Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Δωρεάν τεστ Παπ στα δημόσια νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα


Για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα ( 24 έως τις 31 Ιανουαρίου) θα γίνονται δωρεάν τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική।Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας।Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους. «Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας. Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
tanea

Στα χαρτιά ο Ολυμπιακός τον Α.Ο. Κροκεών

Στα χαρτιά φαίνεται ότι θα κερδίσει ο Ολυμπιακός τον αγώνα με τον Α.Ο. Κροκεών μιας και η ομάδα της Λακωνίας δεν θα ταξιδέψει στην Κεφαλονιά λόγω οικονομικών προβλημάτων.
πηγή: gazzetta.gr

Κατάργηση παρεκκλίσεων στις περιοχές NATURA

Απόσπασμα από τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου στις 20-1-2011

Γίνεται ενημέρωση ότι με νέο Νομοσχέδιο επιχειρείται η κατάργηση των παρεκκλίσεων στην εκτός σχεδίου δόμηση σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί “ NATURA” και η θέσπιση ελάχιστου ορίου αρτιότητας και κατάτμησης στα 10 στρέμματα.


Ο Πρόεδρος ενημερώνει ότι οι περιοχές “ NATURA” στην Κεφαλλονιά είναι περιορισμένες (Αίνος- Αγ. Δυνατή και θαλάσσιες εκτάσεις) και επομένως οι επιπτώσεις από τους περιορισμούς δόμησης δεν θα είναι σημαντικές.


Πολλοί συνάδελφοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι τελικά θα συμπεριληφθούν και περιμετρικές ζώνες , στις οποίες θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις και ουσιαστικά θα είναι αδύνατη η εκτός σχεδίου δόμηση. Αποφασίστηκε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση , αφού ακόμη το νομοσχέδιο δεν έχει πάρει την οριστική του μορφή.