Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011


Αθήνα
Νέες ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσει τον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους. Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνο, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Ο φόρος θα επιβάλλεται µε βάση τα τετραγωνικά µέτρα που καταλαµβάνουν τα συγκεκριµένα κέντρα διασκέδασης-σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.µ-και όχι µε βάση το τζίρο των καταστηµάτων, για να αποφευχθούν περιπτώσεις συναλλαγής µε τους ελεγκτικούς µηχανισµούς που θα αναλάβουν την τήρηση του νόµου. Κάθε κέντρο διασκέδασης που θα εντάσσεται στη ρύθµιση για τη λήψη της ειδικής άδειας µε την οποία θα επιτρέπεται το κάπνισµα, θα καταβάλλει τον αναλογούντα φόρο σε µηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις ώρες ή τις ηµέρες λειτουργίας του.

Στις τροποποιήσεις του νόµου θα περιληφθούν σκληρές κυρώσεις για όσους ενταχθούν στη ρύθµιση για να επιτρέπεται στα καταστήµατά τους το κάπνισµα, αλλά στη συνέχεια αποφεύγουν την καταβολή της µηνιαίας εισφοράς. Θα προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για τους ίδιους, ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήµατος ή ακόµη και οριστικό σφράγισµα.

Ανάλογες θα είναι οι κυρώσεις και σε όσα κέντρα διασκέδασης δεν επιτρέπεται το κάπνισµα, αλλά καταστρατηγούν την απόφαση: θα επιβάλλονται σκληρά πρόστιµα τα οποία θα είναι σε συνάρτηση µε τον τζίρο τους και παράλληλα θα σφραγίζονται τα καταστήµατα για χρονικά διάστηµα και σε περιπτώσεις υποτροπής οριστικά.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις θα απαγορεύεται το κάπνισμα σε: εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήματα γρήγορου φαγητού, κινηματογράφους, θέατρα, ξενοδοχεία, αίθουσες παιχνιδιών και αίθουσες εκδηλώσεων κάθε μορφής.

Με διάταξη του ίδιου νόµου, όλα τα έσοδα από την επιβολή του «τσιγαρόσηµου» θα πηγαίνουν για τη βελτίωση της υποδοµής των νοσοκοµειακών µονάδων της χώρας καθώς και για την κάλυψη των πρωτογενών ελλειµµάτων τους. Από µελέτη που έκανε το υπουργείο Οικονοµικών, που θα εφοδιάζει τα κέντρα διασκέδασης στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισµα µε ειδικό «σήµα καπνίσµατος», υπολογίζεται ότι μπορεί να εισπράττονται ετησίως περί τα 100 εκατ. ευρώ.

απο www.in.gr

Συνάντηση για τα σφαγεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του κ. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Κουρή Σωτήρη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12-01-2011 στην αίθουσα συσκέψεων Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με θέμα την αντιμετώπιση του θέματος λειτουργίας σφαγείου στο Νομό μας. Το διαχρονικά επίκαιρο αυτό τοπικό ζήτημα έχει αποκτήσει πλέον ευρωπαϊκές διαστάσεις καθώς κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέτουν αυστηρούς όρους εγκατάστασης και λειτουργίας της εν λόγω δράσης. Οι φορείς του Νομού μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτή αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του θέματος αυτού. Στο πλαίσιο αυτό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Κεφαλλονιάς, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και της Συλλόγου Κρεοπολών.

CO2 την Παρασκευή LIVE στον Αστραίο

Αύριο στις 10:30, οι CO2 εμφανίζονται ζωντανά στη μουσική σκηνή Αστραίος, στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου παίζοντας έντεχνο Ελληνικό & ξένο ROCK:


Κιθάρα φωνητικά: Χρήστος Φωτεινόπουλος
Κιθάρα φωνητικά: Χριστόφορος Γερασιμάτος
Κρουστά: Παναγής Φωτεινάτος