Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Προσοχή στους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας

Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα οφέλη από τη χρήση αυτών των λαμπτήρων, οι οποίοι κατέχουν ήδη το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι αδιαμφισβήτητα, οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι από τις εταιρείες κατασκευής και διακίνησης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια της χρήσης της και σε αυτό της καταστροφής τους.

Ενδεικτικό του πόσο καταστροφικές δύναται να καταστούν οι τελευταίας τεχνολογίας αυτές λάμπες, είναι ότι αρκούν 20 εξ αυτών για να μολυνθεί μία λίμνη 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Νίκη ή εκλογές

Να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις, θα προσπαθήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά την διακαναλική συνέντευξή του, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 9 το βράδυ.

Όπως αναμένεται, ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να πείσει ότι δεν θα επιβάλλει νέα μέτρα μετά τις εκλογές, ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποσπάσει συναινέσεις, κυρίως για την οικονομική αλλά και για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του.

Επίσης ο πρωθυπουργός προβλέπεται να θέσει το δίλημμα για πρόωρες εκλογές,

Αμοιβή για τους δράστες πυρπόλησης αυτοκινήτου

Δίδεται αμοιβή 5000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες στις αρμόδιες Αρχές που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη των αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών οι οποίοι την 1/4/2010 πυρπόλησαν το σταθμευμένο επί της οδού Αμπατιέλου 11 Ι.Χ.Ε ΥΝΙ 3719 που ανήκει στην κυριότητά μου.

Διονύσης Γασπαρινάτος