Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Κάλαντα στη Σκάλα, ανήμερα των Φώτων

Ο σύλλογος γυναικών «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» λέει τα κάλαντα στη Σκάλα, ανήμερα των Φώτων!!!!
Τιμώντας το έθιμο, γυναίκες και παιδιά, περπάτησαν σε όλο το χωριό, χτυπώντας πόρτα-πόρτ

α τραγούδησαν με πολύ κέφι τα κάλαντα των Φώτων!!!

Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία.ΤΡΑΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Θεοφάνια, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του ελληνορθόδοξου εορτολογίου

Θεοφάνια ή Φώτα. Από τις μεγάλες γιορτές του ελληνορθόδοξου εορτολογίου. Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, κλείνουν το Δωδεκαήμερο, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων (Αγιασμού, Θεοφάνια, Αγίου Ιωάννη) γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό. Τα νερά θεωρούνται παντού αγιασμένα. Κανείς πια δεισιδαιμονικός φόβος από τις νύχτες και τα ξωτικά του χειμώνα.

Κατά τα Θεοφάνια φανερώθηκε η τριαδικότητα του Θεού, η Αγία Τριάδα. Λέγονται όμως και «Φώτα», γιατί κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, την παραμονή των Θεοφανίων βαπτίζονταν οι οπαδοί της νέας θρησκείας. Η αναζήτηση της καθάρσεως από τον άνθρωπο αντικατοπτρίζεται ακόμη και στις αρχαίες θρησκείες.

Ανοικτό το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας

Το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας είναι ανοικτό, παρά τη στήριξη της Ελλάδας με τα 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ, υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών και Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ.

Οι χώρες της ευρω-περιφέρειας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα με τους προϋπολογισμούς τους, είπε την Τετάρτη, σε ομιλία του σε συνέδριο της Confederation of Norwegian Enterprise, στο Όσλο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο κ. Ρογκόφ εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να παραμένει ενωμένη, ωστόσο προσέθεσε ότι κάποια κράτη-μέλη θα αναγκαστούν, πιθανότατα, να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση τους χρέους τους.

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ είπε ακόμα ότι μετά την κρίση χρέους η Ευρώπη δείχνει σαν μία «αναδυόμενη οικονομία».

Newsroom ΔΟΛ

Συμβολική κατάληψη της Εθνικής τράπεζας από το ΠΑΜΕ

Κινητοποιήσεις σε 20 συνολικά υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν από το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, «τα μονοπώλια και το τραπεζικό κεφάλαιο που ληστεύουν τα λαϊκά στρώματα με τις διαφορές καταθέσεων και δανείων, τη “νόμιμη τοκογλυφία”».

Μέχρι στιγμής, τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν προχωρήσει στην κατάληψη των εισόδων στις εξής τράπεζες:
Στην Αθήνα στην Τράπεζα της Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη στην Aγροτική Τράπεζα, στον Πειραιά στην Εθνική Τράπεζα, στο Ηράκλειο Κρήτης στη Eurobank, στο Ναύπλιο και την Τρίπολη στην Aγροτική Τράπεζα, στα Χάνια και στο Ρέθυμνο στην Εθνική Τράπεζα, στην Άρτα και στην Κόρινθο στην Aγροτική Τράπεζα, στην Κεφαλονιά και στην Καλαμάτα στην Εθνική Τράπεζα, στη Λάρισα στην Aγροτική και την Εθνική Τράπεζα, στη Ζάκυνθο και στον Πύργο στην Εθνική Τράπεζα, στην Κέρκυρα στη Eurobank, στην Πάτρα σε Αγροτική και Εθνική Τράπεζα, στη Σπάρτη και στα Γιάννενα στην Αγροτική Τράπεζα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα ακολουθήσουν κι άλλες καταλήψεις τραπεζών

newsbeast.gr