Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Οργή, Θλίψη και Αηδία



Τι να πεί κανείς γ'αυτό που αισθάνεται, όταν αντικρίζει τον Αίνο, όταν ανεβαίνει το δρόμο για τα έλατα, ενα δέος μια ανατριχίλα, περηφάνια που είναι το δικό μας βουνό και μπορούμε να το δείχνουμε στους επισκέπτες και να λέμε ... Ο Αίνος το ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς με τα σπάνια μαύρα έλατα.!!!, στέκεται εκεί και μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί, μοναδικοί, ιδιαίτεροι και τυχεροί!

Όταν είδα το σύννεφο του καπνού να ξεχύνεται στην πλαγιά, ένιωσα ενα σφύξιμο στο στομάχι, τι θα γίνει θα προχωρήσει η φωτιά; λες να χάσουμε το βουνό;τι θα συμβαίνει τώρα στα τόσα ζώα που ζούν εκεί;


Οι ώρες περνάνε και βλέπω απ'το μπαλκόνι τη λάμψη της φωτιάς να μεγαλώνει,οργή και θλίψη,τίποτα άλλο. Μπαίνω στο internet και μαθαίνω οτι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη,όπως επίσης μαθαίνω οτι όλοι οι τοπικοί άρχοντες έχουν παραταχθεί καταμεσής του δρόμου με τα κινητά τους να έχουν πιάσει και αυτά φωτιά προκειμένουν να ενημερώνουν το τύπο, ξαφνικά εκτός απο οργή και θλίψη νιώθω και αηδία! Μεγάλη αηδία!

Νατοι πάλι αυτοί... εμφανίστηκαν σαν τα κοράκια για τους ψήφους! Δε καταλαβαίνω καν ποιός είναι ο ρόλος τους εκεί; τι παριστάνουν;οργανώνουν;ή μήπως έχουν πιάσει κλαδιά και μάνικες και βοηθούν; γιατί μόνο τότε θα ήταν δικαιολογημένη η παρουσία τους. Όχι, πάνε για να μας πείσουν πόσο αγαπάνε τον τόπο και πόσο απαραίτητοι μας είναι.

Που είναι το έργο τους για τον Αίνο; που είναι οι υδατοδεξαμενές για να αντληθεί νερό σε ώρα ανάγκης; που είναι οι αντιπυρικές ζώνες; που είναι η νομοθεσία που θα απαγορεύει να μπαίνει ο οποιοσδήποτε και να εκμεταλλέυεται το Δρυμό;και βέβαια που είναι η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα; ποιοί είναι οι εμπρηστές; τι ώφελος έχουν; Είναι λέει ο τοπικός τύπος οι γνωστοί άγνωστοι, δηλαδή τι; είναι πρόσωπα συγκεκριμένα που κάποιοι τα ξέρουν αλλα σιωπούν;;;

Αν είναι έτσι μπράβο μας λοιπόν! δε μας αξίζει τίποτα απο αυτά που έχουμε και αν τα χάναμε δε θα ήταν άδικο! Μας αξίζουν μόνο αυτοί που εμείς οι ίδιοι εκλέγουμε!

Οργή, Θλίψη και Αηδία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου