Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ψηφοφορία για την ασφαλτόστρωση του Αίνου

Έχει περάσει μια εβδομάδα από την ανάρτηση του άρθρου "Ασφαλτόστρωση του Εθνικού Δρυμού Αίνου" του συντάκτη μας Koyrgiozou και πριν λίγη ώρα έληξε η ψηφοφορία σχετικά με το αν είναι οι αναγνώστες μας υπέρ ή κατά αυτού του έργου.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 115 άτομα, αριθμός πολύ μεγάλος σε σχέση με τις προηγούμενες ψηφοφορίες μας. Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο ευαισθητοποιημένος είναι ο κόσμος σε σχέση με τα περιβαλλοντικά θέματα. Οι Κεφαλονίτες θέλουμε το Δρυμό να μείνει όσο φυσικός είναι σήμερα και όχι ένα ακόμη αξιοθέατο για τον κάθε έναν που θα πάει μέχρι την κορυφή με το αυτοκίνητό του και θα αφήσει και τα σκουπίδια του μέσα στο μαύρο ελατόδασος.

Στην ερώτηση: Είστε υπέρ ή κατά της ασφαλτόστρωσης του Εθνικού Δρυμού Αίνου?

Σε σύνολο 115 ατόμων:
15 ψήφισαν "Υπέρ" (ποσοστό 13%)
99 ψήφισαν "Κατά" (ποσοστό 86%)
1 ψήφισε "Δεν με ενδιαφέρει" (λιγότερο από 1%)

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Απάντηση Παρίση στη Χθεσινή Επιστολή του Κοτσιλίνη


Αγαπητέ Μάρκο,
Απαντώντας στην από 4/10/2010 επιστολή σου, θέλουμε να αναφερθούμε στα εξής:
1. Πριν ακόμη καλά-καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος έχασες την ψυχραιμία σου. Αυτό αφενός, καταδεικνύει ότι ήδη έχεις αντιληφθεί πως οι πολίτες έχουν απορρίψει την πολιτική πρόταση του συνδυασμού σας, και έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην διαδρομή των 30 ετών που, εσύ και η “παρέα” του “Ρεγγίνα”, διαχειρίζονται την αυτοδιοίκηση του νησιού μας, και αφετέρου διαμέσου “θορύβου” και επιστολών, προσπαθείς μάταια να βγεις στην επικαιρότητα και στην πολιτική επιφάνεια.
2. Γρήγορα-γρήγορα ισοπέδωσες τον μύθο ότι τάχα είσαι ο μοναδικός υποψήφιος που γνωρίζει τα θέματα της αυτοδιοίκησης και απέδειξες με τα δικά σου λόγια, ότι τελείς υπό πλήρη άγνοια σε βασικά θέματά της. Ζητάς να πάρουν θέση οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το τι θα γίνει με τον φυσικό πλούτο του νησιού, παραλίες και σπήλαια, ενώ δεν γνωρίζεις-ως όφειλες-ότι:

Αύριο θα ηχήσουν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα


Η πολιτική προστασία θα συμμετέχει στον φετεινό Παρμενίωνα με την δοκιμαστική χρήση των σειρήνων σε όλη τη χώρα, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Στις 6 Οκτωβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη και τοπική ώρα 11.30 θα πραγματοποιηθεί, στα πλαίσια της ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" 2010, δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός (1) πρώτου λεπτού, σε όλη την επικράτεια. Επίσης, γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ήχηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα ζώα


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, γνωστός για τα φιλοζωικά αισθήματα που τον διακατέχουν, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Σωματείων, και με την ευκαιρία της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, έστειλε μήνυμα στους διοργανωτές της εκδήλωσης, το οποίο μοιράστηκε στους δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη Τύπου της Π.Σ.Ε.Φ.Σ., στην Ε.Σ.Η.Ε.Α..

Το όνομα της παραλήπτριας καλύφθηκε, κατόπιν απόφασης της Π.Σ.Ε.Φ.Σ., διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Βαρθολομαίου.

Γιατι πετάει το ελικόπτερο πάνω απ' το Αργοστόλι;;;


Τουλάχιστον δύο μέρες τώρα, ένα ελικόπτερο πετά στην ευρύτερη περιοχή του Αργοστολίου.Χθές το απόγευμα πετούσε πάνω απ΄την περιοχή Φαρακλάτα- Ραζάτα και σήμερα οι πτήσεις ήταν περισσότερο εντοπισμένες πάνω απ΄την πόλη του Αργοστολίου.Για πιο λόγο πραγματοποιούνται άραγε αυτές οι πτήσεις; Από κάποιους λέγεται ότι πρόκειται για αστυνομικό ελικόπτερο....Ισχύει ;
Αν ξέρει κάποιος ας μας λύσει την αποροία...!!!!!

ΙΟΒΕ: Αμετάβλητο το οικονομικό κλίμα τον Σεπτέμβριο


Μικρή άνοδο κατά 0,3 μονάδες τον Σεπτέμβριο σημειώνει ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, σε σχέση με τον Ιούλιο, αλλά εμφανίζει μικρή πτώση σε σύγκριση με τον Αύγουστο και διαμορφώνεται στις 66,6 μονάδες.
Από τους επιμέρους τομείς της οικονομίας, το κλίμα βελτιώνεται στις Υπηρεσίες, σταθεροποιείται στη Βιομηχανία, ενώ παρουσιάζει έντονη επιδείνωση στις Κατασκευές. Στο Λιανικό Εμπόριο, το οικονομικό κλίμα παραμένει εξαιρετικά δυσμενές, ενώ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινείται και η καταναλωτική εμπιστοσύνη, από τον Μάιο.
Οι επιχειρηματικές προσδοκίες παραμένουν επομένως, με μικρές διακυμάνσεις, σε πολύ χαμηλά επίπεδα τους τελευταίους επτά μήνες, με το Λιανικό Εμπόριο, τις Κατασκευές, αλλά και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών από την πλευρά της ζήτησης να έχουν υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία। Η συγκράτηση των καταναλωτικών δαπανών αλλά και η πιστωτική στενότητα που έχει περιορίσει τη ρευστότητα συντηρούν την υφεσιακή πορεία της οικονομίας, εικόνα που αναμένεται να διατηρηθεί το επόμενο τρίμηνο τουλάχιστον। Αναλυτικότερα:-στη Βιομηχανία, οι προβλέψεις της παραγωγής δεν μεταβάλλονται σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ άνοδος καταγράφεται στις εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο της ζήτησης και των παραγγελιών, με το σχετικό δείκτη στα αποθέματα να αυξάνεται ελαφρά।-στις Υπηρεσίες, σημειώνεται μικρή βελτίωση σε βασικούς δείκτες: οι αρνητικές εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο εργασιών και την τρέχουσα πορεία της ζήτησης αμβλύνονται σημαντικά, όπως και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης. -στο Λιανικό Εμπόριο, το κλίμα επιδεινώνεται λόγω της μεγάλης διόγκωσης των αποθεμάτων, παρόλο που οι αρνητικές εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις και οι προβλέψεις για την εξέλιξη της ζήτησης περιορίζονται σχετικά.-στις Κατασκευές, η επιδείνωση του σχετικού δείκτη εκπορεύεται από τη μείωση των εκτιμήσεων για το επίπεδο προγράμματος εργασιών, αλλά κυρίως από την επιδείνωση των προβλέψεων για την απασχόληση του τομέα.-στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενισχύονται οι αρνητικές προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση και οι αντίστοιχες για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ δυσμενείς είναι και οι προβλέψεις για την ανεργία. Μόνο η πρόθεση για αποταμίευση στο επόμενο 12μηνο φαίνεται να ενισχύεται τον Σεπτέμβριο, ως αποτέλεσμα της συγκρατημένης καταναλωτικής συμπεριφοράς και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά.

Για να δείτε το δελτίο οικονομικής συγκυρίας για το Σεπτέμβριο 2010 ,πατήσετε εδώ

πηγή: IOBE

H πρώτη Δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία K-Research τις 29/9 μετά από παραγγελία του τηλεοπτικού σταθμού Corfu TV. Η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 605 ατόμων.
Αφορά το Νομό της Κέρκυρας και μόνο, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι το εκλογικό σώμα της Κέρκυρας αφορά ποσοστό άνω του 50% του συνόλου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων άρα όπως συνηθίζεται να λέμε "κόβει την πίτα".

Ερώτημα: Αν την επόμενη Κυριακή ψηφίζατε για Περιφερειάρχη ποιόν θα ψηφίζατε;

27,6% - Σπύρου
17,4% - Καλούδη
10,9% - Μπεριάτο
5,7 % - Γουλή
3,3 % - Βλάχο
1,7 % - Γαλιατσάτο


politika-mezedakia.blogspot.com

and the Oscar goes to....Πλάκα μας κάνουν ;;;


"Το γερμανικό βραβείο Quadriga «The Power of Veracity» θα απονεμηθεί απόψε το βράδυ στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέο.Ο . Παπανδρέου βραβεύεται στην κατηγορία «Δύναμη και Ειλικρίνεια» για την προσπάθειά του «να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του ελληνικού κράτους», όπως αναφέρεται στην αιτιολόγηση της επιτροπής βραβείων.Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής επετείου για την ενοποίηση της Γερμανίας, σε πανηγυρική εκδήλωση στο μέγαρο συναυλιών στην πλατεία Ζεντάρμενμαρκτ του Βερολίνου.Ο πρωθυπουργός θα φτάσει εκεί στις 7 το απόγευμα και μισή ώρα αργότερα θα γίνει η υποδοχή των βραβευθέντων στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική τελετή των βραβείων.Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον αρχηγό του SPD, Σίγκμαν Γκάμπριελ. Στις 10 θα παρευρεθεί σε μουσική εκδήλωση (φιλαρμονική ορχήστρα των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων) για την 20ή επέτειο της ενοποίησης της Γερμανίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση προς τιμήν των βραβευθέντων."

Σε ελέυθερη μετάφραση.....οι Γερμανοί θα τον βραβεύσουν επειδή κάτσαμε να μας γ...μ...σει. Και μετά θα πάει να ακούσει μουσική απ'την μπάντα τον Ναζί.

Ποιόν θα ευχαριστίσει άραγε;;;...όταν θα λάβει το βραβείο του....που θα το αφιερώσει...;;

Λέτε να συγκινηθεί;;;; Εχω Αγωνία...Εσείς;;;