Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Θαλάσσια ρύπανση γύρω από το ναυάγιο

Έκταση περίπου 2.000 μέτρων καλύπτει ένα πολύ λεπτό στρώμα diesel το οποίο έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή όπου βυθίστηκε το πλοίο «CHRISTINE» με σημαία Τόγκο χθες το απόγευμα. 

Στο σημείο έσπευσαν με το πρώτο φως της μέρας ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικό σκάφος και έχουν ήδη τοποθετηθεί πλωτά φράγματα και απορροφητικά υλικά για την πρόληψη πιθανής διαρροής ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν 48ωρη προθεσμία να απολογηθούν και αφού ενημερώθηκε εκ νέου ο αρμόδιος Εισαγγελέας Κεφαλληνίας διέταξε να συνεχιστεί η προανάκριση με την προσθήκη προανακριτικού υλικού μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στην περιοχή.



newsbeast.gr

Eπιβαρύνονται τα νοικοκυριά από τη νέα αύξηση του ΦΠΑ

Η αύξηση του χαµηλού συντελεστή από το 11% στο 13%, από την οποία το υπουργείο Οικονοµικών προσδοκά αύξηση εσόδων κατά 800 εκατ. ευρώ, θα επιφέρει από τις αρχές του 2011 μεγάλες επιβαρύνσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό .

Από την αύξηση του ΦΠΑ στο 13% αναμένεται να επηρεαστούν μια σειρά προϊόντα πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες, οδηγώντας τα νοικοκυριά σε μέση πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση περίπου 150 ευρώ.

Προϊόντα και υπηρεσίες που θα φορολογούνται από την 1η Ιανουαρίου με 13% είναι το γάλα, το κρέας, τα αβγά, το λάδι, το νερό, το ηλεκτρικό, το φυσικό αέριο, οι μεταφορές, τα σερβιριζόµενα προϊόντα σε καφέ και εστιατόρια, τα εισιτήρια µέσων µαζικής µεταφοράς όπως και εισιτήρια σε σινεµά και συναυλίες, αλλά και το κόστος για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ελαιοχρωµατιστές και γενικώς ελεύθερους επαγγελµατίες που παρέχουν υπηρεσίες ανακαίνισης παλαιών ακινήτων, κόµιστρα ταξί, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Τα Σέστα στα Αγγλικά

Τον τελευταίο καιρό υπήρξαν πολλοί αγγλόφωνοι φίλοι των Σέστων που μας πλησίασαν μέσω του facebook κυρίως και μας ζήτησαν να κάνουμε κάτι και γι' αυτούς.

Πρόκειται για λάτρεις της Κεφαλονιάς, που είτε διαμένουν μόνιμα εδώ τα τελευταία χρόνια, είτε έρχονται κάθε καλοκαίρι διακοπές γιατί αγαπούν το νησί μας. Σε αυτούς τους εξ' επιλογής Κεφαλονίτες δεν μπορούσαμε να πούμε όχι και έτσι δημιουργήσαμε ένα νέο ιστολόγιο, το kefaloniansesta.blogspot.com. στο οποίο θα αναρτούμε επιλεγμένες ειδήσεις στα Αγγλικά.

Πατώντας πάνω στο εικονίδιο με την αμερικανο-βρετανική σημαία που βρίσκεται στην αριστερή στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να μεταφερθείτε στο αγγλικό ιστολόγιο. Αν έχετε φίλους που μιλούν αγγλικά και ενδιαφέρονται για τα νέα της Κεφαλονιάς, ενημερώστε τους!

Επίσης δημιουργήθηκε και το αντίστοιχο αγγλόφωνο group στο Facebook για να τα λέμε και διεθνώς: Kefalonian Sesta (eng) group

Αποσύρουν σιγά-σιγά τον Αντικαπνιστικό Νόμο

Ανυπέρβλητα φαίνεται ότι αποδείχθηκαν για το υπουργείο Υγείας τα εμπόδια εφαρμογής της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, που προήλθαν σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, «από την τρομερή πίεση από τους καταστηματάρχες», παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει περισσότερες από 6.000 καταγγελίες στο 1142.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Στις 10 το πρωί, το προσωπικό των ΟΤΑ συγκεντρώνεται έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη), ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει 48ωρη αποχή ή απεργία ανάλογα την υπηρεσία των ΟΤΑ.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στις 3.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.



ΑΠΕ-ΜΠΕ