Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

«Βουλιάζουν» τα επαγγελματικά σκάφη

«Βάλτωσε» στα γρανάζια της οικονομικής κρίσης ο θαλάσσιος τουρισμός φέτος, απόρροια μεταξύ άλλων της οικονομικής ύφεσης, της ελλιπούς διαφημιστικής καμπάνιας, αλλά και των αρνητικών μηνυμάτων περί «αναταραχής» στη χώρα που διαδόθηκαν μέσω των τηλεοπτικών δικτύων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αντώνης Στελιάτος, πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, οι πελάτες από τις ΗΠΑ, που αποτελούν το 80% της αγοράς, «φοβήθηκαν» να πλεύσουν προς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα μεγέθη της αγοράς των επαγγελματικών σκαφών, ο κ. Στελιάτος σημείωσε ότι η φετινή χρονιά για τον κλάδο των επαγγελματικών σκαφών κινείται στα όρια της επιβίωσης του.

Αφού έκανε το διαχωρισμό σε ιστιοπλοϊκά, μεσαία κρουαζιερόπλοια (έως 49 άτομα) και σκάφη με πλήρωμα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 12 άτομα, ο κ. Στελιάτος υπογράμμισε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου οδηγούνται σε αφανισμό. 

Λειτουργώντας χωρίς τη συνδρομή της Πολιτείας, ελλείψει διαφήμισης, τα ιστιοπλοϊκά φέτος κινούνται με πτώση 10% σε σχέση με πέρυσι, τα μεσαία κρουαζιερόπλοια σημειώνουν πτώση 15%, ενώ σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν τα σκάφη έως και 12 ατόμων, καθώς η πτώση φτάνει το 80%.

Σε ερώτηση για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Στελιάτος διακρίνει αχτίδα αισιοδοξίας.


«Επιτέλους θα έχουμε ένα σημείο όπου θα μπορούμε οι επαγγελματίες του κλάδου να επιλύουμε τα δικά μας θέματα», είπε και σημείωσε το γεγονός ότι ο νέος υπουργός κ. Διαμαντίδης είναι γνώστης της θαλάσσιας πραγματικότητας. 


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου