Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ετοιμάζεται ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα, στην Αθήνα το ιστορικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τον καθιερωμένο τριήμερο εορτασμό της επετείου του 1973. Μαζικοί φορείς, σύλλογοι, σχολεία, αγωνιστικές συσπειρώσεις του κινήματος και μεμονωμένοι επισκέπτες θα δώσουν το «παρών» όπως κάθε χρόνο στον εορτασμό κραδαίνοντας τα μηνύματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας την επικαιρότητα και τη σημασία τους για το «σήμερα». Ο τριήμερος εορτασμός αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, με την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
...
Στην Κεφαλονιά, αύριο Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο, με αφιέρωμα στο «ιστορικό της εξέγερσης», συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στο Αιγαίο και το νόημα της ανεξαρτησίας σήμερα» και μουσικό αφιέρωμα. Την Τετάρτη, στην Κεφαλονιά θα γίνει η κεντρική εκδήλωση και πορεία στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Αργοστολίου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία.

Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/11/10 14:24

    Ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της κάλπης έδειξε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα είπε ότι «η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του ΔΝΤ έγινε κατανοητό. Παρά το τόσο σκληρό πρόγραμμα, οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να το υποστηρίξουν, έγινε κατανοητό στον πληθυσμό ότι ήταν αναγκαίο και αυτός τελικά υποστήριξε στην πλειοψηφία του την υπάρχουσα κυβέρνηση».



    «Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων», εξήγησε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Στρος Καν.

    ΕΥΓΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή