Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Απειλείται με κλείσιμο το τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων

Παρόλη την απόλυτη απουσία βαθμολογικής αξιολόγησης, το τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων δεν κατάφερε να συμπληρώσει τις προσφερόμενες θέσεις.Σε μια ίσταστη προσπάθεια να προσελκύσει υποψήφιους μπήκε στο μηχανογραφικό με νέα ονομασία,(αρχικά λεγόταν Βιολογικής Γεωργίας) όμως και πάλι δεν προτιμήθηκε απο τους υποψήφιους. Καταποντίστηκε κοντά στα 1800 μόρια και δε το δήλωσαν ούτε αυτοί που έδωσαν σχεδόν λευκή κόλλα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, στα πλαίσια των γενικότερων μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν πολλά τμήματα της περιφέρειας τα οποία δεν καταφέρνουν να προσελκλυσουν υποψήφιους।Είναι πιθανό μέσα σε αυτά να είναι και το τμήμα του Αργοστολίου. Αυτό θα συμβέι πριν ολοκληρωθούν οι μεταρρθυμίσεις το 2013-2014.

Η κατάργηση της βάσης του 10 αποκάλυψε, το τεράστιο πρόβλημα στη παιδεία και το τρομακτικά χαμηλό επίπεδο πολλών αποφοίτων του λυκείου οι οποίοι φέτος, πέρασαν στα ΤΕΙ σχεδόν με λευκές κόλλες।Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πως αυτά τα παιδιά θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σχολής που πέτυχαν αλλά και πιό είναι τελικά το επίπεδο των σχολών αυτών και ποιά είναι αξία του επιστημονικού αντικείμένου που υποστηρίζουν.

Αυτό που είναι πραγματικά λυπηρό είναι οτι, το αντικείμενο της Βιολογικής Γεωργίας είναι πραγματικά πολύ αξιόλογο και θα έπρεπε να είχε αντιμετωπισθεί με περισσότερη σοβαρότητα απο το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να υποστηριχθεί ακαδημαϊκά, να αναπτυχθεί και να προσφέρει ένα μη κορεσμένο επαγγελματικό δρόμο σε πολλά νέα παιδιά.

Ο αρχαιολόγος κ. Μεταξάς


Πρωί - πρωί αντίκρισα το πρωτοσέλιδο του Ημερήσιου που με έβαλε σε σκέψεις:


  • O Mάκης Mεταξάς βγάζει off τους δύο αρχαιολόγους. "Kάθε φορά ανακαλύπτουν το Παλάτι του Oδυσσέα σε άλλη περιοχή"! "O Kολώνας κάνει σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά".



Ο πρώην δήμαχος Ελειού Πρόνων κ. Μάκης Μεταξάς δεν συμφωνεί με την ερμηνεία της ανακάλυψη του καθηγητή Αρχαιολογίας κυρίου Θανάση Παπαδόπουλου, ότι δηλαδή πρόκειται για το ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα. Αντιθέτως θεωρεί πιο σοβαρό και υπεύθυνο αρχαιολόγο τον Δρ. Λάζαρο Κολώνα. Να θυμίσουμε ότι ο Δρ. Κολώνας είναι ο αρχαιολόγος ο οποίος ανακάλυψε ευρήματα και από την ερμηνεία τους οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι η ομηρική Ιθάκη βρίσκεται στην πραγματικότητα στα Τζαννάτα του Δήμου Ελειού - Πρόνων. Τυχαίο? Δεν νομίζω. Το αξιοπερίεργο θα ήταν να συνέβαινε το αντίθετο.

Επόμενο άρθρο: Απάντηση στον... αρχαιολόγο Μεταξά

Χαμογελάστε!

- Ο Τοτός..
Μια μέρα στην τάξη, λέει η δασκάλα στονΤοτό - Εγώ διαβάζω, εσύ διαβάζεις... τι χρόνος είναι? - Χαμένος!!

- Σε μια ταβέρνα...
Έχω γλώσσα μοσχαρίσια, μοσχαροκεφαλή, συκώτι αρνίσιο, ποδαράκια χοιρινά... - Δεν ήρθα για ν ακούσω τα προβλήματά σου !!! Φέρε μου τον κατάλογο να παραγγείλω !!!

- Ο δολοφόνος σπουργίτης...
Οδηγούσε ένας τύπος όταν άκουσε κάτι να χτυπάει στο μπροστινό τζάμι του αυτοκινήτου του। Σταματά ανήσυχος, κατεβαίνει και βρίσκει ένα σπουργιτάκι ξάπλα στην άσφαλτο। -Πωπωπω κρίμα το σκότωσα το καημένο! Σκύβει κάτω, το μαζεύει και σαν να ψιλοζούσε το σπουργιτάκι, αλλά ήταν σε κώμα. Το παίρνει, το πάει σπίτι του και το βάζει σε ένα κλουβί μέχρι να συνέλθει και να γίνει καλά. Αργότερα έφυγε από το σπίτι για δουλειές. Συνέρχεται και το σπουργιτάκι σιγά-σιγά και κοιτάει και τι να δει ; Πάνω κάγκελα, δεξιά κάγκελα, αριστερά κάγκελα, μπροστά κάγκελα, πίσω κάγκελα. Τρελαίνεται το σπουργιτάκι και λέει: -Πωπωπω, τον σκότωσα τον άνθρωπο!!!!!


ΥΓ: Το χαμόγελο είναι ένα λίφτινγκ προσώπου που είναι οικονομικά προσιτό σε όλους.
Tom Wilson, 1959-, Αμερικανός ηθοποιός & συγγραφέας

Σώοι οι 33 μεταλλωρύχοι μετά από 17 μέρες!

Το πρώτο φως της αυγής που διαπέρασε την ψυχρή ομίχλη στην επιφάνεια του ορυχείου χρυσού και χαλκού στην έρημο της Ατακάμα στη Χιλή, έφερε την ελπίδα σε 33 οικογένειες μεταλλωρύχων οι οποίοι παγιδεύτηκαν στις υπόγειες στοές πριν από 17 μέρες, καθώς τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί τους μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες.
Αργά την περασμένη Κυριακή, ένα τρυπάνι στενής διαμέτρου διαπέρασε τον σκληρό βράχο φτάνοντας μέχρι το καταφύγιο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι μεταλλωρύχοι, σε βάθος 688 μέτρων. Οι παγιδευμένοι άντρες έδεσαν γρήγορα δύο σημειώματα στην άκρη ενός σύρματος, το οποίο οι διασώστες τράβηξαν στην επιφάνεια και έγραφε με μεγάλα κόκκινα γράμματα: "Όλοι μας, και οι 33 είμαστε καλά στο καταφύγιο".
Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι η διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας των εγκλωβισμένων, καθώς μπορεί να περάσουν μήνες για την διάνοιξη μιας αρκετά ευρύχωρης σήραγγας η οποία θα τους επιτρέψει να βγουν στην επιφάνεια।
Ταυτόχρονα, η ανακούφιση που ένιωσαν οι οικογένειες τους μετά από μια ακόμη άγρυπνη νύχτα, αναμειγνύεται με την αγωνία για το μέλλον των δικών τους οι οποίοι μπορεί να μείνουν παγιδευμένοι στις υπόγειες σήραγγες μέχρι τα Χριστούγεννα.
Τώρα το σχέδιο είναι να ανοιχθεί μια φαρδύτερη σήραγγα, ώστε να μπορέσουν να ανασύρουν έναν, έναν τους εγκλωβισμένους άντρες. Ωστόσο, ο κατάλληλος εξοπλισμός δουλεύει με πολύ αργούς ρυθμούς, γι' αυτό και οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι η διάσωση θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.
Εκεί που κάθε ελπίδα κόντευε να σβήσει μέσα στη γυμνό τοπίο, την Κυριακή το βράδυ στήθηκε ένα πανηγύρι με σημαίες που ανέμιζαν, μουσική, κεριά και μπάρμπεκιου για τις οικογένειες των εγκλωβισμένων.
Από άκρη εις άκρη της Χιλής, ακούγονταν χαρούμενες κόρνες, και κυμάτιζαν σημαίες, ενώ όλοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη του δράματος από την τηλεόραση και το ίντερνετ. Επρόκειτο για έναν καταιγισμό καλών ειδήσεων σε μια χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της από τον σεισμό ισχύος 8.8 και το τσουνάμι που τον ακολούθησε στις 27 Φεβρουαρίου, αφήνοντας πίσω τους 521 νεκρούς και 200.000 άστεγους.
Πηγή :ethnos