Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η δωρεάν διαφήμιση της Ελλάδας μέσω Hollywood κολλάει στη γραφειοκρατεία.


«Κατά καιρούς ξένες κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές εταιρείες παραγωγής υποβάλλουν αιτήματα προς το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια για γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους. Σχεδόν πάντοτε, ωστόσο, οι υπηρεσίες του καθυστερούν χαρακτηριστικά, κάνουν μήνες ολόκληρους μέχρι να τους απαντήσουν. Μπροστά στην αργοπορία αυτή, επιλέγουν τελικά να κάνουν τα φιλμ τους σε Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία...». 



Αύξηση των αφίξεων για μια ολόκληρη τριετία καταγράφηκε από το 2000 στην Κεφαλονιά, με αφορμή και την επιτυχημένη προβολή της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» που γυρίστηκε στο νησί. Νίκολας Κέιτζ, Πενέλοπε Κρουζ και Ειρήνη Παπά, σε συνδυασμό βεβαίως και με τις φυσικές επτανησιακές ομορφιές, αποδείχθηκαν οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό. 

Η Νέα Εποχή του Κοτσιλίνη

Κεφαλονίτισες - Κεφαλονίτες,
Απευθύνομαι και πάλι σε σας με ειλικρίνεια και σεβασμό όπως πάντα μέχρι τώρα.
Η εμπιστοσύνη που μου δείξατε για τρεις συνεχόμενες τετραετίες στην Πύλαρο ως Δήμαρχο, στο Αργοστόλι ως Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιδήμαρχο, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και σε άλλες θέσεις αποτελεί για μένα τιμή, παρακαταθήκη και μεγάλη ευθύνη.
Υπηρέτησα συνεχώς την αυτοδιοίκηση, γνώρισα τις αδυναμίες και τις ελλείψεις της, συμμετείχα με όλες μου τις δυνάμεις στη μετεξέλιξή της σε σύγχρονο θεσμό αντικαθιστώντας την επαιτεία και την εξάρτηση με σχεδιασμό, προγραμματισμό και διεκδίκηση. Δεν επιδίωξα άλλη θέση πότε Νομάρχη, πότε βουλευτή, πότε δημάρχου και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.
Η αυτοδιοίκηση σήμερα βρίσκεται πάλι σε σημαντική καμπή. Στους δύσκολους καιρούς της πληγωμένης εθνικής μας αξιοπρέπειας, σε εποχές δυσπιστίας και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος η τοπική αυτοδιοίκηση με το εγχείρημα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», φιλοδοξεί να συνεισφέρει στο να αλλάξουμε τους λάθος δρόμους που είχαμε πάρει.
Το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δεν είναι μια απλή χωροταξική αλλαγή των Δήμων. Επεμβαίνει στο σύνολο της Διοικητικής Δομής του Κράτους που αναβαθμίζει το Δήμο σε σύγχρονο θεσμό Διοίκησης και εξυπηρέτησης του πολίτη και τον καθιστά ατμομηχανή της ανάπτυξης.
Είναι λογικό ότι αυτό το θεσμό, ιδίως στα πρώτα του βήματα μπορεί να τον υπηρετήσει καλύτερα όποιος πιστεύει σε αυτόν. Όποιος είναι υπέρ και όχι εναντίον. Για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς την Τοπική Αυτοδιοίκηση η νέα εποχή απαιτεί ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, προκειμένου να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα και να ωφεληθεί ο τόπος. Είναι βέβαιο ότι λογικές και πολιτικές της περασμένης 40ετίας, εμπόριο ελπίδας και ανέξοδες υποσχέσεις για τα πάντα, στη σημερινή εποχή είναι όχι μόνο ανεδαφικές αλλά και επικίνδυνες.
Κεφαλονίτισες και Κεφαλονίτες,
Έχοντας πλήρη γνώση των δυσκολιών και της ευθύνης που συνεπάγεται η νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση
Ζητώ τη στήριξή σας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στις οποίες είμαι υποψήφιος Δήμαρχος της Κεφαλονιάς, επικεφαλής του Συνδυασμού:
« ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»