Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Δε μας τα 'παν καλά για τις αφίξεις

Ωραίο κόλπο έχουν σκαρφιστεί για να κρατάνε σε ευπρόσωπα ποσοστά τα νούμερα των αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό.

Η... εφεύρεση αξίζει πράγματι διεθνή αναγνώριση.

Στον αριθμό επισκεπτών από πτήσεις καταγράφονται οι θέσεις που έχει το αεροπλάνο και όχι ο αριθμός των επιβατών που μεταφέρει. Π.χ. όταν ένα τσάρτερ αποβιβάζει 40 άτομα, οι υπηρεσίες του αεροδρομίου εμφανίζουν τον αριθμό των θέσεων που έχει το αεροπλάνο, και έτσι τα στοιχεία που δίνουν ο ΕΟΤ και το υπουργείο είναι φουσκωμένα σε μεγάλο ποσοστό. Με αποτελέσματα, ακούγοντας από κανάλια ή διαβάζοντας σε εφημερίδες ότι η Κεφαλονιά έχει μεγάλη τουριστική κίνηση, είναι μεταξύ των τριών νησιών της χώρας με αυξημένο σε σχέση με πέρυσι αριθμό αφίξεων, να ψάχνονται οι τοπικοί τουριστικοί παράγοντες να βρουν πού είναι αυτή η αύξηση, μια και στις παραλίες οι περισσότερες ομπρέλες είναι άδειες, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι κλειστά, αρκετά ξενοδοχεία έχουν κενά και χειρότερα τα πράματα είναι στα εστιατόρια και τις ταβέρνες.

Μακάρι πάντως τα ποσοστά που δίνει το υπουργείο για τους προερχόμενους από το εξωτερικό τουρίστες να εξέφραζαν την πραγματικότητα... Θα γινόταν πανηγύρι...

Πηγή: Το Παρόν

1 σχόλιο:

  1. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο και τα συγκριτικά δεδομένα για πέρσι είναι συγκεντρωμένα με διαφορετική μέθοδο, τότε η οριακή αύξηση των αφίξεων εξωτερικού κατά 2,3% που δόθηκε λίγες μέρες νωρίτερα για την Κεφαλονιά είναι μέσα στο περιθώριο του στατιστικού λάθους.

    Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω διερεύνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή