδομάδα. Καλεί τους Δήμους και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην ευθύνη και την αρμοδιότητα των οποίων ευρίσκονται τα γήπεδα, να ενεργήσουν άμεσα ώστε το συντομότερο δυνατόν να αποκτήσουν τις προβλεπόμενες άδειες προκειμένου να ξεκινήσει και να διεξαχθεί ομαλά το Πρωτάθλημα των Ερασιτεχνικών Κατηγοριών του Νομού και να αφήσουν κατά μέρος τις γραφειοκρατικές δικαιολογίες. Στην περίπτωση που αμεληθεί από τους υπόχρεους φορείς η μέριμνα για την άμεση αδειοδότηση των γηπέδων, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη οι ίδιοι. Η ΕΠΣΚΙ το Σαββατοκύριακο 23-24/10/2010 θα ορίσει οπωσδήποτε την έναρξη των Πρωταθλημάτων, στους αγώνες των οποίων τα σωματεία που στερούνται έδρας θα αγωνίζονται σε γήπεδα που θα υποδεικνύει η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Κ.-Ι.

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Σ.Κ.-Ι.
Σημαντικό διπλό για την ομάδα του Ληξουρίου στο «Αέθλιον», όπου επικράτησε με 53-41 της Γαστούνης, κάνοντας το 2 στα 2 και αφήνοντας την Ηλειακή ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα…

Το παιχνίδι ήταν παράσταση για έναν ρόλο, όπου οι Κεφαλλονίτες ήταν ανώτεροι και από το ημίχρονο είχαν ήδη μεγάλη διαφορά (34-14), την οποία το Ληξούρι κράτησε μέχρι και έξι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα (46-39).

mats.gr

Ασυμβίβαστα εκλογιμότητας για τις εκλογές του Νοεμβρίου

Για όσους εκλεγούν δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι τοπικής κοινότητας, από 1.1.2011 θα ισχύουν και τα ασυμβίβαστα του άρθρου 14 του Ν.3852/2010. Επομένως τα πρόσωπα αυτά δεν μπορούν να είναι κατά τη διάρκεια της θητείας τους:

i. Διευθύνοντες και εντεταλμένοι σύμβουλοι και υπάλληλοι νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, πλην αστικών εταιρειών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν συστήσει ή στα οποία συμμετέχουν οι Δήμοι, στους οποίους έχουν εκλεγεί.

ii. Προϊστάμενοι οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης του Δημοσίου, των περιφερειών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων, τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο, με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στους Δήμους στα διοικητικά όρια του νέου δήμου. Ασυμβίβαστο δεν έχουν οι διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι διευθυντές τμημάτων, μονάδων, κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας του Ε.Σ.Υ.

iii. Διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος (στους οποίους δεν ανήκουν οι δημοτικές επιχειρήσεις), στους Δήμους, στους οποίους έχουν την έδρα τους τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα.