Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Μελομακάρονα

Γευστικώτατα, τραγανά και ταυτόχρονα αφράτα, παραδοσιακά μελομακάρονα.
Μελομακάρονα από την Ευδοκία

ΟδηγίεςΣυστατικά

1ο μείγμα:
  • 1200g αλεύρι μαλακό
  • 1 κ. γλ. τριμμένα μοσχοκάρφια (γαρίφαλλα)
  • 2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1 κ. γλ. baking powder
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • 1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού.

ΟΙ ΔΟΚΤΟΡΕΣ ΕΝΙΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ενώ περιμέναμε με μεγάλη αγωνία την απάντηση του Νομαρχιακού Μεγάρου
στα ζητήματα που θίξαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, σχετικά με τους πρόχειρους
διαγωνισμούς της 22-12-2010, παρουσιάζεται λίγο καθυστερημένα ο αντ’ αυτού Ν.
Σολωμός να μας δώσει λέει ξεκάθαρες απαντήσεις σε περίεργες ερωτήσεις, μιας και
η Νομαρχία καθυστερεί να απαντήσει αφού «δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζουν
ταυτόχρονα δύο συλλογικά όργανα (Ν.Σ. και Δ.Σ. του ΚΙΕ) προκειμένου να γίνει
σύντομη κατάρριψη των λεχθέντων» !!!. Λες και απαιτείται σύγκλιση όλων των
συλλογικών οργάνων για να απαντήσουν σε έναν πολίτη!!, όπως μας αποκαλεί ο κος
επίκουρος καθηγητής.

Οχι στα "σκυλάκια- δωράκια"

Αν το παιδάκι σας  ζητήσει για δώρο ενα σκυλάκι.....
Η σωστή απάντηση αν σας κάνει αυτή την ερώτηση είναι, όχι.

 Μην υποχωρήσετε στις εκκλήσεις τους αν δεν είστε σίγουροι ότι εσείς είστε έτοιμοι να φροντίσετε και να αναλάβετε την ευθύνη ενός ζώου τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια.

Tο ζώο θα πρέπει να είναι ισότιμο μέλος της οικογένειά σας αυτό σημαίνει ότι πρέπει να του διαθέσετε χώρο, χρόνο, φροντίδα και χρήματα για την τροφή και το γιατρό του.

Τα ζωάκια δεν είναι κουκλάκια, μεγαλώνουν, γαυγίζουν, καταστρέφουν, λερώνουν, μασουλάνε ή γρατζουνάνε τα πάντα, θέλουν εκπαίδευση, βόλτα, παιχνίδι και την προσοχή σας, κάθε μέρα, βρέξει-χιονίσει, ακόμα και την περίοδο των διακοπών.

Πολλά απο τα "σκυλάκια -δωράκια". καταλήγουν στο δρόμο μόλις ο ιδιοκτήτης καταλάβει το μέγεθος της ευθύνης και των υποχρεώσεων που ανέλαβε!
Αν έχετε σκεφτεί όλα τα παραπάνω σοβαρά και όχι επιπόλαια, τότε μόνο μπορείτε να γίνεται υπεύθυνοι γονείς ενός κατοικιδίου.
Υιοθετήστε ένα αδεσποτάκι από τα πολλά φιλοζωϊκά σωματεία και μοιραστείτε μαζί του τη ζωή σας!

Η Εκκλησία.... Ξύπνησε!!!

Την Κυριακή μετά την λειτουργία στους ιερούς ναούς, μοιράστηκε ενα τετρασελιδο φυλλάδιο με τίτλο : "Προς το Λαό"Στο τετρασέλιδο φυλλάδιο αναφέρεται: «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας».

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται: «Είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας... Τα μέτρα αυτά τα απαιτούν οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας... Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας, που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια».

Πιο οξεία είναι η κριτική εναντίον των πολιτικών προσώπων σε άλλο σημείο του κειμένου: «Πώς τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις...».

Η κριτική στους πολιτικούς συνεχίζεται και σε άλλα σημεία: «Μια ηγεσία που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας».

Ο συντάκτης του κειμένου πάντως, αναφέρεται και στις ευθύνες των πολιτών λέγοντας: «Μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. Και από την άλλη πλευρά, ένας λαός, εμείς, που λειτουργήσαμε ανεύθυνα παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό και στην καλοπέραση, επιδοθήκαμε στο εύκολο κέρδος και στην εξαπάτηση. Δεν προβληματιστήκαμε για την αλήθεια των πραγμάτων».

Ασκεί όμως και αυτοκριτική για τους εκκλησιαστικούς ταγούς, λέγοντας ότι: «Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν».

Το εν λόγο φυλλάδιο, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις απο πολιτικούς αλλά και διαφωνούντες απο την Εκκλησία.