Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Επεκτείνεται η κατάληψη πεζοδρομίων



Τις τελευταίες ημέρες είχαμε εξέλιξη στη υπόθεση του κοντέινερ της εταιρείας Μαρούλης Α.Ε. Πως είπατε? Απομακρύνθηκε το κοντέινερ? ΟΧΙ βέβαια, αντιθέτως η εν λόγω εταιρεία προχώρησε σε κατάληψη και ολόκληρου του απέναντι πεζοδρομίου.


Τα Σέστα στις 20 Αυγούστου έθιξαν το θέμα της κατάληψης πεζοδρομίου στην οδό Χαροκόπου από κοντέινερ της εταιρείας Μαρούλης Α.Ε. Διερωτηθήκαμε σχετικά με το ρόλο του Δήμου Αργοστολίου και της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ το θέμα την ίδια ημέρα θίχτηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το θέμα εδώ: http://tasesta.blogspot.com/2010/08/blog-post_3804.html

Σήμερα λοιπόν λάβαμε e-mail αναγνώστη μας με μια νέα φωτογραφία που δείχνει την πρόοδο του έργου "Κατάληψη Πεζοδρομίων" που έχει αναλάβει ως ανάδοχος η εταιρεία του κυρίου Μαρούλη. Το πεζοδρόμιο που βρίσκεται απέναντι από το πολυσυζητημένο κοντέινερ περιφράχτηκε σε όλο του το πλάτος με λαμαρίνες μη επιτρέποντας τη διέλευση πεζών ούτε από εκείνο το σημείο. Στην πρώτη φωτογραφία που παρατίθεται διακρίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα εκατοστό ελεύθερο.

Και φυσικά θα πείτε πάλι ότι μπορεί να πλήρωσε. Τον πεζό που περνάει όμως από εκεί και για περίπου 40 μέτρα είναι αναγκασμένος να περπατάει μέσα στο δρόμο δεν νομίζω να τον ενδιαφέρει το ποσό που έδωσε η εταιρεία στο Δήμο. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα σημείο με πολύ κίνηση, σε δρόμο που περνάει αστική συγκοινωνία και πάνω σε στροφή, όπου τα διερχόμενα οχήματα δεν έχουν μεγάλη ορατότητα.

Είναι ντροπή για το Δήμο Αργοστολίου να αφήνει τους ιδιώτες να παίζουν με την ασφάλεια των δημοτών. Τα πεζοδρόμια ανήκουν στους πεζούς κύριοι του Δήμου και κύριε Μαρούλη.

  1. Απομακρύνετε άμεσα τις λαμαρίνες και επανατοποθετήστε τις σε απόσταση  από την άκρη του πεζοδρομίου ώστε να αποκατασταθεί η διέλευση των πεζών από αυτό.
  2. Απομακρύνετε άμεσα το κοντέινερ από το σημείο που το βάλατε και διαμορφώστε χώρο εντός της οικοδομής σας για να καλύψει τις ανάγκες του εργοταξίου σας. 

  

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/9/10 10:18

    Μπράβο sesta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παράκληση σε όσους διαβάσουν το άρθρο και τους φανεί σημαντικό:

    Προωθήστε το με όποιον τρόπο μπορείτε, μέσω facebook, e-mail, άλλων δικτυακών τόπων κλπ.

    Πρέπει να φτάσει άμεσα στα αυτιά των υπευθύνων και να ενημερωθούν όλοι ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία εκ μέρους τους.

    Ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή