Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Νέοι Φάκελοι: Έρευνες για πετρέλαιο σε Αιγαίο και Ιόνιο

Μία μεγάλη έρευνα για την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο και το Ιόνιο παρουσίασαν ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ. Οι κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες στο χώρο των πετρελαίων σημείωσαν ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες περιοχές στην Ελλάδα, αλλά η έρευνα κατέληξε ότι ακόμη και στις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις οι έρευνες σταμάτησαν στην Ελλάδα το 1986 στο πρώτο επίπεδο.
Ανεπιφύλακτα βέβαιος δήλωσε στους Νέους Φακέλους ο αρμόδιος Υφυπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες πετρελαϊκές δομές στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Από την πλευρά του ο πρώην Γενικός Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων και Έρευνας Υδρογονανθράκων των ΕΛ.ΠΕ ΑΕ Δρ. Μιχάλης Μυριάνθης δήλωσε στους Νέους Φακέλους ότι «θα μπορούσε το Αιγαίο με μια πάρα πολύ συντηρητική προσέγγιση να δώσει πετρέλαιο που θα κάλυπτε τις ανάγκες της χώρας» .
Όσον αφορά το Ιόνιο, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην Σοφία Παπαϊωάννου, αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον ξένων εταιριών για έρευνες που σχετίζονται με το πετρέλαιο στο Ιόνιο.
Ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτημα της Σοφίας Παπαϊωάννου για ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων στο Αιγαίο, διέψευσε ότι τίθεται τέτοιο τέτοιο θέμα, καθώς όπως σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον δεδομένου ότι υφίστανται «προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο, την στιγμή που δεν έχουμε προβεί στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δεν έχουμε καταλήξει στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας» .
Ο Ρήγας Μαθιός Πρόεδρος, Δ/νων Σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου, της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα μοναδικά κοιτάσματα, απ’ όπου αντλείται πετρέλαιο σήμερα στη χώρα μας Ελληνικά σημείωσε ότι ο περιορισμός ερευνών μέχρι τα 6 ναυτικά μίλια που υφίσταται από το 1988 «δεν μας επιτρέπει, ακόμα και στις περιοχές μέσα στον κόλπο της Καβάλας να πάμε και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω έρευνες για να βρούμε πιθανώς νέα κοιτάσματα».

Kefaloni...ζω !!!! Καινούριο Site για τη Κεφαλονιά!!!!

Πρίν λίγες μέρες έκανε την εμφάνισή του στο τοπικό internet , ένα καινούριο site, το Kefaloni...ζω.

Το όνομα του είναι μια μίξη λέξεων που πηγάζει από το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, το ΑΛΟΝΙΖΩ και το σημαντικότερο, το ΖΩ!
Όλα όσα δηλαδή, μπορούμε να κάνουμε για να διασκεδάσουμε και να ζήσουμε στο νησί μας!

Το Κεφαλονίζω έχει ως σκοπό να προβάλει όλα αυτά που μας κάνουν να περνάμε ευχάριστο χρόνο και σε συνεργασία με εσάς να αναδεικνύει αυτά που αξίζουν περισσότερο.

Για αυτόν το λόγο σας περιμένει να γίνετε μέλη του Kefalonizw και να μοιραστείτε τις απόψεις σας, τα σχόλια σας και τις εμπειρίες σας πάντα σε κόσμιο επίπεδο αλλά και να βαθμολογείτε σύμφωνα με την δική σας γνώμη.

Θα προσπαθεί να συγκεντρώνει όσο περισσότερες πληροφορίες και καταστήματα όπως Εστιατόρια, Καφετερίες, Bars κλπ όπως επίσης και πληροφορίες για τον κινηματογράφο, το θέατρο, διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες κ.α.. 

Δέσμευση του Kefaloni..ζω είναι να βελτιώνεται και να αυξάνει τις πληροφορίες που μοιράζεται μαζί σας.
Επισκεφτείτε το...!!!! http://www.kefalonizw.com/

Ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου υποψήφιος για το ξενόγλωσσο Οσκαρ

Η τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει η ταινία «Κυνόδοντας» συνεχίζεται. Οπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, τo φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου βρίσκεται στην πεντάδα του Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας μαζί με τις ταινίες «Hors la loi» (Αλγερία) του Ρασίντ Μπουσαρέμπ, «In a better world» (Δανία) της Σουζάνε Μπίερ, «Biutiful» (Μεξικό) του Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ινιαρίτου και «Incendies» (Καναδάς) του Ντενί Βιλνέβ. 
 Η ένταξη του «Κυνόδοντα» στην πεντάδα του ξενόγλωσσου Οσκαρ σημαίνει μεγάλη επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς η τελευταία φορά που ελληνική ταινία διεκδίκησε το ξενόγλωσσο Οσκαρ ήταν το 1978, με την «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη.
Στις εφετινές υποψηφιότητες προηγείται η ταινία «Ο λόγος του βασιλιάς» του Τομ Χούπερ με τον Κόλιν Φερθ που διεκδικεί 12 Οσκαρ.

πηγή: το βήμα