Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Αυγουστιάτικη Σαλάτα

Συστατικά

  • 500 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες
  • 500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 500 γρ χταπόδι
Για τη σάλτσα:
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • μισό φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
  • μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες

  1. Βράζουμε χωριστά το χταπόδι, τις γαρίδες και τα καλαμαράκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε μικρά κομματάκια το χταπόδι και τα καλαμαράκια.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις γαρίδες ολόκληρες και τα κομματάκια από το χταπόδι και τα καλαμαράκια. Τα αλατίζουμε με πολύ προσοχή και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: Στο μπλέντερ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, το ξύδι το σκόρδο και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Περιχύνουμε τα θαλασσινά ανακατεύουμε καλά και καλή μας όρεξη!

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Καλό θα είναι να μαριναριστούν τα θαλασσινά μέσα στη σως για αρκετές ώρες! Όσο μένουν τόσο αρωματικά γίνονται!!!
    Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα από την προηγούμενη και να τη βάλετε στο ψυγείο! Συνοδεύει καταπληκτικά και ψάρια σαν ορεκτικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου