Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μειωμένη η παραγωγή και πτώση των τιμών του κρασιού στην Ελλάδα. Εξαίρεση η Κεφαλονιά.

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε ο τρυγητός του 2010, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει αισθητά την κατανάλωση οίνου, από τις αρχές του έτους, αναφέρει ανακοίνωση της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). Ήδη σήμερα που έχει ολοκληρωθεί ο τρύγος στις περισσότερες περιοχές, οι ενδείξεις δίνουν έναν μικρότερο όγκο παραγωγής, είτε εξ’ αιτίας ασθενειών, είτε εξ’ αιτίας των κλιματικών φαινομένων.
Με μια πρώτη εκτίμηση η παραγωγή αναμένεται να φτάσει στα 3.100.000 εκατόλιτρα ενώ πέρσι είχαμε 3.365.000 δηλαδή έχουμε πτώση περίπου της τάξης του -8%. Όσον αφορά τα αποθέματα, είναι σίγουρα υψηλά, αλλά σαφέστερη εικόνα θα έχουμε στο τέλος Νοεμβρίου. Πάντως οι προοπτικές για το επόμενο έτος αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερες. «Όταν κάποιος δεν βγάζει τα έξοδά του δεν πρόκειται να ξανακαλλιεργήσει», τονίζει στον ΑγροΤύπο ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ κ. Παρασκευάς Κορδοπάτης και προσθέτει ότι «έχουμε σε πολλές περιοχές της χώρας μας και εκριζώσεις χωρίς επιδότηση και ατρυγία».

Στον "αέρα" το site για τον Σωκράτη Γκιόλια

  Μπείτε στο τροκτικό http://troktiko.blogspot.com/

Δεύτερος ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Ζάκυνθο

Τρομαγμένοι είναι οι κάτοικοι της Ζακύνθου από τον ισχυρό  ανεμοστρόβιλο -το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες- που χτύπησε το πρωί της Τρίτης  τα χωριά Βανάτο και Σαρακηνάδο προκαλώντας πτώσεις δέντρων ενώ μια νεαρή Αγγλίδα τραυματίστηκε ελαφρά, από θραύση γυαλιών.
πηγή: πρώτο θέμα

Από Αύγουστο... σε Αύγουστο

H συγγραφέας και γνωστή γιατρός Ελευθερία Κρικέλη έχει αφιερωθεί εδώ και χρόνια στη διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων στη χώρα μας. Στο βιβλίο της Από Αύγουστο ... σε Αύγουστο ξετυλίγει τη ζωή της για να θυμίσει σε όλους μας ότι η ελπίδα είναι πάντα εδώ.

Το δικό της ταξίδι στη ζωή ξεκίνησε από τη γενέτειρά της, την Κεφαλονιά. Μετά το χτύπημα του φονικού Εγκέλαδου τον Αύγουστο του 1953, τότε που μαζί με την οικογένειά της αποχαιρέτησε το νησί και μαζί την αδελφή της, Ελβίρα.

Το 1970, μαζί με το Νίκο φτιάχνουν τη δική τους οικογένεια. Στις 19 Αυγούστου του 1974 τη χρονιά που έκανε την ειδικότητά της, έρχεται στη ζωή της το πρώτο θεϊκό δώρο, ο Γιάννης της. Δύο χρόνια αργότερα την οικογενειακή ευτυχία θα συμπληρώσει ο μικρός της γιος, Στέφανος.

23 Αυγούστου 1995, ο 21 ετών Γιάννης, συνεπής στο ραντεβού του με τη μοίρα,

Η υποψηφιότητα του κ. Γ. Καλούδη απειλεί το ΠαΣοΚ σε μια «παραδοσιακά δική του» Περιφέρεια

Σκηνές από το... ρεμπελιό των ποπολάρων αναβιώνουν στην εκλογική μάχη για τον έλεγχο της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων- της μικρότερης από απόψεως εκλογικής δύναμης περιφέρειας της χώρας. Η διάσπαση του ΠαΣοΚ, που επήλθε όταν τοπικοί βαρόνοι του κόμματος αμφισβήτησαν ευθέως την επιλογή του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου να χρίσει υποψήφιο τον κ. Ηλία Μπεριάτο , εξανέμισε όλα σχεδόν τα πλεονεκτήματα του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή. Η συσπείρωση, από την άλλη πλευρά, της ΝΔ που κατόρθωσε να κερδίσει και την υποστήριξη του ΛΑΟΣ στην υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή κ. Σπύρου Σπύρου της προσδίδει πόντους στην αναμέτρηση. Οι έντονες ωστόσο τοπικιστικές αντιπαραθέσεις των εκπροσώπων των νησιών του Ιουνίου είναι απολύτως βέβαιον ότι θα ρίξουν τη σκιά τους και σε αυτή την αναμέτρηση.

Το επίσημο ΠαΣοΚ κατέρχεται στις κάλπες για την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων με τον πανεπιστημιακό και πρώην βουλευτή Επικρατείας του κόμματος κ. Ηλία Μπεριάτο, ο οποίος όμως, παρ΄ ότι έχει διασφαλίσει την υποστήριξη των βουλευτών του κόμματος στην περιοχή, δεν κατάγεται από την Κέρκυρα. Η αποσυσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος επιταχύνθηκε μετά και την απόφαση του δικηγόρου κ. Γ.Καλούδη να παραιτηθεί από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και να κατέλθει ως υποψήφιος-αντάρτης. Ο κ. Καλούδης μάλιστα πήρε μαζί του