Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΥΠΕΡ ΣΕΑΥΤΟΥ ΜΗ ΦΡΑΣΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ


Μια παλιά  Γαλλίδα συγγραφέας η Στάελ Άννα Λουίζα έλεγε: «Ο εγωισμός είναι διπλός φακός, μεγαλώνει τον εαυτό μας και μικραίνει τους άλλους»  Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το πρόσφατο, εγωιστικό, Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο συνδυασμός της Ισχυρής Κεφαλονιάς.  Μικραίνει και εκμηδενίζει τα πάντα που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα στο νησί μας, και αυτούς που τα πραγματοποίησαν,  με μόνο σκεπτικό, να φανεί από πολύ νωρίς,  μεγάλο το δικό της έργο που δείγματα του δεν είδαμε ακόμα.
Και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκου Κοτσιλίνη  που κάνει λόγο, περί απαξίωσης, από τη νυν Δημοτική Αρχή,  όλων των παλαιότερων Τοπικών Αυτοδιοικήσεων της  Κεφαλονιάς, και του έργου τους και μάλιστα προ τριακονταετίας.    Αν δεν είχε εκδοθεί το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, ίσως να πιστεύαμε ότι ο κ. Κοτσιλίνης υπερβάλει.  
 Λάθη και παραλείψεις, στο παρελθόν κανείς δεν το αρνείται ότι έγιναν πολλά, και δεν πρέπει να περάσουν στη λήθη.   Αυτό, όμως,  δεν εξουσιοδοτεί, κανέναν,  να υποτιμά και να απαξιώνει, την επί τριάντα χρόνια  λαϊκή βούληση των κατοίκων του νησιού μας, για τις οποιεσδήποτε επιλογές τους, και πόσο μάλλον, κάποιους εκ των ηγετών της,  που σε αυτές τις δύσκολες εποχές ήταν παντελώς απόντες  και δεν γνώριζαν την κατάσταση της Κεφαλονιάς. 
Πρώτα απʼ όλα, για το μεγάλο χρέος του Δήμου,  ξεχάσατε,  ότι μέσα σε αυτούς, που όπως λέτε απαξίωσαν τον Δήμο και τον χρέωσαν, υπάρχουν και δικοί σας συνεργάτες και στελέχη, πρώην και νυν, που κατέχουν σήμερα καίριες θέσεις και άλλα οφίτσια, στο Δήμο, που εσείς τους  δώσατε.  Ή μήπως αυτοί αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα; Το ζητούμενο όμως, στην περίπτωση του χρέους δεν είναι το νούμερο αλλά,  το που συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα ποσά και αν δικαιολογούνται .   Το ενδεχόμενο να σπαταλήθηκαν άσκοπα ή να πήγαν σε τσέπες,  οφείλετε να το διερευνήσετε, να ενημερώσετε  με συγκεκριμένα στοιχεία και ονοματεπώνυμα στον λαό της Κεφαλονιάς, και όπου χρειάζεται να ζητήσετε και την παρέμβαση της δικαιοσύνης, χωρίς να ισοπεδώνετε, να εκμηδενίζεται και να απαξιώνετε τους πάντες και τα πάντα.

Έκθεση Πασχαλινών Χειροτεχνημάτων στον Καραβόμυλο


Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου:


Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ότι η αρχομένη και σεμνή δραστηριότητα των εκθεσιακών εκδηλώσεων του Δ..Κ.Ι, βρίσκει ανταπόκριση σε συμπολίτες μας που ασχολούνται με καλλιτεχνικές δημιουργίες. Με αυτή την αφορμή επιθυμούμε να εκφράσουμε την επιθυμία και ευχή ταυτόχρονα, ότι θα θέλαμε να έλθουμε σε επαφή με όποιους συμπατριώτες μας πιστεύουν ότι θα ήθελαν να παρουσιάσουν κάποια δραστηριότητά τους, στην μικρών διαστάσεων αίθουσα, των γραφείων του Δ.Κ.Ι .
Τώρα για την περίοδο του Πάσχα 2011, συγκεκριμένα από 18/04/2011 έως και 30/04/2011 με ωράριο 12.00-14.00 & 18.00-21.00 μ.μ θα είναι ανοικτή έκθεση χειροτεχνημάτων με δείγματα δουλειάς από τις κυρίες: α) Σπυριδούλα Καβαλιεράτου-Δόριζα,που εμπνεόμενη από καθημερινά,υλικά τα μεταπλάθει σε μικρά καλλιτεχνικά δημιουργήματα, β) Βιργινία Κωστοπούλου,πού ενώ προσφάτως ασχολήθηκε με το ντεκουπάζ ,τα δημιουργήματά της δείχνουν μια ιδιαίτερη αισθητική αντίληψη, γ) Λένα Σιμωνετάτου-Χρυσογένη, πού μας εμπιστεύεται την προσωπική της συλλογή από ζωγραφιστά αυγά που με ατελείωτες ώρες υπομονής και ευαισθησίας η ίδια καλλιτέχνησε.
Θα χαρούμε να σας δούμε και να τα πούμε από κοντά.

Για το Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου

Τάκης Τόκκας

Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου

Σας ενημερώνουμε ότι τις 19-04-2011 και ώρα 17:30 στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου, μεταξύ του συνδέσμου των Διαιτητών Κεφαλονιάς και Ιθάκης και του Α.Ο Φωκάτων.

Ο Αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα διατεθούν στους εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ Κεφαλληνίας , ένα Σώμα που αποδεικνύει καθημερινά, την δράση και την προσφορά του τις ικανότητές, του, το αξιόμαχο των μελών του, την οργάνωση και αποτελεσματικότητά του σε ότι αναλαμβάνει και το κοινωφελές των στόχων του.

Η παρουσία σας είναι ζωτική σημασίας για το έργο τους.

Τιμές Καυσίμων Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης


Με δεδομένη την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 82 της Α.Δ. 7/2009, όπως κάθε φορά αυτό ισχύει) σχετικά με τη διαρκή ενημέρωση του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, στον ιστότοπο www.fuelprices.gr, καθώς και την σχετική Υπουργική Απόφαση με αρίθμ. Α3-1814/18-6-2010 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 975/30-06-2010) με την οποία ρυθμίζονται θέματα επιβολής και ύψους προστίμων στους παραβάτες – πρατηριούχους, ύψους από 1.000,00-10.000,00 ευρω, και τις επιπλέον ποινικές κυρώσεις όπως αυτές προβλέπονται από τον ισχύον Αγορανομικό Κώδικα, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:


1)      Επαναλαμβάνουμε το αίτημα διαχωρισμού τιμών αμόλυβδης 95 οκτανίων από τις τιμές της ενισχυμένης αμόλυβδης βενζίνης V-POWER που παρέχει  η εταιρεία πετρελαιοειδών SHELL προκειμένου να αποφεύγονται παρερμηνείες από τα Μ.Μ.Ε. και από τους καταναλωτές. Ενδεικτικό παράδειγμα με  τις συνακόλουθες λανθασμένες εντυπώσεις αποτελούν οι  εξής τιμές του Νομού μας:

Ημερομηνία τιμοληψίας
12/04/2011
Α 95
V-POWER
Min λιαν.τιμή
1,777
1,799
Max λιαντιμή
1,870
1,910
Μέσος Ορος με ΦΠΑ
1,824
1,864
Μέσος Ορος Χωρίς ΦΠΑ
1,483
1,516










2)      Επειδή ο Νομός μας έχει στοχοποιηθεί «ως ακριβός» ως προς τις τιμές καυσίμων και ειδικά της αμόλυβδης, και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι της αρμόδιας Υπηρεσίας μας στους πρατηριούχους του Νομού μας έχουν καταλήξει σε ένα εύρος μικτού κέρδους από 2,95% έως και 9,50%, ενώ παράλληλα οι επαγγελματίες του κλάδου αυτού δηλώνουν ότι ήδη ασφυκτιούν με τις υψηλές τιμές ανά λίτρο που προμηθεύονται καύσιμα από τις εταιρείες , είτε έχουν σύμβαση με αυτές είτε προμηθεύονται ως ανεξάρτητα πρατήρια,  παρακαλούμε και από πλευράς σας να διενεργήσετε ελέγχους και σχετικές παρεμβάσεις στις εταιρείες πετρελαιοειδών προκειμένου να συγκρατηθούν οι καθημερινά αυξανόμενες χονδρικές τιμές πώλησης. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι το χρονικό διάστημα από 6/4/2011 εως και 13/4/2011 οι χονδρικές τιμές πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης στην Κεφαλλονιά διακυμάνθηκαν από 1,65€ έως και 1,80€ με ΦΠΑ!!!

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, και της επικείμενης τουριστικής σεζόν , και προκειμένου να προστατευθεί και το εισόδημα του νησιωτικού πληθυσμού, παρακαλούμε για τις παρεμβάσεις σας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ - ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Ορκωτός άνθρωπος

Στα τελευταία δύο Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου μας, όπως όλοι παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή, περίσσεψαν οι αριθμοί. Περίσσεψαν οι ισολογισμοί, οι οικονομικές κινήσεις, οι απογραφές, οι λογιστικές εκθέσεις και γενικά όλη η «οικονομική δικονομία». Καταναλώθηκαν πάνω από δεκαπέντε (15) ώρες ουσιαστικής και επίπονης συζήτησης σχετικά με την οικονομική κατάσταση του νέου Δήμου Κεφαλονιάς και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες εξέφρασαν την αγωνία τους για το άδηλο μέλλον του Δήμου.!

Με ευλάβεια χρησιμοποιήθηκε το λογιστικό αξίωμα: Χ - Π = 0 (χρέωση μείον πίστωση ίσον μηδέν).
Εύλογο ερώτημα: Για ποιόν λόγο αφήνουμε τους διάφορους δημάρχους να τα κάνουν μαντάρα και μετά απευθυνόμαστε σε οικονομικούς επιστήμονες;

Γιατί δεν συστήνεται απ’ την αρχή μια επιτροπή ορκωτών λογιστών και εντεταλμένων συμβούλων η οποία θα αντικαταστήσει τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο;

Είναι σίγουρο ότι η επιτροπή αυτή θα οδηγήσει τον Δήμο σε υγιή οικονομικά μονοπάτια !

Απάντηση: Η διαχείριση ενός Δήμου δεν είναι μαθηματικά! Ίσως είναι χημεία. Ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν είναι αριθμοί μόνο. Είναι και άνθρωποι!

Ωραία τα πορίσματα των εκάστοτε ορκωτών λογιστών και ουδείς τα αμφισβητεί.

Αυτές τις δεκαπέντε ώρες συζήτησης, όμως, κανείς δεν μίλησε για ανάγκες όπως: Καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, έργα, καθημερινότητα, σχολεία, πολιτισμός, κοινωνική μέριμνα, επιστήμη, ανάπτυξη, νέα γενιά…

Κάποια στιγμή, κάποιος είπε ότι: …αν, σήμερα, με κάποιο τρόπο μαγικό, μπορούσαμε να σβήσουμε όλα τα χρέη του Δήμου Κεφαλονιάς, να διαγράψουμε δηλαδή, όλες τις οφειλές των πρώην δήμων και ο νέος Δήμος να ξεκινήσει από το μηδέν, δυστυχώς, σε έναν μήνα ο Δήμος θα έχει δημιουργήσει, πάλι, πολύ μεγάλο χρέος, διότι τα έσοδά του δεν φτάνουν ούτε για τις μισθοδοσίες…

Από ποιόν κωδικό, λοιπόν, θα χρηματοδοτηθούν όλα τα παραπάνω;

Εκτός αν πρέπει να διαγραφούν και αυτά!

Μάλλον, λοιπόν, πρέπει να βρούμε άλλη λύση. Διότι η επόμενη γενιά δεν θα μας κατηγορήσει για το λογιστικό υπόλοιπο που παραδώσαμε, ούτε για το αρνητικό πρόσημο που θα έχει ο ισολογισμός του 2011.

Θα μας κατηγορήσει για την κουλτούρα, για την κοινωνία, για τον τρόπο σκέψης και για τις αξίες που θα τους παραδώσουμε.!

Μαζί με τα λογιστικά, λοιπόν, θα πρέπει να συντάξουμε και μια «ανθρωπιστική έκθεση» και να ξεκινήσουμε με ένα άλλο αξίωμα:

Ζητείται «ορκωτός άνθρωπος»._

Καλό Πάσχα, υγεία & ευτυχία !

Μεταξάτα, 18-Απρ-2011

Ευάγγελος Μοσχόπουλος
πρόεδρος τ/κ Μεταξάτων
tkmetaxata@gmail.com

iKefalonia και για Android

Η iKefalonia App σας ενημερώνει ότι από χθες 17/04/2011 ο τουριστικός οδηγός της Κεφαλλονιάς (iKefalonia) βρίσκεται στη διάθεση smart-phones και tablet pc με λογισμικό Android. Οι κάτοχοι αυτών των συσκευών μπορούν να «κατεβάσουν» δωρεάν την εφαρμογή και να περιηγηθούν στο περιβάλλον της.

Ο τουριστικός οδηγός της Κεφαλλονιάς είναι διαθέσιμος πλέον στις συσκευές που κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς παγκοσμίως στον τομέα έξυπνων κινητών (33% μερίδιο αγοράς). Εκατομμύρια χρήστες Android αυτή τη στιγμή μπορούν να αποκτήσουν την εφαρμογή και να πληροφορηθούν για ότι τους ενδιαφέρει για το νησί μας.

Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής εκτός από τουριστικός οδηγός για την Κεφαλλονιά, περιέχει ενδεικτικές καταχωρήσεις προς ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων και προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Η δεύτερη έκδοση η οποία θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές iPhone και iPad, περιλαμβάνει καταχωρήσεις και επιπρόσθετο υλικό για την Κεφαλλονιά, κατόπιν συνεργασίας και με το Δήμο Κεφαλλονιάς.