Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Καλά οι Κεφαλλονίτες είμαστε...άπιαστοι.....

Πετρέλαιο , χρυσάφι, νερό ή μήπως την Ατλαντίδα ψάχνει το Γεωτρύπανο;;;;;
Τις τελευταίες μέρες γίνονται συζητήσεις επι συζητήσεων και δημιουργούνται σενάρια επιστημονικής φαντασίας!!!! Δε λέω έχει κι αυτό τη πλάκα του, ειδικά αμα βρίσκαμε πετρέλαιο θα είχε πραγματικά πολύ πλάκα!!!! Όμως μου κάνει εντύπωση πως όλοι αυτοί που εικάζουν και αρθρογραφούν ανεξέλεγκτα αλλά ακόμα κι αυτοί που παίρνουν συνεντεύξεις και τις παρουσιάζουν ως αποκλειστική αποκάλυψη... περνάνε τον κόσμο για ανίδεο και πρόβατο. Μια απλή αναζήτηση στο google θα σας πείσει οτι δεν υπερβάλλω αντίθετα και λίγα λεω.....
 Μετα απο δυο λεπτά αναζήτησης , τσουπ ενα άρθρο στην Εφημερίδα Καθημερινή, με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2008, τα εξηγεί όλα.
Το άρθρο είναι καταχωρημένο στην ιστοσελίδα www.odysseus.lyomenos.org , η οποία επίσης εξηγεί τα πάντα για τις ανακαλύψεις που αφορούν την υπόθεση οτι η Ομηρική Ιθάκη είναι στην Παλλική, την εταιρεία Fugro, το γεωτρύπανο, τη συμμετοχή του Ελληνικού Γεωτεχνικού Ινστιτούτου και πολλά άλλα.
Για όσους βαρεθήκατε λοιπόν τα σενάρια επιστημονικής φανατασίας και τις φαμφάρες παρακαλώ...

Απίθανη ή απρόσιτη η ζωή σε άλλο πλανήτη

Τελικά είμαστε μόνοι στο Σύμπαν... Αυτό ισχυρίζεται κορυφαίος αστροφυσικός του Χάρβαρντ, που επιμένει ότι παρά την ανακάλυψη περισσοτέρων πλανητών, οι πιθανότητες να βρούμε εξωγήινη ζωή είναι μηδαμινές.

Αν και μπορεί να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μακρινοί πλανήτες με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης, ο δρ. Χάουαρντ Σμιθ πιστεύει ότι έχουν τόσο εχθρικό περιβάλλον που αποκλείεται να υπάρχουν συνθήκες για την δημιουργία ζωής όπως την ξέρουμε.

«Ακόμη και αν υπάρχουν εξωγήινοι, είναι σχεδόν αδύνατον να έρθουμε σε επαφή μαζί τους», λέει.

Μέχρι τώρα, αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει 500 πλανήτες σε άλλα ηλιακά συστήματα, και πιστεύουν ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια ακόμη. Αλλά ο δρ. Σμιθ τονίζει ότι πολλοί από αυτούς τους πλανήτες είναι είτε πολύ κοντά στον ήλιο τους ή πολύ μακριά από αυτόν, κάτι που σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες στην επιφάνειά τους είναι τόσο ακραίες που αποκλείεται να επιτρέπουν την ανάπτυξη ζωής.

Αλλοι πλανήτες έχουν ακανόνιστες τροχιές οι οποίες προκαλούν τεράστιες μεταπτώσεις στη θερμοκρασία αποκλείοντας την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.

«Υπάρχουν ελάχιστα ηλιακά συστήματα ή πλανήτες σαν τον δικό μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ απίθανο να υπάρχουν άλλοι πλανήτες αρκετά κοντά μας με εξωγήινη ζωή», λέει ο δρ. Σμιθ.

Αλλοι επιστήμονες δεν συμφωνούν μαζί του. Μόλις τον περασμένο μήνα, ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ είπε ότι το γεγονός πως υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες καθιστά εντελώς λογική την υπόθεση ότι υπάρχουν άλλες μορφές ζωής στο Σύμπαν.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου υπολόγισαν προσφάτως ότι εξωγήινοι μπορούν να ζουν σε τουλάχιστον 40.000 άλλους πλανήτες. Αλλά ο δρ. Σμιθ πιστεύει ότι αυτές οι εκτιμήσεις είναι πολύ αισιόδοξες.

«Οι ελπίδες για επαφή είναι περιορισμένες σε μια μικρή περιοχή γύρω από την Γη, σε απόσταση 1.250 ετών φωτός από τον πλανήτη μας, όπου εξωγήινοι θα είναι σε θέση να λάβουν τα μηνύματά μας ή να μας στείλουν δικά τους», λέει.
πηγή: το βήμα