Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δήμο Λειβαθούς

Ο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ" ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΦΡΟΝΤΙΔΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, "ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ" ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ


Είναι κεντρική πολιτική επιλογή της ΕΕ και της σημερινής κυβέρνησης που είναι συνέχεια της προηγούμενης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η μάχη μέχρι εσχάτων για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και κατάκτηση νέων μεριδίων στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Μια βασική παράμετρος είναι η μείωση του κόστους. Προτεραιότητα έχουν την μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, δηλαδή το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος. Αυτό εκφράζεται μέσα από αποφάσεις, οδηγίες της ΕΕ προς τις κυβερνήσεις να τα προωθήσουν με νόμους και προεδρικά διατάγματα και αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα κ.α.
Με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση και με την αλματώδη αύξηση της ανεργίας που είναι σύμφυτη του συστήματος, δημιουργούν μέσα από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το σπάσιμο μιας θέσης σε δύο ή τρεις. Με αυτό τον τρόπο αλλοιώνουν και τα στοιχεία για την ανεργία και την παρουσιάζουν πάντα μικρότερη από την πραγματική. Ανακυκλώνουν και κρατούν ομήρους πολλούς εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Εντείνουν το αίσθημα του φόβου και της αβεβαιότητας, δημιουργώντας έτσι εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γίνονται εδώ και χρόνια οι προσλήψεις στους ΟΤΑ και συγκεκριμένα και στον Δήμο Λειβαθούς. Προσλήψεις ορισμένου χρόνου, "προσλήψεις" με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι), μέσω εργολάβων που δεν φαίνονται καν ότι ανήκουν στον Δήμο, μέσω διαδημοτικής, χωρίς πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Αυτή την πολιτική υλοποίησαν χωρίς καμιά παρέκκλιση και οι τρείς Δημοτικές αρχές από το 1998 μέχρι σήμερα. Στηρίζουν και στήριξαν τις πολιτικές εκείνες που σε κυβερνητικό επίπεδο θεσμοθέτησαν και εφαρμόζουν αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα. Δεν έφεραν καμιά αντίσταση, δεν αντέδρασαν αλλά είναι εναρμονισμένοι πλήρως σε αυτή την πολιτική.
Σήμερα μέσα στον οδοστρωτήρα της κατεδάφισης των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, πετάνε στον δρόμο 19 εργαζόμενους στον Δήμο Λειβαθούς στα πλαίσια του κύματος απολύσεων σε όλους τους ΟΤΑ του Νομού και τις 40.000 σε όλους τους Δήμους της χώρας. Έχουν απλήρωτους εργαζόμενους από 3-12 μήνες, απλήρωτα έξοδα κίνησης μηνών , απλήρωτα δεδουλευμένα από το 2007.
Πώς να ζήσουν αυτές οι οικογένειες των απολυμένων ή εκείνων που τους χρωστάνε αυτούς τους μισθούς πείνας, με την ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα καύσιμα, στο ρεύμα κ.λ.π. Έρχεται σήμερα η Δημοτική Αρχή Λειβαθούς –η ΄΄ανεξάρτητη΄΄ (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΝ)-, που απολύει εργαζόμενους από το 2007 έως σήμερα, που φέρνει την αστυνομία στο δημαρχείο, που συμβάλει στην δικαστική δίωξη των εργαζομένων, που σε ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας συνεδρίαζαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι πρωτεργάτες της μείωσης του λαϊκού εισοδήματος του λαού της Λειβαθούς με πρωτοφανείς αυξήσεις 72% στα δημοτικά τέλη, που ήταν απόντες και απέναντι στους αγώνες του λαϊκού κινήματος και τώρα ΄΄κλαίνε΄΄ , απορούν γιατί δεν μπορούν να προσλάβουν τους εργαζόμενους.
Θέλει περίσσιο θράσος, να μιλάνε οι διαχρονικοί κυβερνητικοί υπάλληλοι των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων για τα θύματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν :
1.Την άμεση πρόσληψη τους σε μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, σε συνεργασία με το ΕΚΚΙ και τα άλλα σωματεία που βρίσκονται σε αγωνιστική-ταξική κατεύθυνση.
2.Να διεκδικήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
3.Να αποκρούσουν την διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων που προωθεί η Δημοτική Αρχή και ενιαία, συγκροτημένα και μαζικά να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.
Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την μέχρι τώρα εμπειρία τους και να καταδικάσουν με την ψήφο τους αυτή την πολιτική.
Την νίκη και την δικαίωση θα την φέρει ο μαζικός ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων.


Η Γραμματεία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου