Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ρήγμα στο «COLOSSUS»

Ρήγμα σε δύο στεγανά υπέστη το πλοίο «COLOSSUS» της εταιρείας «NEL», ύστερα από προσάραξη του σε βράχια σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Βασιλική Λευκάδας.

Στο πλοίο που είχε αποπλεύσει χθες, στις 20:00 από την Κόρινθο, με προορισμό την Ανκόνα Ιταλίας, επέβαιναν 20 άτομα πληρώματος και 11 οδηγοί με 58 φορτηγά οχήματα. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με σωστική λέμβο στο λιμένα Βασιλικής Λευκάδας και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης.
Το πλοίο αναμένεται αποκολληθεί και να ρυμουλκηθεί από σκάφος που ξεκίνησε από την Πάτρα, ενώ στην περιοχή αναμένεται να καταπλεύσει και αντιρρυπαντικό πλοίο.

Στο πλοίο επιβιβάσθηκε το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, το οποίο διαπίστωσε εκτεταμένες υλικές ζημιές. Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.
πηγή: zougla

Το νέο group των Σέστων στο facebook.

Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί ένα νέο group των Σέστων στο facebook:

Τα Σέστα (new)

το οποίο είναι αναβαθμισμένο και περιέχει πολλά νέα στοιχεία, όπως chat κλπ.

Όποιοι δεν έχετε προστεθεί ήδη σε αυτό και θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας και μέσα από το facebook, δεν έχετε παρά να γίνετε μέλη.



17 Νοέμβρη 1973

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου


Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου1973, όταν ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές της Αθήνας και συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο. Ζητούσαν την κατάργηση του Ν.1347, ο οποίος προέβλεπε την υποχρεωτική στράτευση όσων ανέπτυσσαν συνδικαλιστική δράση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η αστυνομία, παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, εισήλθε στο χώρο του ιδρύματος, συνέλαβε 11 φοιτητές και τους παρέπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της «περιύβρισης αρχής». Οι 8 καταδικάστηκαν σε διάφορες ποινές, ενώ περίπου 100 άλλοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους και να ντυθούν στο χακί.

Νέοι φόροι στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών

Οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ, η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, σε ευρεία σύσκεψη που βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών. Δεν αποκλείεται στην σύσκεψη να μετέχει και η τρόικα.

Οι αποφάσεις θα αποτυπωθούν στον Προϋπολογισμό 2011 που θα κατατεθεί αύριο, Πέμπτη, στην Βουλή. Στόχος είναι η άντληση περίπου 2 δισ. ευρώ, τα οποία αφενός θα περιορίσουν την υστέρηση των εσόδων του 2010 καθώς μέρος των εισπράξεων θα εγγραφεί στην εφετινή χρήση και αφετέρου να στηρίξουν τα έσοδα του 2011, τα οποία λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας θα είναι λιγότερα σε σχέση με εφέτος και το 2009.

Λάσπη και πάλι στα Σιμωτάτα

Αρχείο kefthim
Μετά και την χθεσινή βροχή ο δρόμος εντός του χωριού Σιμωτάτα έκλεισε και πάλι με το "κατέβασμα" που έκαμε το βουνό. Ευτυχώς ο δρόμος άνοιξε γρήγορα μια και τα μηχανήματα ήταν σε επιφυλακή ανάμεσα στα χωριά Σιμωτάτα-Βλαχάτα.
Απ' ότι φαίνεται το ρέμα που δημιουργήθηκε από την μεγάλη νεροποντή του Οκτώβρη, θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά αυτόν τον χειμώνα.
Εφιστώ την προσοχή των οδηγών που θα κάνουν την διαδρομή Πόρο-Αργοστόλι, όταν περνάνε από τα Σιμωτάτα, διότι όπως αποδείχτηκε απόψε ο δρόμος μπορεί να κλείσει από κατολίσθηση ανά πάσα στιγμή.

kefthim