Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι Έλληνες ηθοποιοί παγώνουν στο αγιάζι (του έρωτα)

Μετά την επιτυχία των σίριαλ «Χίλιες και μία νύχτες» και «Kismet», ακόμη δύο νέες τουρκικές σειρές εισβάλλουν προσεχώς στο τηλεοπτικό μας τοπίο. Ο λόγος για τα «Ασημένια φεγγάρια», που κάνουν πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 στις 27 Δεκεμβρίου, στις 17.00, και θα προβάλλονται καθημερινά την ίδια ώρα, καθώς και για «Το αγιάζι του έρωτα», που ξεκινά στις 29 Δεκεμβρίου, στις 22.00, από τον Alpha. citypress.gr


Μην φανταστείτε βέβαια ότι πρόκειται για τίποτε χιλιοβραβευμένες σειρές που μας τις φέρνουν για να μας κάνουν μάθημα πολιτισμού. Μιλάμε για σειρές του κιλού, ποιοτικά χειρότερες από τις δικές μας που παίζονταν τα τελευταία χρόνια, όμως λύνουν τα χέρια στα βαρυφορτωμένα με έξοδα κανάλια.


Μια σειρά για να γυριστεί χρειάζεται ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς, σκηνικά και λοιπά πολλά τα οποία εκτοξεύουν το κόστος επεισοδίου σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Τι θα κάνει λοιπόν ο καναλάρχης? Θα κόψει από το μισθό του για να φάνε οι άλλοι? Όχι βέβαια, θα ακολουθήσει τη νέα και δοκιμασμένη (πλέον) συνταγή: Θα πληρώσει λίγες τούρκικες λίρες και θα αγοράσει τα δικαιώματα μιας "βήτα" τηλεοπτικής σειράς με πολύ έρωτα, κάμποση δολοπλοκία και αρκετή συγκίνηση.

Η  πρώτη δοκιμή έγινε πέρσι με τις χίλιες και μία νύχτες, όταν οι Ονούρ και Σεχραζάτ έγιναν οι νέοι ήρωες της Ελληνικής τηλεόρασης. Η προπαγάνδα άρχισε από νωρίς όταν η τούρκικη "υπερπαραγωγή" διαφημίστηκε λες και ήταν οι Sopranos. Τονίστηκε επίσης πόσο προωθεί την ελληνοτουρκική φιλία, σαν ένας τηλεοπτικός πρέσβης ας πούμε. Παίχτηκαν κάμποσα επεισόδια, άρχισαν και οι ειδήσεις σχετικά με το ζευγάρι Ονούρ - Σεχραζάτ, τους φέραμε και στην Ελλάδα, τους παίζανε τα κανάλια πρωί - μεσημέρι - βράδυ, να τη λιπόν και η επιτυχία.

Αφού η μέθοδος "Μπανιστήρ ντουλάπ - τσουτσού νταχτηρντί" πέτυχε την πρώτη φορά, τι θα εμποδίσει τους ειδήμονες της ελληνικής Τη-Βού να μας πλασάρουν το Κισμέτ, τα Ασημένια φεγγάρια και το αγιάζι του έρωτα σήμερα, ή το "7 ψοφίμ μπαχτσέ σιχτήρ χανούμ" (θανάσιμες πεθερές), "Μπομπ-αγά ο Μερεμέτ παγαπόντ" (ο μάστορας) και "Μπουνταλά χαλκά (βέρα) στο δεξί".

Αυτό βέβαια ευχαριστιόμαστε σαν τηλεθεατές θα μου πείτε, εσένα τι σε κόφτει? Δε με κόφτει και πάρα πολύ για να είμαι ειλικρινής, κουβέντα κάνουμε. Ευτυχώς το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να κλείσουμε το χαζοκούτι και να επιλέξουμε οι ίδιοι τι θα δούμε. Είτε αυτό είναι σειρά, είτε ταινία, είτε ντοκιμαντέρ, όλο και από κάπου θα βρούμε να κατεβάσουμε αυτό που επιθυμούμε.

Καλή μας απόλαυση λοιπόν, ο καθένας ότι επιλέξει...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου