Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ο Μάκης Φόρτες στη Φωνή της Ιθάκης

Ο Μάκης Φόρτες μιλώντας στην εφημερίδα "Φωνή της Ιθάκης" διευκρίνησε ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητά του ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, όμως δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση της θέσης. Πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για εκλογή Περιφερειάρχη εκτός Κέρκυρας.

Μπορεί να μην μπήκε στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα του υποψηφίου, όμως βρίσκεται σε ανοιχτή συζήτηση με όλες τις παρατάξεις για μια συνεργασία στην αυτοδιοίκηση.



Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνοχή της περιφέρειας Ιονίων Νήσων υποστηρίζοντας ότι αν κάθε νησί εντασσόταν στην όμορή του ηπειρωτική περιφέρεια θα ήταν πάντα ο αδύνατος κρίκος. Αντιθέτως σε μια περιφέρεια που αποτελείται από ισοδύναμα νησιά τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι "ακόμη και αν δεν υπήρχε (σ.σ. ιστορικά) η περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα έπρεπε να δημιουργηθεί.

Πιστεύει ότι ο "Καλλικράτης" δεν αντικαθιστά, αλλά συμπληρώνει τον "Καπποδίστρια", παρ' όλα αυτά η επιτυχία του θα κριθεί στην πράξη και θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση των θεσιμκών και οικονομικών υποσχέσεων της κυβέρνησης.

Τέλος εμφανίζεται αισιόδοξος σε σχέση με την οικονομική ύφεση που διανύει η χώρα, πιστεύοντας και στο ρόλο της αυτοδιοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Φόρτε στο blog του makisfortes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου