Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς πτυχίο οι σπουδαστές του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων

Το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο Αργοστόλι, λειτουργεί εδω και έξι χρόνια και φαίνεται να εξελίσσεται πολύ ομαλά, αφού κάθε χρόνο οι εισακτέοι σπουδαστές αυξάνονται και μάλιστα φέτος η βάση ανέβηκε πάνω απο 300 μόρια.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε ορισμένοι σπουδαστές ολοκλήρωσαν τις σπουδαστικές τους υποχρεώσεις, παραδίδοντας και την πτυχιακή τους εργασία, όταν όμως ζήτησαν απο τη γραμματεία του τμήματος την έκδοση του πτυχίου τους....πήραν την απάντηση οτι αυτό δεν μπορεί να γίνει, λόγω κάποιου κολλήματος σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και την άρνηση της διοικούσας επιτροπής να υπογράψει τα πτυχία!!! Επιπλέον τους επέβαλαν να επανεγγραφούν στο νέο εξάμηνο σπουδών, χωρίς να δηλώσουν κανένα μάθημα για παρακολούθηση, προκειμένου να φαίνονται ακόμα ως σπουδαστές.Σύμφωνα με λεγόμενα φοιτητών τους δελέασαν με την απόκτηση φοιτητικής εκπτωτικής ταυτότητας για ακόμα μια χρονιά!!!!

Οι σπουδαστές είναι το λιγότερο σοκαρισμένοι! Επίσημη ενημέρωση για το πρόβλημα δεν υπάρχει, και η ταλαιπωρία τους συνεχίζεται!

Σε μια εποχή που οι νέοι αγωνιούν για την εύρεση εργασίας και την επαγγελματική τους αποκατάσταση...οι απόφοιτοι του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Αργοστολίου, έχοντας εκπληρώσει όλες τις σπουδαστικές τους υποχρεώσεις παρανένουν χωρίς πτυχίο, βλέποντας τις όποιες επαγγλματικές ευκαιρίες να περνούν απο δίπλα τους....

Σπουδαστικοί κύκλοι, αναφέρουν οτι ενας μεγάλος αριθμός τελειοφοίτων, θα κινηθεί πιθανότατα νομικά απέναντι στο τμήμα αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

2 σχόλια:

  1. Το να προσθέτεις στα ήδη αυξημένα άγχη των νέων αποφοίτων την αβεβαιότητα του αν θα πάρουν ποτέ πτυχίο ή όχι είναι εγκληματικό.

    Ως Σέστα πήραμε την πρωτοβουλία και στείλαμε e-mail στην υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ενημερώνοντάς την για την κατάσταση. Αναμένουμε την τοποθέτησή της επί του θέματος και άμεσες ενέργειές της προς τη λύση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δαίμονας (R)20/9/10 12:26

    Καλά, όταν και αν απαντήσει τα ξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή