Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Νέο φρούτο... εθνικοεπαναστατικό?



Η εθνικοεπαναστατική οργάνωση "Φράξια Μαρίνος Αντύπας" ανέλαβε την ευθύνη για την πυρπόληση ενός πανό της κατάληψης των ΤΕΙ, καθώς και για τη βεβήλωση του μνημείου της συνδρομής των Ισραηλινών δυνάμεων μετά το σεισμό του '53.

Το κείμενο που έχουν αναρτήσει στο forum webwar2.org δηλώνουν εθνικιστές επαναστάτες (μείγμα ναζισμού με κομμουνισμό δηλαδή ?), φέρονται κατά δεξιών και ακροδεξιών αλλά και αναρχικών, Εβραίων κλπ (ό,τι κινείται εκτελείται)

Δηλώνουν δε, ότι οι παραπάνω ενέργειες ήταν μόνο η αρχή και απειλούν ότι θα ακολουθήσουν άλλες, πιο δυναμικές.

11 σχόλια:

  1. Δαίμονας31/8/10 21:51

    Αυτή η φράξια που έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες μέρες θεωρεί επανάσταση το να κάψει ένα πανό και να ρίξει σπρέι σε ένα μνημείο.

    Μήπως πρόκειται για μια παρέα πιτσιρίκια που δεν έχουν τίποτε καλύτερο να κάνουν? Γιατί πολιτικό λόγο δεν έχουν στην "ηλεκτρονική τους προκήρυξη", φάσκουν κ αντιφάσκουν.

    Δεν κάθεστε σπίτι να διαβάσετε καλύτερα κ να αφήσετε την επανάσταση για όταν μεγαλώσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/8/10 23:13

    Na sou thimisw oti etsi legane gia oles tis organwseis tis ellados otan itan akoma nees kai bazane gkazakia...Me to logia s einai san na tous prokaleis na kanoun xeirotera...mprabo re.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/9/10 01:09

    Πολύ καλή η κίνηση της οργάνωσης! Ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα και ξεκάθαροι στόχοι! Αναρχικοί & εβραίοι εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Αναμένουμε και τα νέα χτυπήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δαίμονας1/9/10 10:00

    Αγαπητέ ανώνυμε #1 καταρχήν αν πρόκειται για εκκολαπτόμενη τρομοκρατική οργάνωση δεν νομίζω να προκληθούν από ένα σχόλιο σε ένα blog για να αρχίσουν την τρομοκρατική τους δράση. Κατά δεύτερον έχεις υπ' όψιν σου καμιά τρομοκρατική οργάνωση να κάνει δημοσιεύσεις σε forum και ειδικά τέτοιας χαμηλής ιδεολογίας όπως το webwar? Λες να αφήνουν έτσι εύκολα ηλεκτρονικά ίχνη οι οργανώσεις? Αν ήταν έτσι θα έστελναν τις προκηρύξεις τους με e-mail και δεν θα έμπαιναν στον κόπο να τις παρατάνε τυπωμένες από δω κ από κει.

    Για τον ανώνυμο #2 δεν έχω να σχολιάσω και πολλά. Αλλά οι αναρχικοί και οι Εβραίοι εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα? Και ποια είναι αυτά ρε μεγάλε εσύ που ξέρεις όλη την αλήθεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημειώνουμε ότι στη δημοσίευσή της η Φράξια αφιερώνει την ενέργειά της στο δημοσιογράφο Σπύρο Αλεβιζόπουλο, ο οποίος απάντησε μέσω του kefaloniaphotonews.gr ως εξής:

    "Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα έπεσα από τα σύννεφα. Διαπίστωσα ότι την ενέργεια αυτή μου την .....αφιερώνουν (;) γράφοντας τα εξής: ΥΓ 2: Αφιερώνουμε την ενέργειά μας στον αμερόληπτο δημοσιογράφο, σύντροφο Σπύρο Αλεβιζόπουλο ο οποίος βάλλεται άδικα και ύπουλα από ακροδεξιά συντηρητικά στοιχεία του νησιού μας. Παρ’ ότι δεν ταυτιζόμαστε 100% με τις απόψεις του, εντούτοις δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι έχει επαναστατική θέση και άποψη. Η Επανάσταση δεν έχει «χρώμα», είναι πάνω απ’ όλα Συνείδηση!
    Να και κάτι ανήκουστο. Θα διαβάσετε αν μπείτε στην ιστοσελίδα όσα αναγράφουν. Πάντως μια πράξη που έγινε πριν από 70 χρόνια, κανείς τότε δεν μπορούσε να σκεφτεί πώς θα εξελισσόταν αυτό το κράτος που λέγεται Ισραήλ. Όμως άλλες οι συνθήκες το 1953, άλλες τώρα.
    "Σύντροφοι", όχι δεν δέχομαι την....αφιέρωσή σας. Πέστε μου ότι ήταν ένα κακό χιούμορ, διότι δεν μπορώ να το πιστέψω, πέστε μου ότι μου κάνετε πλάκα.
    Η πρώτη φωτογραφία είναι περσινή, η δεύτερη πριν λίγες μέρες, πάνω από τη μαύρη μπογιά αυτή τη φορά βάλανε κόκκινη. Όπως καταλαβαίνετε, ο Δήμος πέρα βρέχει, το 2005 ήταν η πρώτη βεβήλωση, αν και έχουμε αναφερθεί τόσες φορές για να καθαριστεί η πλάκα.
    Ειλικρινά σας λέω, τέτοια....συμπαράσταση δεν την περίμενα, ούτε στο όνειρό μου κάτι τέτοιο δεν θα το έβλεπα. Σας ζητάω.. .συγνώμη.

    Σπύρος Αλεβιζόπουλος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/9/10 13:01

    @ Δαίμονας

    Κατ΄ αρχήν αν δεν ξέρεις υπάρχουν και τρομοκρατικές οργανώσεις της άκρας αριστεράς που στέλνουν προκηρύξεις μέσω mail ακόμα και μέσω αναρτήσεων σε sites (π.χ. Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς στο indymedia). Πολλές από αυτές μάλιστα τις οργανώσεις έχουν και εξελιγμένο "οπλοστάσιο" που αποτελείται όχι μόνο από γκαζάκια αλλά και από βόμβες μεγάλης ισχύος... Οπότε ασ' το καλύτερα... Ας μην προκαλούμε την τύχη μας, ιδιαίτερα σ' ένα μικρό μέρος όπως η Κεφαλονιά

    Επίσης για την δεύτερη επισήμανσή σου, χωρίς να λέω ότι συμφωνώ απόλυτα, εντούτοις υπάρχει η άποψη ότι οι αναρχικοί και οι εν γένει "αριστεροί", μέσω των διακηρύξεών τους για κατάργηση των κρατών και των εθνών στην ουσία προωθούν τα παγκιοσμιοποιητικά σχέδια των Σιωνιστών για κατάργηση των διαφορετικοτήτων και εκμετάλλευση των πάντων στο βωμό του κέρδους... Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που κατεξοχήν μάχονται σήμερα το Ισραήλ (Ιράν, Χαμάς, Χεζμπολλάχ) έχουν κατεξοχήν Εθνικιστικό λόγο και Ιδεολογία αφού πολεμούν πάνω απ' όλα για την Πατρίδα τους (βλ. Χαμάς στην Παλαιστίνη). Άρα λοιπόν και "αριστερός-αναρχικός-αντιεθνικιστής" και κατά των Εβραίων δεν γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δαίμονας1/9/10 14:02

    Δεν θα διαφωνήσω στο πρώτο σκέλος, επιμένω όμως ότι αν η αφορμή για την κλιμάκωση της επανάστασής τους βρεθεί σε ένα κατ' ουσίαν ανώνυμο σχόλιο σε ένα blog, τότε η ιδεολογία πάει περίπατο.

    Κατά τα λοιπά συμφωνώ μαζί σου περί επαναστάτη-αντισιωνιστή και θα σταθώ στη βεβήλωση του ονόματος του Μαρίνου Αντύπα που αγωνίστηκε για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου και κυρίως αγροτών και εργατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/9/10 14:39

    @ Δαίμονας

    Και γιατί "βεβήλωση" του ονόματος του Μαρίνου Αντύπα; Όσο και να διαφωνείς με συγκεκριμένους τρόπους πάλης, δεν είδα πουθενά να βεβηλώνουν ούτε τους αγώνες ούτε την ιστορία του Μαρίνου Αντύπα. Ίσα-ίσα που στο συγκεκριμένο φόρουμ παρέθεσαν και βιογραφικό του με εγκωμιαστικά λόγια ενώ ο λόγος της Φράξιας στην προκήρυξη δείχνει αρκετά σοσιαλιστικός. Μιλούν μάλιστα για "εθνικοταξική πάλη" για την οποία κατεξοχήν αγωνίστηκε ο Αντύπας. Άλλο ότι δεν συμφωνώ με τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δαίμονας1/9/10 15:42

    Επειδή η συνέχιση της συζήτησης εκτιμάται από ομοϊδεάτες των δραστών ως αναγνώριση της απήχησης των ενεργειών, προσωπικά σταματάω τη συμμετοχή μου σε αυτό το θέμα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/9/10 16:15

    Ok σεβαστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/9/10 07:29

    βεβήλωση του ονόματος του Αντύπα διότι για όσους έχουν ασχοληθεί με τον επαναστάτη αυτόν ξέρουν ότι ήταν επηρεασμένος απο αναρχικές ιδέες.

    http://istorikathemata.blogspot.com/2010/08/blog-post_19.html

    προφανώς η "φράξια" θέλει να ειρωνευτεί τους αναρχικούς, αφού χρησιμοποιεί το όνομα μαρίνος αντύπας.
    χρησιμοποιεί το φράξια το οποίο είναι λέξη που ακούγεται αρκετά τελευταία. βλέπε ΣΠΦ- φράξια μηδενιστών
    και στο τέλος του παραληρήματος τους χρησιμοποιούν το : αυτή τη φορά ήρθαμε στη πόρτα σας, την επόμενη θα μας βρείτε στα σπίτια σας (βλέπε σέχτα επαναστατών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή