Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ασφαλτόστρωση του εθνικού δρυμού του Αίνου .

Eδώ και λίγες εβδομάδες έχει αρχίσει το έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου που πέρνα μέσα από το δρυμό και καταλήγει στις κεραίες. Αυτό θα είναι μια μεγάλη καταστροφή για το Αρχέγονο Δάσος του Αίνου.

Έχει γίνει διαπλάτυνση του δρόμου στο διπλάσιο πλάτος από ότι ήταν. Το βουνό θυμίζει νταμάρι, τα φορτηγά ανεβοκατεβαίνουν και τα σκαφτικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα δημιουργώντας τρομερό θόρυβο μέσα στο δρυμό. Στην είσοδό του, έχει στηθεί ολόκληρο εργοστάσιο, ένας μεγάλος σπαστήρας δημιουργεί υλικό για την πρώτη στρώση του δρόμου .


Ποιός ο λόγος να χαλάσουμε την ηρεμία του βουνού, να χαλάσουμε την φυσική ομορφιά, ρίχνοντας άσφαλτο, Να πληθύνει η κίνηση του βουνού εξαιτίας του δρόμου και να τρομάξουμε την πανίδα του βουνού και να γεμίσει το βουνό σκουπίδια। Αντι να εκμεταλλευτούμε όλα αυτά τα μοναδικά που έχει το βουνό μας εμείς το εκπολιτεύουμε χαλώντας την αυθεντικότητά του.


Το έλατο του Αίνου είναι μοναδικό στον κόσμο είδος, το ενηδημικό abies chephalonica, καθώς και τα άγρια αλόγα όπως και η ορχιδέα του Αίνου που είναι μοναδική στο κόσμο και αυτή. Πρόσφατα εντοπίσθηκε η Μαυροτσικλιτάρα (Dryοcopus martius), ένα είδος δρυοκολάπτη που δεν απαντάται σε άλλο νησί της Μεσογείου.

Και εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά που μας προσφέρει ο Αίνος?

Τον ασφαλτώνουμε για να μπορούμε να τον επισκεπτόμαστε άνετα και οπότε θέλουμε, μέχρι τις κεραίες βεβαία, αυτό μας ενδιαφέρει. Κανονικά ούτε κεραίες ούτε δρόμος έπρεπε να υπήρχαν και όποιος ήθελε να τον επισκεφθεί να αντάλλασσε την σωματική κόπωση με την ομορφιά του βουνού ανεβαίνοντας με τα πόδια από μονοπάτια που υπάρχουν.

Μπορούσαμε να ρίξουμε άσφαλτο και να διαπλατύνουμε τόσους δρόμους στην Κεφαλλονιά που κάθε χρόνο σκοτώνονται τόσοι συμπολίτες μας και τόσοι τουρίστες, γιατί άσφαλτο στον Αίνο?

Προτείνω στα σεστα να κάνουν ψηφοφορία στην home page 'άσφαλτο στον Αίνο' ναι ή όχι να δούμε και τι λένε οι συμπολίτες μας.

Τα Σέστα: Η ψηφοφορία αναρτήθηκε και θα τρέχει για μία εβδομάδα

23 σχόλια:

  1. Είναι στενάχωρο να βλέπεις τις φωτογραφίες που παρατίθενται. Ο Αίνος, ο Εθνικός μας Δρυμός ένα απέραντο εργοτάξιο. Καμία ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ψηφοφορία που ζήτησε ο συντάκτης του άρθρου τρέχει εδώ και λίγη ώρα στη δεξιά στήλη των Σέστων. Λάβετε και εσείς μέρος. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/9/10 22:50

    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!!!!Η ΓΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΤΑΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος επεμβαίνει στη φύση, τότε η φύση βρίσκει τρόπο να αμυνθεί...Έλεος πια με την ανθρώπινη απληστία!!!!!! Ας αφήσουν το βουνό και τη φύση στην ησυχία τους!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έφτιαχνα καλύτερα ένα τελεφερίκ για άμεση πρόσβαση στις πολυπόθητες κεραίες? Νομίζω πως η καταστροφή θα ήταν πολύ μικρότερη και οι ίδιοι θα εξυπηρετούνταν...Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά έκανα μια σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/9/10 01:18

    ντροπη μας πρεπει ολοι μαζι να κανουμε κατι για αυτο το χαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενα είναι σίγουρο ότι με τον δρόμο που θα φτιάξουν βάζουν και την ταφόπλακα στον Εθνικό δρυμό μας γιατί πολύ απλά αφού θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στον Αίνο θα αυξηθούν και τα σκουπίδια που συνήθως αφήνουν οι ασυνήδητοι επισκέπτες στην καλύτερη περίπτωση η τα αποτσίγαρα τους στην χειρότερη με συνέποια να έχουμε φωτιές και καταστροφή του Εθνικού μας δρυμού.
    Την ομορφιά του βουνού μόνο όσοι κοπιάζουν σωματικά την εκτιμούν καιτην απολαμβάνουν γι αυτό και φροντίζουν να την διαφυλάξουν, για όλους δε τους υπόλοιπους δεν είναι παρά μια εφήμερη απόλαυση η πεδίο συμφερόντων.
    Αφυπνιστήτε Κεφαλλήνες και δράστε η μόνη λύση για τη σωτηρία του Εθνικού Δρυμού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/9/10 09:33

    3 εκατομμύρια ο δρόμος 3 το σανατόριο με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να γίνουν απαλλοτριώσεις για να μεγαλώσει ο δρυμός.

    Αυτοί είναι οι δήθεν οικολόγοι κατα άλλα οι κτηνοτρόφοι τους φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!ποιοι πήραν τέτοιες αποφάσεις;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κάτι πρέπει να κάνουμε να οργανωθούμε κατά αυτής της πράξης με κάποια διαμαρτυρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρέπει να σταματήσει το έργο τώρα!!!!!τουλάχιστον να δημοσιοποιηθούν οι προθέσεις, το σκεπτικό, οι στόχοι πριν πέσει έστω και μία ακόμη τσαπιά!
    Δεν είναι λύση να τα καθιστούμε όλα "επισκέψιμα" !!!Είναι προφανές ότι έτσι σε λίγο δεν θα υπάρχει τίποτε άξιο επίσκεψης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος29/9/10 10:15

    πιστευω πως αυτο ειναι αθλιο!σιγα σιγα η κεφαλονια αρχιζει να γινεται τσιμεντουπολη!!!οχι διαφωνω γιατι ο αινος ειναι το στολιδι μας κι ο δρομος ας μεινει χωματενιος!ας μην ειναι και ολα τελεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. to thema me to teleferic pou anaferthike pio pano kai gia mena ine mia kaliteri lisi kai vevea fenete kapos periergo gia emas ado giati den exoume sinithisi...theloume to autokinito mas exo apo to spiti mas exo apo ti doulia mas exo apo ton cafe mas sti platia....As mou pi kapios ti exi gini sosto kai edo kai meta to sizitame...i marina mipos???? o dromos tis kranias mipos???????to lithostroto mipos????i paralia apenanti apo to ktel me ta plakakia pou pane peripato mipos??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος29/9/10 16:12

    eimai kapoios pou ousiastika exw megalosei s auto to vouno...einai ena terastio lathos genikotera o dromos k oi keraies...kathws k to asteroskopio pou vriskete pio prin..h anthropini parousia se tetoio vathmo panta dimiourgei provlimata sthn fusi k to oikosistima dioti den eimaste oikani ooute ena mikro thamno na megalosoume.antitheta ki opws apodikniete k simera me auto to ergo mporoume mesa se polu mikro xroniko diastima na katastrepsoume oloklira dasi...to mono pou thelo einai na paraminei h fusei opws thn vreikame k na min vlepw deithen fisiolatres na voltaroun sto vouno me apotero skopo thn katastrofi...o kathenas mas exei apo ena zeugari podia.ama agapane toso polu thn fusi as perpateisoun mesa sto dasos...oso gia tis keraies idei exoun ksekinisei diafores etereies na vriskonte sta dikastiria gia metra ghs k na topotheteisoun mia sideria gia na ekpempei k na lamvanei simata pou telika eite me ton ena eite me ton allo tropo ta kerdizoun...prwsopiki mou apopsi...lathos pou tous to epitrepoume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος29/9/10 18:31

    Ποιος θα φάει απο αυτό το κονδύλι;Τι χρειαζεται η άσφαλτος τη στογμη που στις κεράιες δεν υπάρχει πλεον μονιμο προσωπικο;Τι έχει να πεί η λαλίστατη κυρια Καμάρη που μονο οι κτηνορόφοι της φτάινε;Τι έχει να πεί ο λαλίστατος κύριος Μπεριάτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος29/9/10 19:02

    O κ. Μπεριάτος, πριν από μερικά χρόνια στα συνέδρια που έκανε για τον Αίνο, είχε προτοστατήσει για να βγει ψήφισμα να μην γίνει ποτέ ασφαλτόστρωση του δρόμου του Αίνου στο τμήμα μέσα στα έλατα. Κάνω λάθος??? Ποιά είναι η γνώμη του σήμερα που ο κ. Γεωργάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης του, ρίχνει μπετά και άσφαλτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος29/9/10 19:19

    Auto tha pei synepeia apopseon...
    Taizoume tin koinonia xortari.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος29/9/10 19:21

    Lathos. Koutoxorto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος29/9/10 21:44

    29/9/10 19:02

    Άκουσες να πει τίποτα τώρα; ΜΟΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος30/9/10 00:08

    Ο Φορέας συμφωνεί με τα έργα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος13/10/10 12:16

    noris noris to thimithikate....na kanete poria diamatririas efoson pesi i asfalto min xalasoun ta prada sas sta xalikia...tromeri enimerosi kai dimosiografia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή