Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Παρίσης - Σπύρου μαζί

Κοινό αγώνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κεφαλονιάς της Ν.Δ. Αλέξανδρο Παρίση, θα κάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, στην Κεφαλονιά.
Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες (πρώην βουλευτές του Κόμματος και οι δυο), κατά την επίσκεψη που έκανε ο κ. Σπύρου στο νησί του Κέφαλου.
Παράλληλα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με στελέχη του Κόμματος στο Νομό, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, το όνομα του συνδυασμού, καθώς και το πρόγραμμα για τα Ιόνια Νησιά.
Αυτό που δήλωσε με το πέρας των επαφών του, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη, είναι ότι: «το ψηφοδέλτιο θα είναι ισχυρό και θα δώσει την πρωτιά στο συνδυασμό μας».
Χθες το μεσημέρι ο κ. Σπύρου μετέβη στη Ζάκυνθο, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Γιάννη Γιαννούλη και ακολούθως θα συναντούσε στελέχη της Ν.Δ. στο Νομό, τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο.

Κανάλι 1 - Κέρκυρα

Οι τιμές της αμόλυβδης

Αναλυτικά οι μέσες τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε κάθε νομό της χώρας σήμερα διαμορφώνονται ως εξής: Νομός Ημαθίας 1,476 ευρώ το λίτρο, Νομός Πέλλης 1,479 ευρώ το λίτρο, Πιερίας και Κιλκίς 1,485 ευρώ το λίτρο, Σερρών 1,487 και Δράμας 1,488 ευρώ το λίτρο. Στη νομαρχία Πειραιώς η μέση τιμή καταγράφεται στο 1,491 ευρώ το λίτρο, στους νομούς Αργολίδας και Ξάνθης στο 1,492 ευρώ το λίτρο στη Μαγνησία 1,493 ευρώ το λίτρο στη Φθιώτιδα 1,494 και στην Αχαΐα 1,496 ευρώ το λίτρο. Στην Καβάλα και στην Καρδίτσα 1,497 ευρώ το λίτρο, και στη Λάρισα και τη Χαλκιδική 1,499 ευρώ το λίτρο. Στα Τρίκαλα και την Καστοριά η μέση τιμή είναι 1,500 ευρώ στη Βοιωτία και τη Μεσσηνία φτάνει στο 1,503 ευρώ το λίτρο και στη Φλώρινα και την Ηλεία το 1,504 ευρώ το λίτρο. Κοζάνη και Κορινθία η μέση τιμή εμφανίζεται στο 1,505 ευρώ το λίτρο και στην Πρέβεζα Αιτωλοακαρνανία και τη Λακωνία στο 1,507 ευρώ το λίτρο. Στην Εύβοια 1,508 ευρώ το λίτρο και 1,509 σε Αρκαδία και Άρτα. Στη Ροδόπη 1,512 ευρώ το λίτρο και στην Ευρυτανία 1,514 ευρώ το λίτρο. Στον Έβρο η μέση τιμή φτάνει στο 1,518 και στα Γρεβενά στο 1,519 ευρώ το λίτρο. Ακόμη υψηλότερα είναι η μέση τιμή στη Λευκάδα με 1,521 ευρώ το λίτρο και Λέσβος και Ζάκυνθος έχουν μέση τιμή 1,524 ευρώ το λίτρο. Η Φωκίδα 1,526 ευρώ το λίτρο και τα Ιωάννινα 1,529 ευρώ το λίτρο. Στο 1,541 ευρώ το λίτρο φτάνει η μέση τιμή στη Θεσπρωτία και στο 1,544 ευρώ το λίτρο τα Δωδεκάνησα. Ο νομός Ηρακλείου ακόμα υψηλότερα η μέση τιμή του διαμορφώνεται στο 1,561 ευρώ το λίτρο και ο νομός Κέρκυρας έχει μέση τιμή 1,568 ευρώ το λίτρο. Οι Κυκλάδες και η Χίος εμφανίζουν μέση τιμή να διαμορφώνεται στο 1,570 ευρώ το λίτρο και η Κεφαλονιά φτάνει στο 1,572 ευρώ το λίτρο. Στο νομό Χανίων ανεβαίνει ακόμη λίγο η μέση τιμή και διαμορφώνεται στο 1,574 και Σάμος Ρέθυμνο έχουν μέση τιμή στο 1,587 ευρώ το λίτρο και ο ακριβότερος νόμος με μέση τιμή είναι το Λασίθι με 1,591 ευρώ το λίτρο.

ΑΠΕ

Οι περιοδίες του Παρίση

Με περιοδείες σε διάφορα μέρη του νησιού εντείνει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλ. Παρίσης.
Τη Δευτέρα το βράδυ ο Αλ. Παρίσης μετέβη στην περιοχή της Παλικής όπου συμμετείχε στο πανηγύρι του Σταυρού στη Μονή των Κηπουραίων, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του, μεταξύ άλλων τον Β. Θεοφιλάτο, τον Κ. Πετράτο, την Ελπ. Κατσαϊτη, τον Βασ. Ρουχωτά και άλλους.
Την Τρίτη το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς βρέθηκε στην περιοχή της Λειβαθούς και στην Πεσσάδα, όπου παρευρέθηκε στο πανηγύρι του Σταυρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δυο αυτές εξορμήσεις του ο Αλ. Παρίσης έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής από τον κόσμο που εκφράζει έτσι την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και την υποψηφιότητά του.
Την Τετάρτη το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς μίλησε στο BOWLING στα Τραυλιάτα σε συγκέντρωση 150 περίπου Άγγλων που διαμένουν μόνιμα στην Κεφαλονιά και ψηφίζουν, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που τους απασχολούν και μαζί να συνδιαμορφώσουν τις λύσεις για την κοινότητά τους στην Κεφαλονιά.
Κοινή άποψη όλων που παρευρέθηκαν ήταν ότι ο Αλ. Παρίσης είναι ο καταλληλότερος ώστε να καταλάβει την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγγλική κοινότητα στην Κεφαλονιά, ενώ συμφωνήθηκε να ανανεωθεί το ραντεβού προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα όλα τα ζητήματα και να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.

http://www.anexarttitos.gr/