Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Η Κεφαλονιά σε iPhone και iPad

Σύσκεψη με θέμα τις επισκέψεις στον Εθνικό Δρυμό Αίνου

Σήμερα Παρασκευή, 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, με θέμα την διενέργεια επισκέψεων του κοινού στον Αίνο.


Πρόκειται για πρωτοβουλία των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης η οποία υπάγεται στο πλαίσιο της αναγκαιότητας γνωριμίας και ανάδειξης του Εθνικού μας Δρυμού. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών του Νομού μας και ιδιαίτερα των νέων σε περιβαλλοντικά θέματα.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου, του Ορειβατικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Κεφαλληνίας, της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας Περιβάλλοντος Πυλάρου, του Ελληνικού Ιδρύματος Εθελοντισμού & Νεολαίας, της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παλικής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.


Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε τη σημασία της μύησης των πολιτών του Νομού με το φυσικό και ζωικό στοιχείο που ενδημεί στον Αίνο και το ξεχωριστό οικοσύστημά του και ζήτησε από τους παρευρισκομένους τη συμβολή τους ώστε να επιτευχθεί στο βέλτιστο βαθμό ο εν λόγω στόχος.


Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ξεκινούν μαθητικές επισκέψεις στο βουνό, καθώς και ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου.


Την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, και ώρα 9:00 με 15:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και γονέων, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ