Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ιός μέσω... facebook

Ο Ιός μας ήλθε ως μήνυμα στο προφίλ facebook των Σέστων το οποίο φυσικά διαγράψαμε αμέσως καθώς φάνηκε ύποπτο. Είπαμε όμως να το ψάξουμε λίγο περισσότερο:


Ένας ιός εξαπλώνεται μέσα από το Facebook μέσω του μηνύματος «I got you a surprise…». Το μήνυμα προτρέπει τους χρήστες να επισκεφτούν ένα blog, το οποίο όμως σε μεταφέρει αυτόματα σε ένα site με την ονομασία www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο.

Αυτό το άδειο site περιέχει μόνο ένα link που προτρέπει το χρήστη να κατεβάσει ένα άλμπουμ φωτογραφιών, το οποίο ουσιαστικά δεν είναι άλμπουμ αλλά ένα εκτελέσιμο αρχείο,(.exe), το οποίο απενεργοποιεί το τείχος προστασίας των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή.

Έτσι ο υπολογιστής ή το κινητό αρχίζει να στέλνει emails και μηνύματα σε διάφορες επαφές εν αγνοία του χρήστη. 



newsbeast.gr


Προσοχή λοιπόν... μην ανοίγετε ό,τι να' ναι πριν βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.

Άρχισαν οι αιτήσεις στο ανοικτό πανεπιστήμιο

Μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου 2010 θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (www.eap.gr) την αίτησή τους όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα προγράμματα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Φέτος το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο θα προσφέρει μεγάλο αριθμό θέσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, οι οποίες αφορούν τόσο προπτυχιακά, όσο και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση). Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής μόνο για ένα πρόγραμμα.

Αν κάποιος υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις, στον έλεγχο που θα γίνει θα απορριφθεί, ακόμα και αν μετά την ηλεκτρονική κατάταξη βρίσκεται μεταξύ των προσωρινώς επιλεγέντων. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση), η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα.

Το ΕΑΠ παρέχει πτυχία, μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης (masters), διδακτορικά διπλώματα, πιστοποιητικά προπτυχιακής επιμόρφωσης, πιστοποιητικά μεταπτυχιακής επιμόρφωσης, πιστοποιητικά παρακολούθησης θεματικών ενοτήτων.

Φέτος, μάλιστα, το ΕΑΠ δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να καταβάλουν την οικονομική συμμετοχή για τη δήλωση Θ.Ε. ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 σε δύο δόσεις.
πηγή: το βήμα