Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του συνδυασμού του Αλ. Παρίση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και ο Συνδυασμός «Ισχυρή Κεφαλονιά» συνεχίζουν τη διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Όπως και σε προηγούμενες ανακοινώσεις του συνδυασμού επισημαίνουμε ότι το ψηφοδέλτιο συγκροτείται με βάση την πολυσυλλεκτικότητα, τον υπερκομματικό χαρακτήρα, την διαπαραταξιακή συμμετοχή και την ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Τις αρχές αυτές που υπηρετεί σε όλη την πολιτική του πορεία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Α. Παρίσης είναι αποφασισμένος να τις ενσαρκώσει και στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι συνδυασμός «Ισχυρή Κεφαλονιά» είναι ο πρώτος συνδυασμός που ανακοινώνει ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές , σχεδόν το 50% των υποψηφίων του, γιατί πιστεύει ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα ποιοι θα κληθούν αύριο να υπηρετήσουν τον τόπο μας και αφ’ετέρου επιθυμεί να καταδείξει ότι το ψηφοδέλτιο συγκροτείται με όρους κοινωνίας, χωρίς δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα, και χωρίς την ομηρία της έγκρισης οιασδήποτε κομματικής ή άλλης επιταγής.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτά ο συνδυασμός σήμερα ανακοινώνει άλλους 95 υποψηφίους εκ των οποίων οι 17 εντάσσονται το κεντρικό ψηφοδέλτιο των δημοτικών συμβούλων και οι 78 εντάσσονται στα τοπικά ψηφοδέλτια του συνδυασμού. Σημειώνουμε ότι ο συνδυασμός έχει ήδη ανακοινώσει 25 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, αγγίζοντας έτσι τον αριθμό των 120 ανακοινωθέντων υποψηφίων προσώπων, καλύπτοντας σχεδόν το ήμισυ του τελικού ψηφοδελτίου.

Οι υποψήφιοι του κεντρικού ψηφοδελτίου
Το κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού με τους ήδη ανακοινωμένους και τους νέους ανακοινωθέντες υποψηφίους διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Οι πρώτοι εφτά του Μπεριάτου

O υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μπεριάτος ανακοίνωσε τους πρώτους εφτά υποψήφιους του ψηφοδελτίου του στην Κεφαλονιά. Αυτοί είναι οι εξής:

Διονύσης Γεωργάτος, Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Παναγής Βλάχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος
Σπύρος Βαλλιανάτος, Νομαρχιακός Σύμβουλος
Ιφιγένεια Γεωργοπούλου, Νομαρχιακή Σύμβουλος
Μίνα Γαβριελάτου, Αντινομάρχης
Νόπη Αλεξανδροπούλου, Δήμαρχος Παλικής
Νικόλαος Βαλλιανάτος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου

Βγήκε το πόρισμα για τους νεκρούς στη Marfin


Η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου ήταν κλειδωμένη, ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει। Οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να διασωθούν μετά τον εμπρησμό από τις μολότοφ, εγκλωβίστηκαν σε μια... σιδερένια κλούβα. Η τραγωδία ίσως θα ήταν μεγαλύτερη, αν δεν είχε μείνει συμπτωματικά ανοιχτή μια πόρτα διαφυγής, για να εξαερίζεται ο χώρος, επειδή μύριζε μια τουαλέτα! Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που επισημαίνονται στο πόρισμα της Επιθεώρησης του Υπουργείου Εργασίας, η οποία ερεύνησε τις συνθήκες της πυρκαγιάς στο υποκατάστημα της Μarfin Βank, μετά τον εμπρησμό από ομάδα αντιεξουσιαστών το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010, με αποτέλεσμα τον θάνατο της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη.
Στο πόρισμα που συνέταξε τον προηγούμενο Ιούλιο ο επιθεωρητής Θεοδόσιος Πανταζόπουλος, καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας του κτιρίου, κλειδωμένες έξοδοι διαφυγής, ελλείψεις πιστοποιητικών και απουσία σχετικής εκπαίδευσης του προσωπικού, γεγονότα που επηρέασαν την απόπειρα απεγκλωβισμού των εργαζομένων μετά τη δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων। Όπως μνημονεύεται, «στο υποκατάστημα εργάζονταν συνολικά 27 άτομα. Υπήρχε μόνο μία έξοδος κινδύνου που βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου και δίπλα από την κύρια είσοδο της τράπεζας. Ωστόσο αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε από τους εργαζομένους γιατί στο ισόγειο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και η ατμόσφαιρα από τον καπνό ήταν αποπνικτική». Όμως, αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα.

Η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ


Μια και η "Αρχή" αυτή θα επενδύσει 5 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, μετά απο συμφωνία με τον πρωθυπουργό, στο χώρο του Ελληνικού ας δούμε τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί...


Σκοπός της "... να αναπτύσει, να επενδύει και να διαχειρίζεται τα αποθεματικά του κράτους και άλλων περιουσιακών στοιχείων που της ανατίθενται από το Ανώτατο Συμβούλιο, σύμφωνα με τις πολιτικές, τα σχέδια και προγράμματα που έχουν εγκριθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο."