Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Αστερόσκονη - Stardust (ΑΝΤ1 - 23:10)

"The fairytale that won't behave"
ΠΡΕΜΙΕΡΑ!Ant1 , 23:10Κατάλληλο για όλους

Stardust
Imdb
βαθμολογία7.9/10
Imdb urlhttp://www.imdb.com/title/tt0486655

ΕΙΔΟΣ
Ξένη ταινία - Οικογενειακή, Περιπέτεια, Φαντασίας
ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
2007
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
118 λεπτά
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο νεαρός Τρίσταν ξεκινά ένα ταξίδι με σκοπό να βρει ένα πεφταστέρι για την αγαπημένη του.
Τελικά, όμως, βρίσκει την αληθινή αγάπη στο ίδιο το πεφταστέρι, που έχει τη μορφή πανέμορφης κοπέλας.
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Claire Danes(Yvaine)Ian McKellen(Narrator (voice)), Bimbo Hart(Young Scientist), Alastair MacIntosh(Victorian Academic), David Kelly(Guard), Ben Barnes(Young Dunstan), Kate Magowan(Slave Girl / Una), Melanie Hill(Ditchwater Sal), Charlie Cox(Tristan Thorn),Michelle Pfeiffer(Lamia)
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ/ΕΣ
Matthew Vaughn
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Jane Goldman , Matthew Vaughn , Neil Gaiman

pathfinder.gr

Στις 3 Ιανουαρίου το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου, θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων.

Ενίσχυση 300 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000 ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008).

Ενίσχυση 200 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 8.500 ευρώ και το οικογενειακό μεταξύ 12.000 και 14.500 ευρώ.

Ενίσχυση 100 ευρώ, θα λάβουν οι συνταξιούχοι των οποίων το ατομικό φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 8.500 και 10.500 ευρώ και το οικογενειακό δεν υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ

Στο αυτόφωρο όσοι δεν καταβάλλουν το δώρο Χριστουγέννων

Τη διαδικασία του αυτόφωρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ Χάλαρη Μιχάλη, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.

Ο ειδικός γραμματέας ζήτησε από τους επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «το δώρο των Χριστουγέννων δεν αποτελεί κάποιο είδος πολυτέλειας και η καταβολή του δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη. Η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».
πηγη: τα νεα