Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Εικαστική έκθεση 5Χ5Χ5 στο Κρεμμύδι

Εικαστικό γεγονός αποτελεί η κοινή έκθεση των πέντε ζωγράφων που εξέθεσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, με πέντε νέα έργα, φτιαγμένα ειδικά για τη φετινή έκθεση, στους παραδειγματικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους του σπιτιού του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα στο Κρεμμύδι της Κεφαλονιάς.



Η έκθεση φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πέντε, επί Πέντε, επί Πέντε» (5Χ5Χ5) και κάνει γεγονός την εικαστική συνάντηση για πρώτη φορά των Μανώλη Χάρου, Ηλία Μακρή (Δελλόγλου), Παύλου Σάμιου, Κωστή Γεωργίου, Κώστα Πανιάρα. (Η σειρά αναφοράς τους ακολουθεί τη χρονολογική σειρά με την οποία εξέθεσαν οι ζωγράφοι στην Κεφαλονιά τα τελευταία πέντε χρόνια).

Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση φέρνει τον αέρα του πολιτισμού στο γραφικό, πανέμορφο Κρεμμύδι, τόπο καταγωγής του Φώτη Κρεμμύδα, τον οποίο ο θεατρικός συγγραφέας Κώστα Μουρσελάς, χαρακτηρίζει στο λεύκωμα της έκθεσης ως σύγχρονο Δον Κιχώτη, που κατάφερε το θαύμα, τόλμησε την ανατροπή και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα μεταφέροντας ένα κομμάτι πολιτισμού από το κέντρο στην περιφέρεια.

Η έκθεση πλαισιώνεται από διήμερες μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Αυγούστου στο Βοτανόκηπο του Ιδρύματος Κοσμετάτου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, με τη συμβολή της Ορχήστρας των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα όπου οι διακεκριμένοι σολίστ Μαριλένα Δωρή (φλάουτο) και Δημήτρης Δεσύλλας (κρουστά) θα δώσουν ρεσιτάλ.

Ηλίας Μακρής (Δελλόγλου)
Το πρόγραμμα της συναυλίας στο Αργοστόλι περιλαμβάνει το κοντσέρτο για κλαρινέτο έργο 622 του Μότσαρτ, με σολίστ στο κλαρινέτο την Marie - Cecile Boulard, τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζιδάκι, έργο για δύο φωνές, χορωδία και μικρό σύνολο, με τους Αμαλία Τάτση και Βασίλη Γισδάκη.

Κώστας Πανιάρας
Στη χορωδία συμμετέχουν οι: Λώρα Βοβώνη-σοπράνο, Κυριακή Τροχάνη-άλτο, Βαλέρυ Ορέσκιν-τενόρος, Βαγγέλης Μανιάτης-βαρύτονος.

«Η εφετινή μας εκδήλωση επιγράφεται «Πέντε επί πέντε επί Πέντε», επειδή οι πέντε καλλιτέχνες που τίμησαν το Κρεμμύδι, με ατομικές εκθέσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια, εφέτος μας επιφυλάσσουν κάτι το όλως εξαιρετικό: Μια μοναδική ομαδική έκθεση, στην οποία ο καθένας από τους πέντε φίλους, πλέον, καλλιτέχνες συμμετέχει με πέντε ειδικά επιλεγμένα έργα του», σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης ο Φώτης Κρεμμύδας.

ΙΝFO:
Αίθουσα Τέχνης Φώτη Κρεμμύδα
Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 28 Αυγούστου (8.30 μ.μ.).
Θα είναι ανοικτή στο κοινό από τις 29 Αυγούστου ως τις 3 Σεπτεμβρίου.
Κρεμμύδι Κεφαλονιάς: Τηλ. 2103641332, 26710/81544.

http://www.e-go.gr/timeout/article.asp?catid=18294&subid=2&pubid=32974712

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου