Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Προβλήματα από τη βροχή στη Λευκάδα

Ακόμα και το μισό μέτρο έφθασε το ύψος του νερού σε υπόγεια σπιτιών σε περιοχές της Λευκάδας, μετά την καταιγίδα που έπληξε το νησί, το απόγευμα της Τετάρτης.
Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα στην Νικιάνα, τον Επίσκοπο αλλά και τους Καρυώτες.

Μια μεγάλη λίμνη, τέλος, δημιουργήθηκε στη διασταύρωση Λυγιάς και Κατούνας, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων.

Πηγή: mylefkada.gr 

Στους 311 οι νεκροί από το τσουνάμι στην Ινδονησία

Στους 311 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη Δευτέρα απομακρυσμένα νησιά της Ινδονησίας. Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 379 αγνοούμενοι αρχίζουν να σβήνουν.

Ο πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο αναμένεται να βρεθεί στη ζώνη της καταστροφής, ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά γίνεται η μαζική κηδεία των 32 θυμάτων της έκρηξης από το ηφαίστειο Μεράπι, το πιο ενεργό στη χώρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, σοροί εντοπίζονται ακόμα σε παραλίες και παράκτιες περιοχές στην Μενταουάις, που υπέστη το πλήγμα από τα σεισμικά κύματα, με αποτέλεσμα ολόκληρα χωριά να καταστραφούν ολοσχερώς.

Έντονες είναι οι επικρίσεις που διατυπώνονται για την αποτελεσματικότητα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμικά κύματα.

Σύμφωνα με επιζώντες,

Φέσι έως 40 ευρώ στα αεροπορικά εισιτήρια

Μελέτη της ΕΚΠΟΙΖΩ για το τι θα φέρει η συγχώνευση Olympic Air και Aegean Airlines


Από 8 μέχρι 40 ευρώ θα ανέβουν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού αν πραγματοποιηθεί η συγχώνευση της Olympic Air και της Aegean Airlines. Αυτό προκύπτει από μελέτη της καταναλωτικής οργάνωσης ΕΚΠΟΙΖΩ, η οποία ανέλυσε τις τιμές των μετ’ επιστροφής αεροπορικών εισιτηρίων στις γραμμές Αθήνα-Κεφαλονιά και Αθήνα-Λήμνος, όπου το 2009 “πετούσαν” και οι δύο εταιρείες, ενώ το 2010 “έμειναν μονοπώλιο της Ολυμπιακής”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΠΟΙΖΩ.
Ειδικότερα, το 2009 το φτηνότερο εισιτήριο για Αθήνα-Κεφαλονιά και επιστροφή ήταν 78 ευρώ, ενώ το 2010 ήταν 96 ευρώ (αύξηση 18 ευρώ). Πέρυσι επίσης το φτηνότερο εισιτήριο σε “οικονομική” θέση, που επιτρέπει αλλαγή χωρίς χρέωση, για Αθήνα-Κεφαλονιά και επιστροφή ήταν 256 ευρώ, ενώ το 2010 ήταν 296 ευρώ (αύξηση 40 ευρώ).  Ίδιες ήταν και οι τιμές των αντίστοιχων εισιτηρίων για το δρομολόγιο Αθήνα-Λήμνος.


Εντάσεις και πιθανές εκπλήξεις

Περιφέρεια που θα κριθεί σε δεύτερο γύρο αυτή των Ιονίων, όμως η «είδηση» δεν είναι εκεί. Η είδηση είναι ποιοι θα πάνε στον δεύτερο γύρο, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι στοιχηματίζουν με σιγουριά ότι θα ζήσουμε εκπλήξεις και εντάσεις.
Οι εντάσεις αφορούν περισσότερο το κυβερνών κόμμα που κατεβαίνει με τον Ηλία Μπεριάτο, ο οποίος έχει το επίσημο χρίσμα, και τον Γιώργο Καλούδη, αντάρτη στις παρυφές του πράσινου στρατοπέδου, ενισχυμένο με την υποστήριξη του πρώην πράσινου δημάρχου του Αργοστολίου, Μάκη Φόρτε. Ο υποψήφιος της Ν.Δ. Σπύρος Σπύρου πρέπει να ενισχύσει τα χαμηλά ποσοστά για το κόμμα του (εκλογές 2009) σε όλες τις Νομαρχίες, ενώ ο γιατρός Θεόδωρος Γουλής ξεκινά από την αφετηρία του διψήφιου ποσοστού που φέρνει το ΚΚΕ στην περιοχή. Κατακερματισμένες οι δυνάμεις Δημοκρατικής Αριστεράς και ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων Πρασίνων θα καταγραφούν και θα παίξουν τον ρόλο τους τη δεύτερη Κυριακή.