Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Μια Κεφαλονίτισσα στη βουλή της Νέας Υόρκης

Η δικηγόρος Αραβέλλα Σιμωτά είναι 32 ετών κατάγεται από τη Κεφαλλονιά αλλά έχει μεγαλώσει στην Αστόρια. Στόχος της είναι να μπει στην Πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης και όπως δείχνουν όλα, μάλλον θα τα καταφέρει. Διεκδικεί τη θέση που κατέχει σήμερα ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Γιάνναρης. Στις προκριματικές εκλογές που έγιναν πριν λίγες μέρες δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ελπίζουμε να τα πάει το ίδιο καλά και στις 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Espresso, η 32χρονη ασχολείται από μικρή με τα κοινά. Είναι μέλος του Πρώτου Κοινωνικού Συμβουλίου του Κουίνς και του Ενωμένου Κοινοτικού Αστικού Συνδέσμου. Μολονότι έχει μεγαλώσει και μεγαλουργήσει στην Αστόρια, δεν ξεχνάει ποτέ την Ελλάδα και ειδικά την Κεφαλλονιά.

''Και οι δύο γονείς μου είναι από την Κεφαλλονιά. Η μητέρα μου κατάγεται από τις Λαβωνικιές και μετά τον σεισμό η οικογένειά της μετακόμισε στις Βασιλικάδες όπου έχουμε σπίτι. Η γιαγιά μου ήταν η Ακριβή Μολφέτα, έφυγε το 2005. Η οικογένεια της μητέρας μου έχει μετακινηθεί τώρα στο Ληξούρι και έχουν μια ταβέρνα στην παραλία το Ακρογιάλι. Συγγενείς έχουμε και στα Κονιδαράτα και στα Βεντουράτα.Ο πατέρας μου κατάγεται από το Κουρνέλο και μετά τον σεισμό η οικογένειά του μετακινήθηκε στον Πόρο'', περιγράφει η Αραβέλλα στο blog της.

tlife.gr

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον ΑΣΚ

1,572 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης

Η άρση της επιβολής του πλαφόν συνέπεσε με την πτωτική τροχιά στις διεθνείς τιμές καυσίμων, ενώ παράλληλα ενισχύεται το ευρώ, κάτι που έχει διαμορφώσει τη μέση τιμή της αμόλυβδης στο 1,497 ευρώ το λίτρο.
Λίγο υψηλότερα του πλαφόν, που είχε οριστεί και ίσχυσε μέχρι εχθές τα μεσάνυχτα (15/9), έχει διαμορφωθεί η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα, αγγίζοντας το 1,484 ευρώ το λίτρο, με την κατώτατη τιμή να είναι στο 1,419 και τη μέγιστη στο 1,649.
...
Από τα συνεργεία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των νομαρχιών συνεχίζονται οι έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί εάν οι πρατηριούχοι ενημερώνουν, ως υποχρεούνται, το Παρατηρητήριο Τιμών (μη εγγραφή τιμής, παραπλανητική ενημέρωση δηλαδή διαφορετική τιμή αντλίας από την αναρτημένη στο Παρατηρητήριο τιμή κλπ), καθώς και για να διαπιστωθεί εάν ορισμένοι προχώρησαν σε αδικαιολόγητη αύξηση της τιμής για να καλύψουν τυχόν απώλειες των προηγούμενων ημερών που δούλευαν με πλαφόν.

Να σημειωθεί ότι, ενώ η τιμή του αργού βρισκόταν πάνω από τα 77 δολάρια ανά βαρέλι τη Δευτέρα (13/9), έχει υποχωρήσει κατά δύο περίπου δολάρια ανά βαρέλι και ενώ το ευρώ τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν κάτω και από τα 1,27 δολάρια, τώρα βρίσκεται στα επίπεδα των 1,30 δολαρίων, με όφελος για τους καταναλωτές, καθώς τα καύσιμα αποτιμώνται σε δολάριο.



Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Κεφαλονιά φτάνει στο 1,572 ευρώ το λίτρο.


digitalcrete.gr

Η ταινία της ημέρας (17/9): Primal Fear (Star - 21:00)

Τα Σέστα καθιερώνουν την ταινία της ημέρας. Επιλέγουμε μια ταινία που παίζει στην ελεύθερη τηλεόραση και την προτείνουμε σε όσους έχουν διάθεση να μείνουν μέσα...

Σήμερα προτείνουμε την ταινία Primal Fear που παίζει στο Star στις 9 το βράδυ. Δεν την έχω δει για να είμαι ειλικρινής, αλλά φαίνεται ενδιαφέρουσα:

http://www.imdb.com/title/tt0117381

ΕΙΔΟΣ: Ξένη ταινία - Αστυνομική, Δράμα, Θρίλερ, Μυστηρίου
ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 1996 - ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 121 λεπτά


Video της Greenpeace για το Facebook


wiredlife.gr
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/09) η κλήρωση της Α’ φάσης του τοπικού Κυπέλλου, με δεκαέξι ομάδες να δηλώνουν τελικά συμμετοχή στο θεσμό. Τα ζευγάρια που προέκυψαν για τη φάση των "16" είναι τα εξής:

1. Ηρακλής Πρόννων     –    Παλληξουριακός
2. Εύγερος                    –                    Ομαλά
3. Παγκεφαλληνιακός   –   Α.Ε.Κεφαλληνίας
4. Α.Ο. Πρόννοι          –          Α.Ο. Ερύσσου
5. Φωκάτα                     –                     Σάμη
6. Α.Ο.Κ.-Ι.                  –                  Διλινάτα
7. Ολυμπιακός Κεφαλονιάς–Α.Ο. Εικοσιμίας
8. Πρόοδος Ιθάκης         –         Πυλαριακός

Η Α’ φάση του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις, με την πρώτη, το Σαββατοκύριακο (25 & 26 Σεπτεμβρίου), να περιλαμβάνει τέσσερα ματς: Εύγερος – Ομαλά, Α.Ο. Πρόννοι – Α.Ο. Ερύσσου, Ολυμπιακός Κεφαλονιάς – Α.Ο. Εικοσιμίας & Πρόοδος – Πυλαριακός. Η δεύτερη δόση θα πραγματοποιηθεί, όπως είναι φυσικό, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (2 & 3 του μήνα), με τους αγώνες Ηρακλής Πρόννων – Παλληξουριακός, Παγκέ – Α.Ε.Κ., Φωκάτα – Σάμη & Α.Ο.Κ.-Ι. – Διλινάτα. Βέβαια, ο αγώνας του Πρωταθλητή Ολυμπιακού με την 21α θα γίνει Τετάρτη μεσημέρι, λόγω της συμμετοχής των ερυθρολεύκων στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Επίσης, η κλήρωση της 2ης φάσης ανέδειξε τα εξής ζευγάρια: Νικητής (2) – Νικητής (1), Νικητής (8) – Νικητής (7), Νικητής (5) – Νικητής (6) και Νικητής (3) – Νικητής (4)

ionionsportfm.gr

Η Νόπη είπε Όχι στον Κοτσιλίνη

Τέταρτο σοβαρότατο πλήγμα βρίσκεται προ των πυλών για το τοπικό ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη συγκρότηση του δημοτικού ψηφοδελτίου, καθώς μετά τον τέως δήμαρχο Σάμης Γερ. Αρτελάρη που στοιχήθηκε με τον Αλ. Παρίση, τον τέως αντιδήμαρχο Ληξουρίου Βαγγ. Θεοφιλάτο και αυτός συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Αλ. Παρίση, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Σάμης Π. Δρακουλόγκωνα που θα κατέλθει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Θ. Γαλιατσάτου στην Περιφέρεια, σύμφωνα με πληροφορίες του “Α” ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοτσιλίνης ετοιμάζεται να εισπράξει ένα ηχηρό “όχι” από την δήμαρχο Παλικής Ν. Αλεξανδροπούλου.
Οι πληροφορίες λένε ότι ενώ αρχικά η κα Αλεξανδροπούλου είχε συμφωνήσει να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του κ. Κοτσιλίνη, τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, καθώς φέρεται να διαφωνεί με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως διέξοδο η δήμαρχος Παλικής βλέπει τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην αιρετή Περιφέρεια ειδικά τώρα που επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο συμπατριώτης μας Ηλ. Μπεριάτος.
Όλα τα παραπάνω φανερώνουν την έντονη δυστοκία που αντιμετωπίζει ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοτσιλίνης να συγκροτήσει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, καθώς τα πρώτα ονόματα που διαρρέουν προέρχονται όλα από το σκληρό πυρήνα των κομματικών στελεχών, κάτι που φανερώνει ότι στο τέλος θα έχουμε ένα ψηφοδέλτιο αμιγώς ΠΑΣΟΚικό και σκληρά κομματικό, το οποίο ουδεμία πρόσβαση και διεισδυτικότητα θα έχει σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Μπ. Παπαδόπουλος
anexarttitos.gr