Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Προσφυγή για την κεραία στα Βλαχάτα

 Ο Αντιπεριφεριάρχης Σωτήριος Κουρής, μετά από ενδελεχή εξέταση του ζητήματος της εγκαταστάσεως κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε θέση του οικισμού Βλαχάτων (εντός ορίων Δ. Διαμερίσματος Βλαχάτων Εικοσιμίας –Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς) προέβη σε προσφυγή κατά της Αποφάσεως Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην Υπουργό Περιβάλλοντος ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη εγκριτική απόφαση. Με την προσφυγή ζητείται επίσης –με βάση παρόμοια λογική-η διερεύνηση των προδιαγραφών και της νομιμότητας των διαδικασιών εγκαταστάσεως υφιστάμενης κεραίας άλλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη περιοχή.
Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας για την ευζωία των πολιτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το δίκαιο του κοινού αισθήματος και τις αντιδράσεις που προέκυψαν επ΄ αφορμής του εν λόγω ζητήματος, παραμένοντας πιστοί στον σχεδιασμό μιας διοίκησης, της οποίας το επίκεντρο των δράσεων για μας παραμένει ο πολίτης, με λογοδοσία και συμμετοχή.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Σαν σήμερα...

1813: Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν «Περηφάνια και Προκατάληψη».
1896: Η πρώτη κλήση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Γουόλτερ Άρνολντ τιμωρείται με πρόστιμο ενός σελινίου, επειδή συνελήφθη να τρέχει με ταχύτητα 12 χλμ/ώρα κι ενώ το όριο ήταν 3 χλμ/ώρα.
1908: Καθίσταται υποχρεωτικό το μάθημα της γυμναστικής για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάσταση Συγκλήτου και Υπουργείου Παιδείας.
1918: Ο Λέων Τρότσκι αναλαμβάνει την ηγεσία του Κόκκινου Στρατού.
1938: Ο γερμανός ραλίστας Ρούντολφ Καρατσόλα με Mercedes-Benz W195 καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο με 432,7 χλμ/ώρα, επίδοση που παραμένει μέχρι σήμερα.
1982: Ο αμερικανός στρατηγός Τζέιμς Ντόζιερ διασώζεται από τις ιταλικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις, έπειτα από 42 μέρες ομηρίας του στα χέρια των Ερυθρών Ταξιαρχιών.