Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ένας χρόνος από το θάνατο του Στέργιου Κωτούλα

Όταν την 27η Αυγούστου του 2009 ο Σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας απογειωνόταν με ένα PZL από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για να επιχειρήσει αεροπυρόσβεση στην περιοχή του Κατελειού, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή θα ήταν η τελευταία και συνάμα η μεγαλύτερη απογείωση της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια της ρίψης, το φτερό του αεροσκάφους του χτύπησε καλώδια της ΔΕΗ, ο πολύπειρος πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους και κατέπεσε στον περιβάλλοντα χώρο τουριστικής μονάδας. Λίγα μέτρα χωρίζουν το σημείο της συντριβής από τον επαρχιακό δρόμος Αργοστολίου-Σκάλα, και άλλα τόσα από κτήριο ενοικιαζομένων δωματίων. Όμως ο Σμήναρχος Κωτούλας στην τελευταία του αποστολή ήταν ακριβής. Απέφυγε τον γεμάτο αυτοκίνητα δρόμο και το κτήριο και συνάντησε το θάνατο μόνος του, όπως άξιζε σε έναν ηρωϊκό πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Στέργιος Κωτούλας πέρασε τα τελευταία καλοκαίρια της ζωής του στο νησί μας, προστατεύοντας την Κεφαλονιά που τόσο αγαπούσε από τις πυρκαγιές και τους εμπρηστές. Ακριβώς όπως και τόσοι άλλοι πιλότοι που ριψοκινδυνεύουν τις ζωές τους καθημερινά μέσα σε πεπαλαιωμένα αεροσκάφη τύπου PZL, αμφισβητούμενης συντήρησης και αξιοπιστίας.

Αιωνία του η μνήμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου