Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Άνω Κάτω το τοπικό ΠΑΣΟΚ

Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά ...που λέει και το τραγούδι!!!!

Οι ισορροπίες στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να είναι πλέον πολύ εύθραυστες ....
Ποιός είναι με ποιόν...ποιός στηρίζει ποιόν....κανείς δε ξέρει...ούτε τα ίδια τα στελέχη δεν ξέρουν....
Ο Τσιλιμιδός αποχωρεί πικραμένος και μαζί του όσοι τον στηρίζουν....
Ο Κοτσιλίνης πήρε το χρίσμα, αλλά κρατά σιγή ιχθύος (γιατί δεν έχω καταλάβει....) και ακούγεται οτι βάζει στο ψηφοδέλτιο του, αρκετούς απο αυτούς που στήριζαν μέχρι πρότεινος Τσιλιμιδό....
Ο Βουλευτής βγάζει δελτίο τύπου προσπαθώντας να μας πεί...οτι κι ο Τσιλιμιδός καλός είναι....μη κοιτάται που τον βγάλαμε....
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως μάλλον θα είναι ο Μπεριάτος....
Απ'την πλευρά της Νομαρχίας (Γεωργάτος κ.λ.π),εκεί που ανατρίχιαζαν στο άκουσμα του ονόματος Μπεριάτος, τώρα κάνουν στροφή...Ο Μπεριάτος όμως τους θέλει μαζί του;;;;;
Όσο για το Φόρτε...παίζει απο το να μπεί στο ψηφοδέλτιο του Μπεριάτου μέχρι να κατεβεί με τον Παρίση ..... (μη ξαφνιαστείτε αν το δούμε κι αυτό)......

Πάντος ξαφνικά αρχίσανε οι χαιρετούρες και τα χαμόγελα κι ακόμα.......... δε μπήκε ο Οκτώβρης...!!!

7% κάτω οι αφίξεις στα λιμάνια μας

Η κακή φετινή τουριστική σεζόν ολοκληρώθηκε και τυπικά, καθώς το Λιμεναρχείο έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία των αφίξεων στα λιμάνια μας για το μήνα Αύγουστο.
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι το σύνολο των επιβατών που προσέγγισε το νησί μας μέσω των λιμανιών μας για το φετινό Αύγουστο ήταν 105.089, ενώ τον περυσινό αντίστοιχο μήνα είχαμε 112.935, κάτι που σημαίνει ότι φέτος είχαμε μια πτώση της τάξης του 6,95%.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κωπηλασίας στο Αργοστόλι

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κωπηλασίας θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Αργοστόλι. Η διοργάνωση αφορά αθλητές Κωπηλασίας γεννημένους τα έτη 1996, 1997 και 1998 ενώ αναμένεται να λάβουν μέρος 200 περίπου κωπηλάτες απ' όλα τα Σωματεία της Ελλάδας.

Το Πρωτάθλημα Ανάπτυξης θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση για το μέλλον της Ελληνικής Κωπηλασίας και είναι ένα καλό επίσημο τεστ των αγωνιστικών δυνατοτήτων των νεαρών αθλητών.

Δημοπρατείται η γέφυρα Δεβοσέτου

Μετά την ετοιμασία για την δημοπράτηση του λιμενικού έργου του Πισαετού (δημοπρατείται 28/9/2010), ετοιμάστηκε και η δημοπράτηση του έργου της γέφυρας Αργοστολίου.

Ήδη την 7/9/2010 (Αρ. Πρωτ. 3094) υπεγράφη η προέγκριση δημοπράτησης του έργου από το Γενικό Γραμματέα ΠΙΝ κ. Γεωργαλίδη και εστάλη στο Υπουργείου Πολιτισμού για την ανακοίνωση της δημοπράτησης σε Φ.Ε.Κ.

Η δημοπράτηση αναμένεται να οριστεί για τις αρχές του Οκτώβρη.

Λιγότερες πτήσεις στο χειμερινό πρόγραμμα της Ολυμπιακής

Στην κατάργηση δρομολογίων προς Ιταλία (Μιλάνο και Ρώμη) και  Κέρκυρα προχωρεί στο νέο χειμερινό πρόγραμμά της η Olympic Air. Το νέο πρόγραμμα, από τις 31 Οκτωβρίου 2010 έως και τις 26 Μαρτίου 2011, θα περιλαμβάνει 150 πτήσεις σε καθημερινή βάση.
Συνολικά η Ο.Α., με 26 αεροσκάφη, θα εξυπηρετεί στο εσωτερικό 31 προορισμούς, από 34 πέρυσι, ενώ στο εξωτερικό 11, από 17 την περσινή περίοδο, με τη συχνότητα των δρομολογίων προς Βιέννη, Τίρανα, Ιωάννινα, Καβάλα και Λήμνο να αυξάνεται, ενώ καταργούνται τα δρομολόγια προς Κέρκυρα, Μιλάνο και Ρώμη.
Αναλυτικά, το αναθεωρημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας είναι:
- Αλεξανδρούπολη (13), Χανιά (22), Κεφαλονιά, (7), Ηράκλειο (29), Ιωάννινα (20), Χίος (19), Μύκονος (6), Σύρος (6), Σαντορίνη (7), Κως (20), Καβάλα (17), Λήμνος (18), Μυτιλήνη (14), Ρόδος (21), Θεσσαλονίκη (43), Σάμος (13), Ζάκυνθος (5).

10η Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας

Η 10η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, προκειμένου να εστιάσει την παγκόσμια προσοχή σε ένα δυσάρεστο γεγονός: Την απώλεια 1 εκατομμυρίου ανθρώπων κάθε χρόνο από αυτοκτονίες.

sansimera.gr